صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گزارش
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • بین الملل
  • صنعت و تجارت
  • تاریخ شفاهی
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره صد و یک - ۲۵ مهر ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره صد و یک - ۲۵ مهر ۱۴۰۲ - صفحه ۱۱

بازار گوشی همراه، لاستیک و روغن خودرو شفاف‌تر می‌شود

رویداد روز ملی تجارت الکترونیکی با هدف ایجاد محیط برای تعامل صاحبان کسب‌وکار و شبکه‌سازی، ترغیب سرمایه‌گذاران و نهادهای مالی برای سرمایه‌گذاری با مشارکت بخش خصوصی، معرفی فرصت‌های ایجاد شده توسط وزارت صمت برای رشد کسب‌وکارها در کشور، معرفی ظرفیت‌های داخلی تجارت الکترونیکی کشور برگزار شد.

۱۳۴۵ هزار میلیارد تومان ارزش اسمی
علیرضا شاهمیرزایی معاون تجارت و خدمات وزارت صمت در همایش تجارت الکترونیک گفت: دولت با ایجاد سکوی ملی شبکه توزیع کالا و صدور شناسه یکتا برای کالاها توسط شرکت ملی پست موافق نیست؛ چراکه این ساماندهی باید در بخش خصوصی شکل بگیرد. معاون تجارت و خدمات وزارت صمت افزود:اگرچه در 6 ماهه نخست امسال ارزش اسمی معاملات تجارت الکترونیکی با رشد ۷۵ درصدی مواجه شد و به ۱۳۴۵ هزار میلیارد تومان رسید، اما تعداد کل معاملات تجارت الکترونیکی ۱.۸ میلیارد بوده که با رشد ۲۸ درصدی مواجه شده است.همچنین متوسط مبلغ تراکنش‌های تجارت الکترونیکی نیز ۷۳۴ هزار تومان بوده که رشد ۳۷ درصدی داشت. ارزش معاملات الکترونیکی دولتی به ۵۰۲ هزار میلیارد تومان رسیده که رشد آن ۱۱۲ درصد بوده است. تعداد کل اینمادهای فعال اکنون به ۱۸۳ هزار اینماد رسیده که رشد ۴۵ درصدی داشته است.

توافق با یک پلتفرم چینی
مهدی ضیغمی رئیس سازمان توسعه تجارت در همایش روز ملی تجارت الکترونیکی گفت: ارزش صادرات کالاهایی مانند زعفران و انجیر به ازای هر تن ۸۰۰ دلار است، اما اگر از بستر سکوهای دیجیتالی برای صادرات آن استفاده کنیم، ارزش صادراتی کالاها افزایش می‌یابد به طوری که ارزش صادراتی همین کالاها به ازای هر تن به یک هزارو ۸۰۰ دلار می‌رسد. معاون وزیر صمت بیان داشت: سازمان توسعه تجارت با یکی از پلتفرم‌های الکترونیکی بزرگ در چین توافقنامه‌ای امضا کرده تا از بستر این پلتفرم برای صادرات کالا استفاده شود، بر این اساس تاکنون توانسته‌ایم چهار محصول از جمله زعفران و گلاب را در بستر این پلتفرم عرضه کنیم، البته از این بستر برای صادرات سایر کالاها نیز می‌توان استفاده کرد.

رشد ۷۵ درصدی
امین کلاهدوزان رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در مراسم مذکور گفت: سه موضوع اصلی را از بهمن ماه سال گذشته آغاز کردیم. نظارت بر بازار فروش گوشی همراه، لاستیک و روغن خودرو از موضوعات اصلی ما است که شرکت‌های اینترنتی در گذشته خیلی در آن فعال نبودند. مرکز توسعه تجارت الکترونیکی قصد دارد شفافیت بیشتری در این حوزه ایجاد کند. امین کلاهدوزان تصریح کرد: اگرچه سال گذشته تجارت الکترونیکی رشد ۴۸ درصدی داشت، اما در ۶ ماه نخست امسال نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته رشد بسیار خوبی در حوزه تجارت الکترونیکی داشتیم. بر این اساس تنها در بخش حجم معاملات تجارت الکترونیکی رشد ۷۵ درصدی را شاهد بودیم که البته این بدون در نظر گرفتن معاملات دولتی الکترونیکی است.

الزام رفع موانع کسب‌وکارهای برخط
سعید محمدی نایب رئیس انجمن علمی تجارت الکترونیکی گفت: اکنون بیش از ۱۰۰ هزار فروشگاه اینترنتی فعال در ایران فعالیت دارند و در هیچ صنعت دیگری شاهد وجود این حجم از فعال اقتصادی و رقابت‌پذیر بودن این حوزه نیستیم. نایب رئیس انجمن علمی تجارت الکترونیکی گفت: در برخی از حوزه‌ها مانند تاکسی‌های اینترنتی و حمل‌ونقل فرصت خوبی داریم و سهم تجارت الکترونیک از آن‌ بازارهای زیاد شده و موفق بودیم. اما در حوزه خرده فروشی اینترنتی، موفقیت ما در مقایسه با سایر کشورها خیلی چشمگیر نبوده است. محمدی افزود: در کشورهای مختلف بازار خرده‌فروش به خرده‌فروش از مسیر فروش اینترنتی انجام می‌شود. سهم بازار خرده‌فروشی اینترنتی در ایران چیزی حدود چهار درصد است که به نسبت کشورهای همسایه عدد بسیار پایینی است. البته دلیل پایین بودن این سهم، موانعی است که در این بخش وجود دارد که با برداشته شدن آنها می‌توانیم شاهد رشد تجارت الکترونیکی در کشور باشیم.

جستجو
آرشیو تاریخی