اخبار کوتاه
سهم ۶۰ درصدی صنایع در بهرهبرداری از آبهای نامتعارف در کشور
مدیر مرکز تحقیقات آب و فاضلاب گفت: عمده مصارف آب حاصل از نمکزدایی از آب دریا برای بخش صنایع با سهم ۶۰ درصد است.
عباس اکبرزاده گفت: در حال حاضر راه اصلی جبران کمبود آب کشور و جبران عدم توازن تولید و مصرف آب استفاده از منابع آبهای نامتعارف است که مهمترین آنها نمکزدایی آبهای شور و تصفیه فاضلابها یا بازچرخانی آب است.
او ادامه داد: وقتی بارشها کم میشود و افزایش جمعیت را هم داریم، طبیعتاً نیازها افزایش پیدا میکند و باید از یک سو، مصرف را مدیریت کنیم و از طرف دیگر تولید را افزایش دهیم. امروزه دیگر افزایش تولید از روشهای متعارف امکانپذیر نیست و ناگزیر باید به سراغ منابع آبهای نامتعارف برویم. وی گفت: اگرچه منابع آبهای نامتعارف شامل موارد دیگری مثل بهرهبرداری از آبهای ژرف، آب باران و رطوبت هوا نیز میشود، اما دو بخشی که میتواند سهم بزرگی از پوشش فاصله بین تولید و مصرف را تأمین کند، نمکزدایی آبهای شور و بازچرخانی آب و استفاده بهینه از پساب است. با اینکه در این حوزه به اهدافی که در برنامه ششم برنامهریزی شده بود به طور کامل دست پیدا نکردیم، اما با برنامهریزیهایی که انجام شده حجم آبی که از طریق نمکزدایی برای بخش صنعت ایجاد شده قابل توجه است، اما همچنان ظرفیت بسیاری برای توسعه وجود دارد.
تولید ۸۰ درصد قطعات مورد نیاز در تعمیرات پالایشگاهها در داخل کشور
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت کشور گفت: بیش از ۸۰ درصد قطعات استفاده شده در تعمیرات اساسی پالایشگاهها در داخل کشور تولید میشود. به گزارش ایرنا، حسین عاشوری در «دومین کنفرانس ملی فناوریهای نوین در انرژی» اظهار کرد: شرکتهای پالایش نفت کشور بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی، مأموریت و مسئولیت تأمین سوخت کشور را بر عهده دارند.
وی با اشاره به تحویل ۲ میلیون و 500 بشکه نفت خام تحویل شده به پالایشگاهها، گفت: ۸۰ درصد نفت خام تحویلی به میعانات (عمدتاً نفتگاز و...) و ۱۵ تا ۲۰ درصد آن به فرآوردههای ویژه تبدیل میشود. در چند سال گذشته این فرآوردهها از ۳۰ محصول به ۴۶ محصول افزایش یافته است.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش ضمن اشاره به سودده بودن همه پالایشگاههای خصوصی اظهار کرد: بنگاههای اقتصادی و پالایشگاههای خصوصی که سهامداران عمده دارند باید محصولات جدید عرضه کنند و سودده باشند تا بتوانند به تعهدات خود در برابر دولت و سهامداران عمل کنند.
عاشوری با اشاره به مشکلات پیش روی پالایشگاههای خصوصی گفت: ۱۵۷ هزار میلیارد تومان، مطالباتی است که شرکتهای پالایشی خصوصی از دولت طلبکارند، این در حالی است که برای انجام پروژههایی که بر ما تکلیف شده و بسیاری از نیازهای کشور را رفع میکند، به حداقل ۸ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز داریم.