صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • بین الملل
  • صنعت و تجارت
  • تاریخ شفاهی
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره صد و دو - ۲۶ مهر ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره صد و دو - ۲۶ مهر ۱۴۰۲ - صفحه ۸

مجامع بورسی آنلاین شد

با الزام تمام ناشران ثبت شده نزد سازمان به پخش آنلاین جلسات مجامع یک گام بزرگ در راستای شفافیت برداشته شد

شفافیت، یکی از مهمترین مولفه‌ها در بازارسرمایه است. درحالی که بازارسرمایه به تالارشیشه‌ای اقتصاد مشهور است، تبادل و ارائه اطلاعات دقیق و شفاف از عملکرد شرکت‌ها تضمین کننده شیشه‌ای ماندن این بازار است. دراین میان یکی از مهمترین مراجع اطلاعات مجامع شرکت‌هاست. در شرایطی که درگذشته به دلیل محدودیت‌ها و موانع حضور سهامداران و ذینفعان در مجامع، اطلاعات ارائه شده در این مجامع به‌ندرت دراختیار سرمایه‌گذاران قرار می گرفت، اکنون با تازه‌ترین اقدام سازمان بورس و اوراق بهادار و مکلف شدن تمام ناشران به پخش آنلاین مجامع خود، مسیر دستیابی سرمایه‌گذاران به اطلاعات جزئی و دقیق شرکت‌ها سهل‌تر شده است.
در محیط پرتلاطم امروزی، بسیاری از سرمایه‌گذاران بر اهمیت شفاف‌سازی اطلاعات در استراتژی‌های خود توجه دارند. فقدان اطلاعات و یا عدم اطمینان درباره آنها، امروزه تبدیل به یک مشکل اساسی در بازارهای مالی شده است. یکی از الزامات رقابت سالم دسترسی همه مشارکت‌کنندگان بازار به اطلاعات شفاف است. یکی از انواع مهم بازارها بازار سرمایه است که اطلاعات شفاف برعملکرد آن به شدت مؤثر است. نقصان اطلاعات در این بازار موجب افزایش هزینه مبادلات و ناتوانی بازار در تخصیص بهینه منابع می‌شود. اطلاعات که جزو جدایی‌ناپذیر فرایند تصمیم‌گیری است، هر چه شفاف‌تر و قابل دسترس‌تر باشد، می‌تواند به اتخاذ تصمیمات صحیح‌تری در زمینه تخصیص بهینه منابع منجر و در نهایت باعث کارایی تخصیصی و شفافیت بازار شود که هدف نهایی بازار سرمایه است. با توجه به اینکه عدم تقارن اطلاعاتی در بازار سرمایه به افزایش فرصت‌های مدیریت اطلاعات و در نتیجه مدیریت سود منجر می‌شود، می‌توان گفت که در محیطی با عدم تقارن اطلاعاتی بالاتر، بین مدیریت سود به عنوان معیار عدم شفافیت اطلاعات مالی و ریسک سقوط قیمت سهام رابطه شدید‌تری وجود دارد.
الزام تمامی ناشران ثبت‌شده نزد سازمان به پخش آنلاین جلسات مجامع
یکی از دغدغه‌های مطرح شده در سنوات گذشته از سوی سهامداران و فعالان بازار سرمایه در زمان برگزاری مجامع عمومی، سختی حضور در مجامع به دلیل بعد مسافت، همزمانی مجامع شرکت‌ها و هزینه‌بر بودن حضور در مجامع برای سهامداران است. به‌منظور رفع دغدغه مذکور، سازمان بورس ناشران را به فراهم کردن امکانات و دسترسی لازم به منظور حضور حداکثری سهامداران در مجامع ملزم کرد.
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران، مدیریت نظارت بر ناشران درخصوص اقدامات انجام شده از سوی سازمان اعلام کرد: سازمان بورس اقدام به تدوین دستورالعمل برگزاری مجمع به‌صورت الکترونیک و الزام ناشران به پخش مجامع به‌صورت برخط کرده است.

تصویب دستورالعمل برگزاری مجامع به‌صورت الکترونیک
با عنایت به ضرورت اعلام‌نظر و حق رأی سهامداران در مجامع، در اسفند ماه سال ۱۳۹۸ با استفاده از ظرفیت‌های مقرر در جزء «۴» بند «چ» ماده ۶۸ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران دستورالعمل نحوه حضور و اعمال حق رأی به‌صورت الکترونیکی در مجامع عمومی شرکت‌های ثبت‌شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار به تصویب هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار رسید.
مصوبه مذکور ضمن کاهش هزینه حضور در مجامع، امکان حضور حداکثری سهامداران و اعمال حق رأی در زمان برگزاری مجامع را ایجاد کرده است.
در زمان همه‌گیری بیماری کرونا، از امکاناتی شامل ویدیو کنفرانس و سایر روش‌های الکترونیک برای پخش برخط رویدادهای مجمع به‌منظور استحضار سهامداران، استفاده شد. این امر سبب شد سهامداران در جریان موضوعات مطرح‌شده در مجامع قرار گرفته و سؤالات خود را از هیأت‌مدیره شرکت‌ها در خصوص عملکرد سالانه به‌صورت برخط مطرح و پاسخ‌های مربوطه را دریافت کنند.
به منظور تداوم پخش آنلاین مجامع عمومی بعد از رفع پاندمی کرونا، مدیریت نظارت بر ناشران طی ابلاغیه خرداد ماه ۱۴۰۲ تمامی ناشران را به برگزاری مجامع به‌صورت آنلاین ملزم کرد.
بین دو شیوه برگزاری الکترونیک مجامع مذکور تفاوت‌هایی وجود دارد که در پخش آنلاین تنها امکان مشاهده و پرسش و پاسخ فراهم است. اما در مجامع الکترونیک علاوه بر مشاهده آنلاین و پرسش و پاسخ، امکان اعمال حق رأی نیز برای سهامدار فراهم شده است.

 

جستجو
آرشیو تاریخی