اشتغال تماموقت در تابستان امسال به 72 درصد رسید
در تابستان ۱۴۰۲ حدود ۱.۹ میلیون نفر اشتغال ناقص داشتن، اما سهم اشتغال ۴۴ ساعت به بالا یعنی تماموقت به ۷۲ درصد رسید که به گفته محمود کریمی بیرانوند این موضوع نشان از پویایی بازار کار دارد. به عبارتی بهرهوری نیروی کار افزایش یافته است.
مطابق آخرین آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران، بررسی نرخ بیکاری افراد 15ساله و بیشتر نشان میدهد که 7.9 درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار) در تابستان امسال بیکار بودهاند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه سال قبل (تابستان 1401)، 1.0 درصد کاهش یافته است.
جمعیت شاغلان 15ساله و بیشتر در این فصل 24میلیون و 686هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل 907هزار نفر افزایش داشته است.
در تابستان 1402، بررسی سهم جمعیت 15ساله و بیشتر دارای اشتغال ناقص نشان میدهد که 7.9 درصد جمعیت شاغل، به دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیشتر و…) کمتر از 44ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بودهاند. این در حالی است که39.8 درصد از شاغلان 15ساله و بیشتر، 49ساعت و بیشتر در هفته کار کردهاند.
محمد کریمی بیرانوند، معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره کاهش 1.3درصدی اشتغال ناقص در تابستان 1402 میگوید: یکی از نکات مهم که پایداری بازار کار را نشان میدهد کاهش 1.3 درصدی ایجاد اشتغال ناقص است، همچنین اشتغال تماموقت به 72درصد رسیده که تمام اینها بیانگر پایداری بازار کار است.
به گزارش تسنیم، سهم اشتغال تماموقت به 72 درصد رسید. در تابستان امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، سهم اشتغال 44 ساعت به بالا یعنی تماموقت به 72 درصد رسید که به گفته محمود کریمی بیرانوند این موضوع نشان از پویایی بازار کار دارد. به عبارتی بهرهوری نیروی کار افزایش یافته است.
طبق تعریف آماری، افراد دارای «اشتغال ناقص» شامل تمام شاغلانی است که به دلایل اقتصادی نظیر رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت کار بیشتر، قرار داشتن در فصل غیرکاری و به هر دلیل دیگری، کمتر از 44ساعت در هفته کار میکنند و خواهان و آماده برای انجام کار اضافی در هفته هستند، به عبارتی این افراد به دلایل مختلف مجبور هستند کمتر از نرم استاندارد در هفته کار کنند. نوع فعالیت این افراد تحت عنوان اشتغال ناقص شناخته میشود.