دکتر مخبر در دیدار هیات رئیسه دانشگاه علم و صنعت مطرح کرد
نوسازی و تجهیز آزمایشگاه های دانشگاه های مهندسی و صنعتی کشور
در دولت سیزدهم با همکاری دانشگاه ها به عنوان اتاق فکر دولت، کشور آماده جهش اساسی و حل مسائل مهم شده است
در جلسه معاون اول رئیسجمهور با هیأت رئیسه دانشگاه علم و صنعت که صبح روز شنبه برگزار شد، درخواستها، پیشنهادات و مسائل این دانشگاه مورد بحث، بررسی و تصمیمگیری قرار گرفت.
دکتر محمد مخبر در این جلسه با تأکید بر اینکه دانشگاه علم و صنعت باتوجه به پیشینه تاریخی در حوزه فنی و مهندسی ظرفیت و توانایی بالایی در حل مسائل کنونی کشور دارد، تصریح کرد: این دانشگاه بهدلیل ماهیت عملکرد خود، میتواند خدمات فنی مهندسی و محصولاتی عرضه کند که نیاز اکثر دستگاههای تخصصی و وزارتخانهها همانند نفت و صنعت و معدن را برطرف کند.
معاون اول رئیسجمهور با قدردانی از تلاشهای هیأترئیسه دانشگاه علم و صنعت در ارتقای علمی و فنی این دانشگاه در رتبهبندی کشوری و جهانی در کنار بالا بردن روحیه انقلابی و فرهنگی دانشجویان و کادر دانشگاه، افزود: دانشگاه علم و صنعت باید در جهت رفع نیازهای کشور حرکت نماید و دولت عزم جدی در راستای نوسازی و تجهیز آزمایشگاههای دانشگاههای مهندسی و صنعتی کشور برای پیشبرد حرکت توسعه فناوری دارد.
دکتر مخبر بااشاره به ظرفیتهای فوقالعاده خدادادی و زیرساختهای بهوجود آمده در کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی ادامه داد: در دولت سیزدهم با همکاری دانشگاهها بهعنوان اتاق فکر دولت، کشور آماده جهش اساسی و حل مسائل مهم شده است.
معاون اول رئیسجمهور خاطرنشان کرد: دانشگاههای صنعتی و مهندسی همانند علم و صنعت علاوهبر فعالیت گسترده در حوزه تحقیقات و پژوهش و همچنین ارتباطات وسیع با دانشجویان با طیفهای فکری مختلف از سرتاسر کشور ظرفیت بسیار بالایی برای ارائه نسخههای حل مسائل و خلق ثروت دارند که تأسیس دانشکده مدیریت و اقتصاد در این دانشگاه نشانگر اراده برای پیوند بیشتر دولت و دانشگاه است.
دکتر مخبر تأکید کرد: در این زمینه نیازسنجی و ارائه خدمات به صنعت و دولت یک منبع مهم ارتقاء دانشگاهها محسوب میشود.
معاون اول رئیسجمهور بااشاره به بازدید خود از دانشگاه علم و صنعت و بویژه دیدار صمیمی با دانشجویان این دانشگاه در محیط خوابگاهی، شکلگیری نهضتی برای بهرهگیری از کمک خیرین در ساخت دانشکدهها را با اهمیت دانست.
در این جلسه دکتر منصورانبیا، رئیس دانشگاه علم و صنعت بااشاره به اقدامات و برنامههای این دانشگاه در دولت سیزدهم در راستای نقشآفرینی در پیشرفت کلان کشور در مسیر حکمرانی عملگرایانه و مسألهمحور، تأکید کرد: این دانشگاه با رویکرد تحولی به ارتباط صنعت و جامعه و مهارتورزی بهدنبال افزایش ارتباطات با وزارتخانههای مرتبط و بالا بردن کارآیی و بهرهوری تجهیزات و صنایع کشور در حوزههای مختلف بویژه بخش صنعت نفت و پتروشیمی است که تاکنون چندین طرح و مقاله کاربردی برای کمک به دولت پیشنهاد و ارائه کرده است.
وی ادامه داد: این دانشگاه علاوهبر توجه به حوزه پژوهش و تحقیقات علمی و کاربردی به آموزش و تربیت در لایههای مختلف و فعالیتهای فرهنگی برای تعمیق باورهای دینی و ملی دانشجویان، اساتید و کارکنان اهتمام ویژهای داشته است.
در ادامه این جلسه اعضای هیأت رئیسه این دانشگاه درخواستهای خود را در زمینههای پژوهش و تعاملات صنعتی، فناوری، نوآوری، کارآفرینی، حوزه آموزش، مدیریت منابع، اخذ مجوزهای لازم برای پارک علم و فناوری، تأمین تجهیزات مورد نیاز برای حوزه پژوهش و تحقیقات هوش مصنوعی، حل مشکلات خوابگاه متأهلین، تسهیل در فرایند جذب و استخدام اعضای هیأت علمی و توجه دولت برای تحقیقات و مقالات فناوری و کاربردی مطرح کردند.
در ادامه پیشنهادات هیأت رئیسه این دانشگاه در خصوص تأسیس آزمایشگاه ملی مهندسی اقلیمی تغییرات کاربردی و آزمایشگاه ملی حمل و نقل هوشمند پاک برای بهروزرسانی حالتهای مختلف حمل و نقل ارائه و در خصوص راهکارهای راهاندازی هرچه سریعتر این آزمایشگاهها تصمیمگیری شد.
گفتنی است مدیریت فنی طراحی و تحویل پروژه واگن ملی مترو، طراحی و تولید قطعات پیچیده صنایع هوایی، ساخت انواع پهپادها، تأسیس واحد نمونهسازی، کمک به ایجاد نیروگاههای خورشیدی و پژوهشهای تحقیقات در حوزه هوش مصنوعی، افتتاح مراکز تحقیقاتی راهبردی مطابق با نیازهای روز کشور، ایجاد مرکز تحقیقات نوآوری هوش مصنوعی و مرکز تحقیقات باطری لیتیومی و فناوری کوانتومی بهعنوان دستاوردهای این دانشگاه در این جلسه مطرح شد.