صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • بین الملل
  • صنعت و تجارت
  • تاریخ شفاهی
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره صد و پنج - ۳۰ مهر ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره صد و پنج - ۳۰ مهر ۱۴۰۲ - صفحه ۳

اخبار

خزانه‌دار کل کشور:
مهمترین هدف مولدسازی، استفاده بهینه ازاموال دولت است
خزانه دار کل کشور گفت: استفاده بهینه از اموال و دارایی دستگاه‌ها، مهمترین هدف در زمینه مولدسازی است.
به گزارش وزارت امور اقتصادی و دارایی، «رحمت‌الله اکرمی» در دومین گردهمایی فصلی مدیران کل امور اقتصادی و دارایی استان‌ها، اظهار داشت: دلیل اینکه مولدسازی و طرح‌های عمرانی در یک مجموعه دیده شده، همین است و اگر قرار است اموال غیرمنقولی فروخته شود، منابع حاصل از فروش آن باید صرف تکمیل و اتمام پروژه‌های عمرانی نیمه‌کاره شود. وی بیان ‌داشت: در بحث مولدسازی دارایی‌های دولت، باید با وسواس و دقت فراوان و توجه به مصوبات هیأت عالی مولدسازی و تبصره‌های مرتبط در قانون بودجه سال‌جاری عمل کرد.
اکرمی تصریح‌ کرد: باید به گونه‌ای عمل شود که مردم به عینه ببینند دارایی‌هایی که در دستگاه اجرایی دولت مازاد است و از آن استفاده بهینه نمی‌شود، اگر فروخته شود دقیقاً صرف اتمام چه پروژه‌ای می‌شود. وی ابراز امیدواری کرد: در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ که بر مبنای برنامه هفتم تدوین می‌شود، همین تفاوت‌های مختصری که در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ و مصوبه‌های هیأت عالی مولد‌سازی دارایی‌های دولت وجود دارد، نباشد و یکپارچه، شفاف و دقیق عمل شود. آیین‌نامه اجرایی مولدسازی دارایی‌های دولت در ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۱ به تصویب هیأت عالی مولد‌سازی دارایی‌های دولت و در فروردین ماه ۱۴۰۲ به تأیید شورای عالی هماهنگی اقتصادی (سران قوا) رسید.
 
تعیین کارمزد وام قرض‌الحسنه به بانک‌ها واگذار شد
۲.۵ برابر شدن جوایز قرعه‌کشی
مطابق بخشنامه ابلاغی بانک مرکزی به شبکه بانکی، نحوه محاسبه کارمزد تسهیلات قرض‌الحسنه با شرط رعایت سقف نرخ ۴ درصد به بانک‌ها واگذار شد.
در بخشنامه جدید بانک مرکزی مطابق مصوبه شهریورماه شورای پول و اعتبار بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی مجاز هستند در خصوص نرخ و نحوه محاسبه و اخذ کارمزد قرض‌الحسنه پرداختی را با رعایت سقف نرخ چهار درصد کارمزد، پس از تصویب در هیأت‌مدیره بانک یا مؤسسه اعتباری غیربانکی و منوط به اخذ تأییدیه بانک مرکزی استفاده کنند. براساس قانون در نظام بانکی کشور اخذ هرگونه کارمزد از جمله کارمزد قرض‌الحسنه اعطایی بر اساس مزد کار یا هزینه واقعی خدمات ارائه‌شده توسط بانک و مؤسسه اعتباری غیربانکی انجام شود. نحوه محاسبه کارمزد تسهیلات قرض‌الحسنه در جلسه ۲۱ شهریورماه ۱۴۰۲ شورای پول و اعتبار تغییر کرد و به شبکه بانکی کشور واگذار شد. همچنین بانک مرکزی در بخشنامه دیگری به منظور تشویق و ترغیب بیشتر سپرده‌گذاران به مشارکت در تجهیز منابع قرض‌الحسنه پس‌انداز بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی مقرر کرد حداکثر میزان جوایز اعطایی به سپرده‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز به یک فرد در هر دوره قرعه‌کشی از یکصد میلیون تومان به ۲۵۰ میلیون تومان افزایش یابد.
 
 ۷.۵ تن شمش طلای استاندارد ترخیص شد
در ۶ ماهه نخست سال‌جاری ۷ تن و ۴۵۳ کیلوگرم شمش طلای استاندارد به ارزش ۴۷۵ میلیون و ۵۹۰ هزار دلار وارد کشور شده است.
به گزارش مهر، آخرین آمار گمرک از واردات طلا به کشور حکایت از آن دارد که در نیمه نخست امسال ۷ تن و ۴۵۳ کیلوگرم شمش طلای استاندارد به ارزش ۴۷۵ میلیون و ۵۹۰ هزار دلار وارد کشور شده است. واردات شمش طلا با اختصاص ۱.۶ درصد از ارزش کل واردات کشور رتبه هشتم اقلام عمده کالاهای وارداتی کشور را دارا بود.
در این مدت ۴ تن و ۳۷۱ کیلوگرم شمش طلا از گمرک فرودگاه امام(ره) وارد کشور شد، به طوری که ۵۸.۶۵ درصد از واردات شمش طلا از این گمرک ترخیص شده است.
گمرک باشماق و تبریز به ترتیب با واردات ۲ تن و ۱۲۱ کیلوگرم و ۷۸۲ کیلوگرم در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. مابقی واردات شمش طلا در ۶ ماهه نخست سال‌جاری از ۲ گمرک مشهد و اصفهان انجام گرفت. بنابراین گزارش هیأت دولت در آذرماه سال گذشته مصوب کرد تا تسهیلاتی جهت واردات شمش طلا برقرار شود، پس از این مصوبه واردات شمش طلا به کشور آغاز شد.

وصول ۳۴۴ هزار میلیارد تومان مالیات
در نیمه نخست سال
رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی در مراسم پایانی اجلاس مدیران مالیاتی سراسر کشور بر عزم و اراده سازمان در اعتلای نظام مالیاتی، بهبود عملکرد سازمانی در وصول درآمدهای مالیاتی و حل مسائل معیشتی کارکنان تأکید کرد.
به گزارش تسنیم، سید محمدهادی سبحانیان رئیس‌کل امور مالیاتی کشور در اجلاس مدیران مالیاتی سراسر کشور با تبیین سیاست‌ها و رویکردهای نظام مالیاتی و بررسی اقدامات، دستاوردها و فعالیت‌های در دست اقدام سازمان، گفت: انتظار و توقع از نظام مالیاتی به دلیل توفیقات خوب در وصول و مالیات‌ستانی عادلانه و نظایر آن بالا رفته و این مسئولیت ما را در تأمین منابع مالی دولت سنگین‌تر از قبل می‌نماید و البته با تلاش و اهتمام ویژه کارکنان سازمان امور مالیاتی امکانپذیر است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه خلاقیت و ابتکار در اجرای مسئولیت‌های کارکنان عناصر اصلی پیشبرد صحیح و مطلوب وظایف سازمانی است، افزود: باید امکانات موردنیاز با هدف ایجاد انگیزه در کارکنان سازمان مالیاتی که در امر خطیر تأمین مقبول‌ترین و مناسب‌ترین نوع درآمدها یعنی درآمدهای پایدار مالیاتی تلاش می‌‌نمایند، فراهم شود و مدیران سازمان می‌‌بایست امکانات انگیزشی و رفاهی لازم را به منظور جبران خدمت درخور و شایسته فراهم سازند. سبحانیان همچنین با تأکید بر اینکه تکریم مؤدیان راهبرد اصلی نظام مالیاتی است، افزود: اگر می‌خواهیم نظام مالیاتی به هدف اصلی خود که وصول عادلانه مالیات است، نائل شود، باید تکریم مؤدیان را سرلوحه خود قرار دهیم. تکریم مؤدیان به معنای آن است که به مردم احترام بگذاریم و برخورد با افراد به شیوه مناسبی انجام شود. باید قدردان آنان باشیم و این مسأله را نه‌تنها در حرف بلکه در عمل نیز نشان دهیم. رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی در ادامه با تشریح برخی از دستاوردها در دوره تحولی نظام مالیاتی، گفت: تولید اظهارنامه‌های برآوردی 98 تا 1400، قطعی‌سازی پرونده‌های ارزش‌افزوده، بارگذاری سریع اظهارنامه‌ها و اجرای برنامه زمان‌بندی رسیدگی‌ها، اتصال سازمان امور مالیاتی به اعتبارسنجی و فراخوان مالیات بر ارزش‌افزوده با حجم گستردگی زیاد ازجمله این موارد است. معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه به بهره‌گیری از شرکت‌های دانش‌بنیان در شناسایی فراریان مالیاتی و در محاسبه مالیات اشاره کرد و افزود: در همین راستا و یکی از مصادیق بارز آن برای شناسایی واحدهای مسکونی بالای 20 میلیارد تومان در تهران بود که بالغ بر 140 هزار واحد مسکونی در همکاری با یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان شناسایی شد.

جستجو
آرشیو تاریخی