اخبار
سیاست حمایتی چین کارساز شد
سود شرکتهای صنعتی چین در ماه سپتامبر برای دومین ماه افزایش یافت و نشانههایی از ثبات اقتصاد را افزایش داد زیرا مقامات این کشور اقدامات گستردهای از سیاستهای حمایتی را آغاز کردند. به گزارش «ایران اقتصادی»، افزایش ۱۱.۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به دلیل رشد غیرمنتظره ۱۷.۲ درصدی ماه آگوست و به دنبال فعالیت صنعتی و مصرفی قویتر از حد انتظار در ماه سپتامبر است.
دادههای اداره ملی آمار چین نشان داد که سود صنعتی سهماهه نسبت به مدت مشابه سال قبل بهبود یافت و در دوره جولای تا سپتامبر به رشد ۷.۷ درصدی نسبت به دو سه ماهه قبل رسید.
تحلیلگران اظهار کردند که عدد سپتامبر نشاندهنده بهبود کلی در عملیات بخش صنعتی داخلی و بهبود مستمر تقاضای بازار است. آنها افزودند که کاهش قیمت تولیدکننده در ماه گذشته نشان داد که برخی از شرکتهای صنعتی همچنان قیمتها را کاهش میدهند تا فروش خود را ارتقا دهند و این امر باعث کاهش درآمد و سود کلی صنعتی میشود. مجموعهای از دادههای اخیر حاکی از تثبیت دومین اقتصاد بزرگ جهان است که در سه ماهه سوم در حالی که رشد سریع خود را پس از کووید از دست داده بود، با سرعتی سریعتر از حد انتظار رشد کرد.
بر اساس گزارش ایسنا از رویترز، تحلیلگران این تثبیت را به مجموعهای از اقدامات سیاستی در چند ماه گذشته نسبت میدهند اما ضعف مداوم در بخش املاک آسیبدیده از بحران همچنان به عنوان یک ضربه بزرگ بر اقتصاد و درآمد شرکتها باقی مانده است.
رشد اقتصادی اسپانیا افزایش یافت
مؤسسه ملی آمار اسپانیا اعلام کرد که تولید ناخالص داخلی (GDP) این کشور در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ به میزان ۰.۳ درصد رشد داشته که نشاندهنده کاهش ۰.۱ درصدی نسبت به سه ماهه قبل است.
به گزارش «ایران اقتصادی»، رشد سالانه اقتصاد اسپانیا ۱.۸ درصد اعلام شد که پس از رشد ۲.۰ درصدی در سه ماهه دوم قرار دارد. سهم تقاضای داخلی در رشد تولید ناخالص داخلی سال به سال ۱.۷ واحد بود که ۰.۵ واحد کمتر از سه ماهه قبل ثبت شده است، در حالی که تقاضای خارجی ۰.۲ واحد و ۰.۴ واحد بیشتر از سه ماهه دوم بود.
طبق گزارش ایسنا از اکونومیک، علاوه بر این، این مؤسسه تأثیر تهاجم روسیه به اوکراین، تشدید سریع سیاست پولی در دورههای اخیر و نوسانات بالای قیمتها را بهعنوان موانع اصلی توسعه اقتصادی کشور اسپانیا برجسته کرد.