اخبار
رشد ۶۰ درصدی تولید برق از آب در سالجاری
در نیمه نخست سالجاری، نسبت به مدت مشابه سال گذشته، میزان تولید برق از نیروگاههای برقابی سدهای کشور رشدی ۶۰.۲ درصدی داشته است.
تولید برق از نیروگاههای برقابی، محبوبترین نوع نیروی تجدیدپذیر جهان است، بهطوری که در پایان سال 2022، از ظرفیت 3 هزار و 372 گیگاواتی تولید انرژیهای تجدیدپذیر در سطح جهانی، 1256 گیگاوات مربوط به ظرفیت نیروگاههای برقابی بوده است. در ایران نیز ظرفیت تولید برق از نیروگاههای برقابی در پایان شهریورماه سالجاری به 12 هزار و 144 مگاوات رسید. در سالجاری شاهد افزایش بهرهبرداری از این ظرفیت در تأمین برق کشور بودیم، به طوری که از مجموع میزان تأمین برق در پیک نیاز 73 هزار و 463 مگاواتی تابستان امسال، حدود 8 هزار مگاوات از طریق نیروگاههای برقابی تأمین شده است. مقایسه میزان تولید برق از نیروگاههای برقابی در 6 ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، حاکی از رشدی 60.2 درصدی در تولید انرژی برقابی است. در نیمه نخست امسال در مجموع 15 هزار و 987 گیگاوات ساعت انرژی برقابی به شبکه سراسری برق کشور تزریق شده، درحالی که میزان تولید انرژی برقابی در نیمه نخست سال گذشته 9 هزار و 980 گیگاوات ساعت بوده است.
قیمت نفت کاهش یافت
قیمتهای جهانی نفت خام در پی نگرانیهایی درباره نتیجه نشست بانک مرکزی ایالات متحده امریکا و دادههای مربوط به تولید بخشهای صنعتی در چین کاهش یافت. نگرانی سرمایهگذاران در آستانه نشست سیاستگذاری بانک فدرال رزرو امریکا، همچنین دادههای مربوط به تولید در چین ضمن جبران افزایش قیمتهای ناشی از تنشها در خاورمیانه، سبب کاهش بیش از یک درصدی قیمتهای نفت در روز دوشنبه (هشتم آبانماه) شد.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز دوشنبه ساعت ۷ و ۱۸ دقیقه به وقت گرینویچ با ۹۷ سنت معادل یک درصد کاهش به ۸۹ دلار و ۵۱ سنت برای هر بشکه رسید. نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت امریکا (WTI) نیز روز دوشنبه با یک دلار و ۱۳ سنت معادل ۱.۳ درصد کاهش با قیمت ۸۴ دلار و ۴۱ سنت برای هر بشکه معامله شد. پس از حمله زمینی رژیم اشغالگر قدس به نوار غزه و در نتیجه افزایش نگرانیها درباره گسترده شدن درگیریها در منطقهای که یکسوم تولید نفت جهان را به خود اختصاص میدهد، بهای نفت خام شاخص برنت و وست تگزاس اینترمدیت امریکا در معاملههای روز جمعه (پنجم آبانماه) سه درصد افزایش یافته بود. بر اساس این گزارش، سرمایهگذاران به نتیجه نشست روز چهارشنبه (دهم آبانماه) بانک مرکزی امریکا، چشم دوختهاند، اطلاعاتی که میتواند تقاضای سوخت در بزرگترین مصرفکننده نفت جهان را تحت تأثیر قرار دهد.