جبران 30 هزارواحدی شاخص در دو روز
پس از ریزش 50 هزار واحدی روز شنبه، شاخص کل بورس در روزهای یکشنبه و دوشنبه 30363 واحد رشد کرد
پس از واکنش بازارسهام ایران به تشدید جنگ منطقه و حمله زمینی رژیم صهیونیستی به غزه که به افت 50 هزارواحدی شاخص کل در نخستین روز هفته انجامید، به سرعت بازار مسیر جبران را درپیش گرفت. برهمین اساس در روز یکشنبه و یک روز پس از ریزش شدید شاخص، شاهد افزایش 10 هزار و 102 واحدی شاخص بورس تهران بودیم. اتفاقی که در روز گذشته با رشد دو برابری نسبت به روز یکشنبه تکرار و باعث شد تا شاخص کل بورس بیش از 20 هزارواحد رشد کند. بدین ترتیب طی دو روز (روزهای یکشنبه و دوشنبه) شاخص کل بورس پس از افت 50 هزارواحدی توانست 30 هزار و 363 واحد از این ریزش را جبران کند و امید را درمیان سهامداران افزایش دهد.
البته با وجود تشدید نوسانات در بازار و روند شاخصهای مختلف بازار که به دلیل متغیرهای بیرونی بازار رخ داده است، اغلب کارشناسان چشمانداز مثبتی از روند حرکتی شاخص و بازدهی بورس تا پایان سال ارائه دادهاند. دراین میان علاوه بر کارشناسانی که با متغیرهای بنیادین بازار را تحلیل میکنند و اعتقاد دارند که هماکنون قیمت اکثر سهمهای بازار به ارزش ذاتی خود رسیده است، تحلیلگران تکنیکال نیز از بهبود شرایط شاخص پس از نوسانات اخیر خبردادهاند.
این درحالی است که همانند روز یکشنبه، معاملات در روز گذشته نیز با رشد قابل توجه خریداران همراه شد و تعداد صفهای خرید به میزان قابل توجهی رشد پیدا کرد.
به طوری که در معاملات دیروز نمادهای مثبت ۵۶۹ و تعداد نمادهای منفی ۲۳۸ نماد بود همچنین ارزش معاملات خرد بورس به 3هزارو 804 میلیارد تومان رسید. خالص سفارشات با ورود ۱۶۴ میلیارد تومانی پول از بازار سرمایه همراه بود. در نهایت هم شاخص کل با افزایش ۲۰ هزار و ۲۶۲ واحدی در سطح یک میلیون و ۹۸۱ هزار واحدی قرار گرفت. درمجموع به اعتقاد کارشناسان بازار، شاخصهای بورس حاکی از ارزندگی بخش قابل توجهی از سهمهای بازار است و سهامداران با نگاه میان و بلندمدت به طور قطع بیش از تورم بازدهی کسب خواهد کرد. درکنار تزریق منابع صندوق توسعه ملی به بازار در روز یکشنبه با برگزاری یک نشست میان مسئولان سازمان بورس و شرکتهای حقوقی، برنامه حمایتی حقوقیها از بازار کلید خورد و باعث شد تا جو آرامتری به بازار حاکم شود.
صعود ۲۰ هزار واحدی بورس
براساس این گزارش شاخص کل بورس در روز گذشته با رشد 20 هزار و 261 واحدی به یک میلیون و ۹۸۱ هزار واحد رسید.شاخص کل هم وزن نیز ۱۱ هزار و ۱۱۲ واحد افزایش را نسبت به روز یکشنبه تجربه کرد و روی ۶۷۰ هزار و ۱۱۷ واحد ایستاد.در بازار بیش از ۲۸۵ هزار معامله به ارزشی بالغ بر ۵۲ هزار و ۷۶۴ میلیارد ریال انجام شد.
نمادهای فولاد مبارکه اصفهان، سرمایهگذاری تأمین اجتماعی، پالایش نفت اصفهان، پتروشیمی بوعلی سینا، ایران خودرو، بانک ملت و پتروشیمی نوری تأثیرگذارترین نمادها بر شاخص کل بورس بازار بورس بودند که همگی آنها نسبت به روز کاری قبل روند صعودی داشتند.در بازار فرابورس نیز همین جو حاکم بود و شاخص کل با ۲۷۹ واحد رشد به ۲۴ هزار و ۳۴۰ واحد رسید. تعداد معاملات انجام شده از بازار فرابورس ایران بیش از ۱۸۴ هزار معامله بود که ارزشی بالغ بر 2 هزارو 285 هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال داشت.پتروشیمی تندگویان، ایران خودرو دیزل، سرمایهگذاری مالی سپهر صادرات، مالی صبا تأمین، بهمن دیزل پتروشیمی زاگرس و گروه انتخاب الکترونیک آرمان تأثیرگذارترین نمادها بر شاخص کل فرابورس ایران بودند که امروز همگی آنها نیز روند صعودی نسبت به دیروز داشتند.
در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش ۲,۶۵۷ میلیارد تومان را نشان میدهد. اما دیروز ۹۵ میلیارد تومان ورود نقدینگی انجام شده است. ارزش معاملات خرد عدد ۳,۸۴۲ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است.
برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۸۹۸ میلیارد تومان ورود نقدینگی حقیقی به این صندوقها است. اما صندوقهای درآمد ثابت امروز شاهد ۲۱۴ میلیارد تومان خروج نقدینگی بودهاند. ارزش صفهای خرید ۱۷۱ میلیارد تومان است که نسبت به میانگین هفتگی ۶۰ میلیارد تومان افزایش داشته است. از سوی دیگر ارزش صفهای فروش با کاهش ۳ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۴۸۴ میلیارد تومان قرار دارد. اما عرضه در انتهای بازار کمی افزایش یافت و تعداد نمادهای منفی نسبت به ابتدای معاملات بیشتر شد، در پایان معاملات دیروز ۱۱۹ نماد منفی و ۴۹ نماد صف فروش بودند در حالی که در ابتدای معاملات ۷۲ نماد منفی و ۵۱ نماد صف فروش بودند.