صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • بین الملل
  • صنعت و تجارت
  • تاریخ شفاهی
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره صد و پانزده - ۱۱ آبان ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره صد و پانزده - ۱۱ آبان ۱۴۰۲ - صفحه ۱۴

بر اساس گزارش مرکز آمار در مهرماه؛

تورم ماهانه قیمت مرغ صفر شد

تعادل بازار مرغ اگر روند جوجه‌ریزی به این شکل ادامه پیدا کند نه‌تنها کمبودی در بازار نخواهیم داشت، بلکه بخشی از مرغ تولیدی کشور جهت ذخیره‌سازی توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور خریداری می‌شود

بر اساس گزارش جدید مرکز آمار متوسط قیمت مرغ در کشور در مهرماه 82200 تومان بوده که نسبت به شهریورماه تغییری نداشته و به عبارتی تورم ماهانه مرغ صفر شده است.
طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی سالانه بین ۲.۵ تا ۲.۷ میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید و به بازار داخلی عرضه می‌شود و از آنجا که تولید مرغ زنده و عرضه گوشت مرغ در بازار ارتباط مستقیمی با نهاده‌های تولید و هزینه‌های تمام شده دارد، گاهاً قیمت این محصول در بازار با نوسان روبه‌رو می‌شود. با تلاش‌های وزارت جهاد کشاورزی، تولیدکنندگان و تشکل‌های مربوطه برای افزایش جوجه‌ریزی طی ماه‌های اخیر با افزایش عرضه گوشت مرغ و افت قیمت در بازار روبه‌رو شدیم تاجایی که قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در بازار برای مصرف‌کنندگان بین ۷۸ تا ۸۵ هزارتومان رسیده است البته ناگفته نماند که برخی از واحدهای صنفی متخلف همچنان هر کیلوگرم گوشت مرغ را با قیمت‌های۹۰ هزارتومان نیز می‌فروشند.

دلایل ثبات قیمت مرغ در بازار
افزایش جوجه‌ریزی و تولید یکی از عواملی بود که به ثبات بازار کمک کرد، ماهانه 130 میلیون قطعه جوجه‌ریزی می‌شود که ‌می‌تواند نیاز کشور را به راحتی تأمین کند، کشور سالانه 2.5 میلیون تن نیاز به مرغ دارد. مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور گفت:‌ جوجه‌ریزی‌ها از خردادماه ماهانه 130 میلیون قطعه بوده است که تولید نه تنها کاملاً نیاز کشور را بر طرف‌ می کند بلکه در ماه‌های آینده باید شرکت پشتیبانی امور دام کشور هم خود را آماده خرید مرغ مازاد کند.

 تأمین بموقع نهاده
تامین بموقع نیاز نهاده‌ای مرغداران از دیگر عواملی بود که به ثبات بازار مرغ کمک کرد، وضعیت توزیع در سامانه بازارگاه بهتر شد و قیمت‌ها در این بازار تعدیل شد اکنون به گفته فعالان صنعت مرغ، قیمت هر کیلو کنجاله سویا 20 هزار و 150 تومان و هرکیلو ذرت 11 هزار و 300 تومان فروخته‌ می‌شود در حالی‌که پیش از این در بازار‌های سیاه به کیلویی 40 هزار تومان هم رسیده بود.

واردات تخم‌مرغ  نطفه‌دار
به منظورتنظیم بازار از خرداد ماه امسال این محصول، ماهانه یک تا سه میلیون قطعه تخم‌مرغ نطفه‌دار و جوجه یکروزه وارد کشور شد، اما با توجه به افت قیمت مرغ زنده و همچنین جوجه یکروزه در شهریورماه و مهرماه واردات متوقف شده که با افزایش تقاضا و نیاز برای ماه‌های آینده دوباره از سرگرفته خواهد شد.
 در همین خصوص «علی ابراهیمی» مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور از تداوم ثبات قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده و گوشت مرغ در بازار خبر داد و گفت: با توجه به حجم تولید و عرضه آن در بازار، این روند فعلاً ادامه خواهد داشت.
وی اظهارداشت: اکنون قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده درب واحدهای تولیدی به طور میانگین بین ۵۴ تا ۵۷ هزار تومان است که باعث ثبات قیمت گوشت مرغ در بازار مصرف شده است، به طوری که اکنون قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در بازار بین ۷۵ تا ۸۵ هزارتومان به فروش می‌رسد.
وی تصریح کرد: قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ زنده درب واحدهای تولیدی با احتساب هزینه‌های تمام شده تولید و سود متعارف حدوداً کیلویی ۶۰ هزار تومان برای تولیدکنندگان تمام می‌شود؛ بنابراین تولیدکنندگان این محصول را به‌ازای هر کیلوگرم بین ۳ تا ۶ هزار تومان زیر قیمت تمام شده عرضه می‌کنند.
به گفته مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور، طی سه ماه اخیر عرضه و تقاضا تقریباً متوازن بوده و قیمت‌ها تغییر چندانی نداشته است.
ابراهیمی علت ثبات قیمت گوشت مرغ در ماه‌های اخیر را افزایش جوجه‌ریزی بیش از ۱۳۰ میلیون قطعه در تیر، مرداد و شهریورماه و واردات تخم‌مرغ نطفه‌دار و جوجه یکروزه دانست و تصریح کرد: اگر روند جوجه‌ریزی به این شکل ادامه پیدا کند نه‌تنها کمبودی در بازار نخواهیم داشت، بلکه بخشی از مرغ تولیدی کشور جهت ذخیره‌سازی توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور خریداری می‌شود. وی گفت: به منظور تنظیم بازار از خرداد ماه امسال، ماهانه یک تا سه میلیون قطعه تخم‌مرغ نطفه‌دار و جوجه یکروزه وارد کشور شد، اما با توجه به افت قیمت مرغ زنده و همچنین جوجه یکروزه در شهریورماه و مهرماه واردات متوقف شده که با افزایش تقاضا و نیاز برای ماه‌های آینده دوباره از سرگرفته خواهد شد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی افزود: البته از مهرماه نیز استان‌‌های گرمسیر به دلیل خنک‌ شدن هوا مبادرت به جوجه‌ریزی کرده‌اند و با بهبود وضعیت تأمین نهاده‌های طیور مخصوصاً کنجاله سویا در سامانه بازارگاه، تمایل به جوجه‌ریزی افزایش خواهد یافت.
وی اظهارداشت: در حال حاضر هر قطعه جوجه یکروزه در بازار بسته به‌نژاد آن با قیمت بین ۱۵ تا ۲۷ هزار تومان به فروش می‌رسد که این افزایش قیمت ناشی از افزایش تقاضا برای جوجه‌ریزی و چشم‌انداز مناسب تأمین نهاده‌ها است.
ابراهیمی با بیان اینکه وضعیت تأمین نهاده‌های طیور در سامانه بازارگاه رو به بهبود است، اظهار امیدواری کرد نهاده‌های مورد نیاز طیور در حال بارگذاری در سامانه بازارگاه بهتر از گذشته به دست مصرف‌کنندگان برسد. مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی افزود: در حال حاضر در سامانه بازارگاه قیمت هر کیلوگرم کنجاله سویا ۲۰ هزار و ۱۵۰ و ذرت ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان است.
وی اظهارداشت: البته اخیراً قیمت هر کیلوگرم کنجاله سویا در بازار آزاد بین ۳۴ تا ۳۷ هزارتومان به فروش می‌رسد که روند کاهش قیمت را نشان می‌دهد این درحالی است که طی هفته‌های گذشته قیمت این نهاده در بازار آزاد ۴۰ هزارتومان نیز به فروش می‌رسید. ابراهیمی افزود: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید طی ماه‌های اخیر ضرورت دارد برای حفظ صنعت مرغ گوشتی کشور، قیمت مرغ زنده اصلاح شود، در غیر این صورت تولیدکنندگان دچار ضرر و زیان شده و بتدریج از چرخه تولید خارج خواهند شد. وی از دولت خواست برای حفظ صنعت طیور، قیمت‌های اصلاحی مرغ زنده و گوشت مرغ را اعلام کنند تا تولید دچار مشکل نشود و تداوم تولید تضمین شود.

 

بــرش

ساماندهی بازار
ساماندهی بازار نسبت به قبل بهتر شد و با شبکه‌های غیرمجاز هم برخورد قانونی شد که منجر به کاهش واسطه‌ها و دلالی در بازار مرغ شد، پیش از این اختلاف قیمتی که در بازار مرغ وجود داشت، به حضور پررنگ واسطه‌ها حتی در مراکز توزیع اصلی منجر می‌شد و قیمت‌ها را در بازار به صورت غیرقانونی افزایش‌ می داد. میدان بهمن تهران یکی از این مراکز بود که پیش‌تر توزیع غیرقانونی به دلالان و غیره را شاهد بودیم که اکنون این مراکز ساماندهی شده است.
 

جستجو
آرشیو تاریخی