اخبار
خداحافظی اقتصاد چین با کرونا
فعالیت خدمات چین در ماه اکتبر اندکی افزایش یافته است. به گزارش ایسنا، یک نظرسنجی در بخش خصوصی نشان داد که فعالیت خدمات چین در ماه اکتبر با سرعت کمی سریعتر گسترش یافت و فروش با کمترین نرخ رشد در ۱۰ ماه گذشته و اشتغال راکد شد زیرا اعتماد تجاری کاهش یافت. بخش خدمات گستردهای که حدود ۴۸ درصد مشاغل را در چین فراهم میکند، در اوایل سالجاری جهش قوی داشت اما تحلیلگران میگویند رشد پایین درآمد خانوارها و بازار کار نامشخص ابهاماتی را در مورد پایداری رشد این صنعت ایجاد میکند. شاخص مدیران خرید خدمات در ماه اکتبر از پایینترین رقم ۹ ماهه سپتامبر یعنی ۵۰.۲ به ۵۰.۴ افزایش یافت. زینگ ژائوپنگ، استراتژیست ارشد چین در ANZ گفت: بخش خدمات که بشدت به اشتغال جوانان مرتبط است، ۹۰ درصد به سطح قبل از کووید بهبود یافته است. در میان کاهش تقاضا، خوشبینی کلی برای چهارمین ماه متوالی کاهش یافت و کمترین میزان از مارس ۲۰۲۰ بود. بر اساس گزارش ایسنا از رویترز، اقتصاد چین در سه ماهه سوم رشدی بهتر از حد انتظار داشت اما اقتصاددانان میگویند، ضعف بخش املاک، کاهش تقاضا برای سفر، بدهی دولت محلی و تنشهای ژئوپلیتیکی ممکن است بر چشمانداز تأثیر بگذارد.
قرارداد ۲۷ ساله سینوپک برای خرید گاز از قطر
شرکت دولتی سینوپک چین خرید ۲۷ ساله جدیدی برای خرید گاز طبیعی مایع (الانجی) با شرکت «قطر انرژی» امضا کرد. به گزارش «ایران اقتصادی»، تحت این توافق، دو شرکت در فاز دوم پروژه توسعه «نورت فیلد» همکاری خواهند کرد که سالانه سه میلیون تن الانجی برای سینوپک تأمین خواهد کرد.
بر اساس این توافق شراکتی، شرکت «قطر انرژی»، پنج درصد سهم یک جوینت ونچر را به سینوپک منتقل خواهد کرد که مالک معادل 6 میلیون تن ظرفیت تولید سالانه الانجی در پروژه «نورت فیلد ساوت» است.
این توافق که در نمایشگاه واردات بینالمللی چین در شانگهای امضا شد، سومین قرارداد تأمین بلندمدت میان سینوپک و شرکت «قطر انرژی» است که بزرگترین تأمینکننده الانجی در جهان است. این دو شرکت یک توافق ۱۰ ساله خرید و فروش الانجی در سال ۲۰۲۱ و یک قرارداد ۲۷ ساله در سال ۲۰۲۲ امضا کردهاند. پروژه «نورت فیلد» بخشی از بزرگترین میدان گازی جهان است که قطر با ایران در آن سهیم است و بخش ایرانی آن، پارس جنوبی نام دارد.