اخبار
صادرات محصولات کشاورزی ۲۰ درصد افزایش یافت
رئیس اتحادیه بارفروشان گفت: با توجه به رشد تولید میوه و صیفی، صادرات در ۷ ماهه امسال نسبت به سال قبل ۲۰ درصد رشد داشته است.
مصطفی دارایینژاد گفت: با توجه به رشد تولید میوه و صیفی، صادرات در ۷ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰ درصد رشد داشته است. به گفته او، با توجه به رشد ۱.۵ برابری تولید محصولات باغی نسبت به سال قبل، افزایش صادرات به منظور جلوگیری از زیان باغداران امری ضروری است. در غیر این صورت با افزایش عرضه در بازار و نبود تقاضا شاهد ماندن محصول روی دست تولیدکننده خواهیم بود.
دارایینژاد ادامه داد: از ابتدای سال صادرات در تمامی اقلام میوه، سبزی و فرنگیجات رشد داشته که خوشبختانه موضوع رونق صادرات در بازار داخل تأثیری نداشته است. رئیس اتحادیه بارفروشان با بیان اینکه صادرات گوجه فرنگی مجدد ازسرگرفته شد، گفت: صادرات گوجه فرنگی برای چند روز متوقف شد که خوشبختانه با رایزنیهای صورت گرفته به ترکمنستان، دوبی، امارات، ارمنستان و روسیه صادر میشود.
او گفت: برآوردها حاکی از آن است که امسال صادرات محصولات کشاورزی نسبت به سال قبل از لحاظ وزنی ۲ برابر افزایش یابد.
خوداتکایی
دانههای روغنی طی یک برنامه ۵ ساله دست یافتنی است
عطاءالله هاشمی عضو شورای هماهنگی تشکلهای بخش کشاورزی گفت: وابستگی در خصوص دانههای روغنی به خارج بالاست که فراهم شدن الزامات و زیرساختهای لازم طی یک برنامه پنج ساله در تحقق برنامه تأثیر بسزایی دارد. اگر مسائل مربوط به بازار، بازرگانی و کنترل واردات به درستی انجام شود، امکان رسیدن به خوداتکایی وجود دارد.
هاشمی گفت: در حال حاضر ۸۵ تا ۹۰ درصد دانه روغنی مورد نیاز از تولید داخل تأمین میشود که با تقویت واریتهها و طرح جهش دیمزارها امکان رسیدن به خوداتکایی دانههای روغنی وجود دارد. با توجه به سیاست برنامه هفتم و وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر خودکفایی و خوداتکایی حداکثری محصولات اساسی در راستای کاهش وابستگی به کشورهای بیگانه و خروج ارز از کشور انتظار میرود که ابزار و زیرساختهای لازم در راستای تحقق برنامه فراهم شود چراکه بدون امکانات و اعتبارات امکان تحقق برنامه وجود ندارد.