نماینده مردم خرمآباد در گفتوگو با «ایران»:
در انتخاب سلاحورزی تجدیدنظر شود
تأیید صلاحیت امثال سلاحورزی پرده از مظلومیت نظام اسلامی و اقتدار نظام برمیدارد
28 خردادماه، حسین سلاحورزی، رئیس اتاق بازرگانی ایران شد و قرار است به نمایندگی از بخش خصوصی کشور با دولتیها و سیاستگذاران در رفتوآمد باشد، اما چه شد که او از مراحل تأیید صلاحیت گذشت، آنهم در شرایطی که گفته میشود برخی از دستگاههای نظارتی او را تأیید نکردند. رئیس جدید اتاق بازرگانی ایران پاییز 1401 در فضای مجازی با اغتشاشگران همراه شد و از نظام جمهوری اسلامی ایران حمایت نکرد. حال چگونه او میخواهد در کنار مردان دولت سیزدهم قرار بگیرد و سیاسیکاری را کنار بگذارد؟ در این باره با مهرداد ویسکرمی، نماینده مردم خرمآباد گفتوگویی انجام دادیم که در ادامه میآید.
با توجه به اینکه حسین سلاحورزی، رئیس اتاق بازرگانی ایران شده است و او پیش از این در زمان اغتشاشات (پاییز 1401) از جریان ضدانقلاب حمایت کرد، چگونه میتواند در این سمت به ایران خدمت کند؟ برخیها بیم آن را دارند که او از قدرت و جایگاه خودش به نفع جناحهای ضدانقلاب بهرهبرداری کند. آیا شما این نگرانی را دارید؟
معتقدم دوستان و همراهان حقیقی انقلاب اسلامی و مردم ایران را در برهههای حساس و زمانی که دشمن با سیاستهای خصمانه خود کشور را تهدید میکند، میتوان تشخیص داد. در آن شرایطی که به اقرار و گزارش دستگاههای اطلاعاتی بیش از 20 کشور متخاصم در جنگ ترکیبی علیه جمهوری اسلامی متحد شده بودند و قصد براندازی داشتند، متأسفانه حسین سلاحورزی با موضعگیری غلط و کودکانه، آتش بیار معرکه شده بود.
اگر خود وی در همان زمان (دورهای که کشور با اغتشاشات مواجه شده بود) این صحبتها را مطرح میکرده، بهتر است الان بگوید آیا هنوز هم با براندازها همراه است یا خیر؟ شاید هم صفحه شخصی او در فضای مجازی دست ادمین (فرد دیگری) بوده و او مطالب علیه جمهوری اسلامی و حمایت از اغتشاشگران را منتشر میکرده است که بازهم باید روشنگری کند. بر این اساس آقای سلاحورزی باید از مردم و خانواده شهدای اغتشاشات بابت اقداماتی که انجام داده است معذرتخواهی کند. زمانی که کشور در شرایط سخت و بحرانی قرار داشت و دشمن به قصد براندازی به جمهوری اسلامی ایران حمله میکرد، آقای سلاحورزی در زمین دشمن بازی کرد و حال که کشور به آرامش رسیده پای سفره انقلاب نشسته، لذا فهم و درک این رویکرد برای جامعه بسیار سخت است. بنابراین ضرورت دارد دستگاههای امنیتی در این خصوص به وظایف خود عمل کنند و روشنگری شود که او چگونه تأیید صلاحیت شده و به ریاست اتاق بازرگانی دست یافته است؟ کجای دنیا سراغ دارید وقتی کشور در خطر و با جنگ اقتصادی روبهرو است، فردی که به صراحت به انقلاب و کشور ضربه زده است، مسئولیتی برعهده بگیرد. حال برای خیلی از افراد بخصوص خانواده کسانی که در راه انقلاب جانفشانی کردهاند این سؤال پیش میآید که اگر بنا است هر کسی در برهههای حساس به انقلاب ضربه بزند بتواند دوباره در مناصب مهم و حتی خصوصی صاحب قدرت شود، پس دستگاههای نظارتی چکاره هستند؟ بدین جهت باید موضعگیری حسین سلاحورزی مشخص شود. او تاکنون از ملت ایران عذرخواهی نکرده و اعلام هم نشده که صفحه شخصی او در فضای مجازی هک شده یا از سوی فرد دیگری مدیریت میشده است. اتاق بازرگانی ایران بخش خصوصی است و مسائل و سیاستهای خود را دارد اما باید توضیح داده شود که پارلمان بخش خصوصی چگونه قرار است توسط فردی که با انقلاب همراه نبوده است، مدیریت شود؟ دلسوزان نظام و انقلاب و ایران میپرسند آقای سلاحورزی چقدر برای اقتصاد کشور آدم تأثیرگذاری بوده یا کجا مملکت را از تیغ تیز دشمن نجات داده است که به هر قیمتی حتی با وجود بازی در جنگ ترکیبی دشمن، باید ریاست اتاق بازرگانی ایران را برعهده داشته باشد؟
برداشت شما از این اتفاق چیست، یعنی حسین سلاحورزی با وجود آنکه مردم را علیه نظام تحریک کرده، تأیید صلاحیت شده است؟
اگر بخواهیم به تأیید صلاحیت او خوشبینانه نگاه کنیم میشود گفت پیام تأیید صلاحیت حسین سلاحورزی به او این بوده است که او آنقدر که فکر میکند مهم نیست و پیامهای او در فضای مجازی در زمان اغتشاشات، کودکانه بوده و در کنار برخی نوجوانان فریب خورده قابل اغماض است. در یک جمله؛ «نه خانی آمد و نه خانی رفت!» بدین جهت نظام جمهوری اسلامی ایران نه مخالفت او با انقلاب اسلامی و نه ریاست او را جدی نگرفته است. منتهی در شرایط جنگ اقتصادی این انتظار وجود داشت که دستگاههای امنیتی جلوی این افراد را بگیرند و اجازه ندهند مخالفان صاحب کرسی شوند. اگر سلاحورزی مخالف نظام نیست صراحتاً موضع خود را اعلام کند. شخصاً در این خصوص هیچ پاسخی ندارم که به افکار عمومی ارائه دهم. آنهایی که این تصمیم را گرفتند و او را تأیید صلاحیت کردند باید به سؤالات و ابهامات مردم پاسخ قانعکننده بدهند. خودمان با دست خودمان افراد را بزرگ و تبدیل به چهره میکنیم و بعد در جایی که دشمن میخواهد ضربه بزند از این افراد استفاده میکند و عملاً این افراد بلندگو یا عمله دشمن میشوند. این امر برای دلسوزان نظام اصلاً قابل قبول نیست. البته تأیید صلاحیت امثال آقای سلاحورزی پرده از مظلومیت نظام اسلامی برمیدارد و نیز اقتدار نظام را و صد البته آزادی بیان و حتی عمل مخالفان را در نظام جمهوری اسلامی نشان میدهد و به نوعی مایه روسیاهی و اثبات دروغگویی افرادی است که همصدا با دشمن از بسته بودن فضای سیاسی و نبود آزادی دم میزنند. بله، نشانگر سعهصدر بینظیر نظام اسلامی در مقابل افرادی است که بر اثر تحریک دشمن به بادی میآیند و به بادی میروند و این رویکرد دقیقاً «مظلومیت در عین اقتدار نظام جمهوری اسلامی» را فریاد میزند.
در شرایط فعلی و با توجه به اینکه فرد نامبرده کار خود را بهعنوان رئیس اتاق بازرگانی در خیابان طالقانی آغاز کرده است، چه توصیهای دارید؟
فرد نامبرده در زمان اغتشاشات میتوانست به جای مخالفت حداقل زبان به کام بگیرد، اما عملاً دعوت به ادامه شورشها کرد. او باید نقطهنظر خود را اعلام کند که آیا همچنان موافق با شورش علیه نظام است یا تغییر نگاه داده است و دیگر اینکه در زمان جنگ ترکیبی و براندازی، او روبهروی نظام ایستاد و اکنون در ریاست اتاق بازرگانی ایران، آیا توبه کرده یا همان مواضع گذشته را دارد و منتظر شورش آینده است که دوباره به میدان بیاید؟ آزادی بیان به جای خود اما چه لزومی دارد که رئیس اتاق بازرگانی ایران یک فرد مخالف نظام باشد؟ اگر سلاحورزی همچنان رویکرد سال گذشته خود را دارد، قاعدتاً نمیتواند در کوران جنگ تمامعیار اقتصادی دشمن در این سمت ادامه فعالیت بدهد.
بــرش
آیا این موضوع از سوی شما پیگیری شده است که چرا فردی که در آن زمان کنار جمهوری اسلامی نماند، به ریاست اتاق بازرگانی ایران رسید؟
بله، پیگیریهایی صورت گرفته است. طبق اطلاعات غیررسمی بنده، وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه با کاندیدا شدن حسین سلاحورزی در اتاق بازرگانی ایران مخالفت کرده بودند، ولی بنا به دلایلی او تأیید صلاحیت شده است.