اخبار
تسهیل رشد اقتصادی ایران و چین
طرح یک کمربند- یک جاده چین، فرصتهای متعددی را برای توسعه زیرساختهای کشورمان مانند بنادر، راهآهن وغیره ارائه میدهد که میتواند توسعه و رشد اقتصادی دو کشور را تسهیل کند. عباس علیآبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تفاهمنامه بین ایران و چین که در بالاترین سطح طرح و تصویب شد، زمینه را برای رشد سریع تعاملات دو کشور فراهم کرده است. وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه باید در جهت توسعه تجارت ایران- چین گامهای اساسی برداشته شود، افزود: در سال ۲۰۲۲ واردات غیرنفتی چین از ایران ۶.۳۵ میلیارد دلار بوده که عمده آن فرآوردههای پتروشیمی، معدنی و فلزات، دارو، کشاورزی و شیلات را شامل میشود.علی آبادی بیان داشت: صادرات چین به ایران ۹.۴۴ میلیارد دلار بوده که عمده آن تجهیزات ماشینآلات الکترونیکی، برقی و نیروگاهی، حملونقل، انواع کالا و تجهیزات صنعتی و فلزی، محصولات شیمیایی، کالا و محصولات پلاستیکی و منسوجات بوده است.
تداوم رشد تولید خودروهای سبک و سنگین
تولید حدود ۷۶۳ هزار دستگاه خودرو از ابتدای فروردین تا پایان مهر سالجاری محقق شد، براین اساس شاهد به ثمر نشستن برنامههای تحولی دولت سیزدهم در حوزه تولید و تنظیم بازار خودرو هستیم. عبدالله توکلی لاهیجانی مدیرکل صنایع خودروی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در سالجاری حدود ۶۲۴ هزار دستگاه خودروی سواری بهصورت عبور مستقیم و کامل تولید شد که در مقایسه با ۵۰۳ هزار دستگاه تولید کامل مدت مشابه پارسال، رشد ۲۴ درصد را نشان میدهد. وی بیان داشت: در مدت یاد شده ۹۱ هزاردستگاه خودروی وانت در کشور تولید شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال از ۴۷ درصد رشد برخوردار بود. توکلی لاهیجانی ادامه داد: علاوه براین، از فروردین تا مهر سالجاری حدود ۲۳۰۰ دستگاه خودروی ون تولید شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۲۹ درصد رشد را نشان میدهد.
مدیرکل صنایع خودروی وزارت صمت بیان داشت: تولید حدود ۲۲ هزار دستگاه انواع خودروی سنگین (کامیون، کامیونت و کشنده) و رشد ۳۵ درصد تولید در این حوزه، از دیگر آمار قابل ذکر است.
وی ادامه داد: علاوه بر موارد مذکور از فروردین تا مهر سالجاری حدود ۱۷۶ هزار دستگاه خودرو در بخش خصوصی تولید شده که در مقایسه با تولید ۹۶ هزار دستگاه مدت مشابه پارسال، حدود ۸۴ درصد رشد تولید را نشان میدهد. براین اساس سهم بخش خصوصی از تولید خودرو در کشور ۲۳ درصد برآورد میشود.