مدیر گروه دفتر امور شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد درگفتوگو با «ایران اقتصادی»:
نظارت مردمی شرکتهای دولتی را شفاف میکند
مدیر گروه دفتر امور شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد با تأکید بر وظیفه سنگین مراکز پژوهشی بخصوص مراکز وابسته به حاکمیت برای ورود به حوزه تحلیل صورتهای مالی شرکتهای دولتی گفت: بخش مهمی از داراییهای کشور در اختیار شرکتهای دولتی است و اگر مردم به حوزه تحلیل عملکرد این شرکتها ورود کنند و مطالبهگر شوند قطعاً موجب اصلاح و بهبود مسیر حرکت دولت و این شرکتها خواهد شد و در نتیجه، نهایتاً سود این کار به جیب مردم هم خواهد رفت. همچنین انتظار داریم ورود این مراکز به این موضوع به شکل تخصصی باشد.
حمیدرضا مظفری مدیرگروه دفتر امور شرکتهای دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه حدود یک سال و نیم از آغاز روند انتشار صورتهای مالی شرکتهای دولتی میگذرد، گفت: انتظار میرود که نخبگان و مراکز پژوهشی به مرور به این حوزه ورود پیدا کرده و تحلیل کنند شرکتهای دولتی که حدود 70 درصد بودجه کل کشور را دارند، به چه سمتی دارند میروند.
مظفری با اشاره به اینکه فهم صورتهای مالی شرکتهای دولتی نیاز به تخصص دارد، افزود: این موضوع، یکی از دلایلی است که موجب شده این صورتهای مالی هنوز در فضای کارشناسی کشور خیلی مورد بحث و بررسی قرار نگیرد.
مدیر گروه دفتر امور شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد با اشاره به اینکه درباره شرکتهای بورسی اوضاع متفاوت است و بحثهای زیادی درباره صورتهای مالی آنها در جامعه صورت میگیرد، اظهار داشت: چون عامه مردم میخواهند در بورس ورود کنند و سهامدار این شرکتها شوند، فهم صورت مالی شرکتهای بورسی برای آنها مهم است ولی وقتی درباره شرکتهای دولتی حرف میزنیم، شرایط فرق میکند، زیرا منفعت شخصی مردم با آنها گره نخورده است و عامه مردم فکر میکنند نیازی ندارند که صورت مالی شرکتهای دولتی را تحلیل کنند.
مظفری ادامه داد: این در حالی است که بخش مهمی از داراییهای کشور در اختیار شرکتهای دولتی است و اگر مردم به حوزه تحلیل عملکرد این شرکتها ورود کنند و مطالبهگر شوند، قطعاً موجب اصلاح و بهبود مسیر حرکت دولت و این شرکتها خواهد شد و در نتیجه، نهایتاً سود این کار به جیب مردم هم خواهد رفت.
مدیرگروه دفتر امور شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد با تأکید بر وظیفه سنگین مراکز پژوهشی بخصوص مراکز وابسته به حاکمیت برای ورود به حوزه تحلیل صورتهای مالی شرکتهای دولتی گفت: البته انتظار داریم ورود این مراکز به این موضوع به شکل تخصصی باشد. مظفری افزود: مثلاً زیرمجموعه وزارت امور اقتصادی و دارایی، 5 شرکت اصلی و مادرتخصصی وجود دارد که هر کدام وظایف و اختیارات خاص خود را دارند و هیچکدام قابل مقایسه با دیگری نیستند. از طرف دیگر، مثلاً امکان مقایسه سازمان حسابرسی که سرمایه محور نیست با شرکت ملی نفت که خیلی از سرمایه هایش، فیزیکی هست، وجود ندارد. برای فهم درست صورتهای مالی شرکتهای دولتی و کمک به بهبود روند فعالیت این شرکتها، مراکز پژوهشی باید این تفاوتها را شناسایی کنند.