اخبار

ژاپن وارد رکود اقتصادی شد
بر اساس آمارهای دولتی، اقتصاد ژاپن در بازه زمانی جولای تا سپتامبر وارد رکود شده و به 2 فصل متوالی رشد پایان داد. به گزارش «ایران اقتصادی»، تولید ناخالص داخلی در سومین اقتصاد بزرگ جهان در سه ماهه سوم 2.1 درصد کاهش یافت و این کاهش از پیش‌بینی بازار برابر با 0.6 درصد بسیار بیشتر است.
تاکشی مینامی، اقتصاددان مؤسسه تحقیقاتی نورینچوکین در این رابطه گفت: باتوجه به نبود محرک رشد، اگر اقتصاد ژاپن در سه ماهه جاری هم بار دیگر وارد رکود شود، تعجب‌آور نیست. خطر رکود ژاپن را نمی‌توان رد کرد.
وی افزود: رشد ضعیف اقتصادی و شبح کاهش تورم، می‌تواند مانع کنار گذاشتن نرخ بهره منفی توسط بانک مرکزی ژاپن شود. کندی رشد اقتصادی سبب تورم بالا شده و این امر مصرف خانوارها و تقاضای خارجی از سوی چین و کشورهای دیگر را کاهش می‌دهد و این به تولیدکنندگان ژاپنی فشار می‌آورد.  استفان آنگریک، اقتصاددان ارشد در مؤدی آنالیتیکس گفت: «آمار ناامیدکننده سه ماهه سوم یادآوری‌کننده این است که کشور هنوز از شرایط دشوار و سخت خارج نشده است. طبق گزارش فارس، دستمزدهای واقعی تعدیل شده بر اساس تورم، شاخصی از قدرت خرید مصرف‌کننده است که در سپتامبر 2.4 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافت و هجدهمین ماه متوالی کاهش را ثبت کرد.

 

سقوط اقتصادی رژیم صهیونیستی نزدیک است
آژانس رتبه‌بندی اس‌اند‌پی گلوبال اعلام کرد که رژیم صهیونیستی به سمت رکود شدید اقتصادی پیش می‌رود. به گزارش «ایران اقتصادی»، آژانس رتبه‌بندی اعتباری اس‌اند‌پی طی گزارشی در هفته جاری اعلام کرد که اقتصاد رژیم صهیونیستی در سه ماهه چهارم سال‌جاری با افزایش خطرات ژئوپلیتیکی و امنیتی به دلیل درگیری با گروه نظامی فلسطینی حماس، پنج درصد کوچک خواهد شد.  این آژانس رتبه‌بندی به فعالیت‌های تجاری کمتر، کاهش تقاضای مصرف‌کننده و محیط سرمایه‌گذاری «بسیار نامطمئن» اشاره کرد. اس‌اند‌پی پیش‌بینی کرد که کسری مالی رژیم صهیونیستی ۵.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ روسیه برای در مقایسه با ۲.۳ درصد برآورد آژانس، قبل از جنگ شود.
رژیم صهیونیستی هزینه‌های مالی ارتش و غرامت به شرکت‌های نزدیک مرز با غزه همچنین خانواده‌های قربانیان و گروگان‌های حماس را افزایش داده است. این مورد منجربه رکورد کسری بودجه شده است که در ماه گذشته به ۶میلیارد دلار رسید و در مقایسه با یک سال گذشته بیش از هفت برابر افزایش یافته است.  گزارش اس‌اند‌پی پس از آن منتشر شد که این آژانس در ماه گذشته، فقط دو هفته پس از آغاز درگیری در هفت اکتبر، چشم‌انداز اعتبار رژیم صهیونیستی را از ثبات به منفی کاهش داد. آژانس‌های رتبه‌بندی مودیز و فیچ نیز رژیم صهیونیستی را برای کاهش رتبه مورد بررسی قرار داده‌اند.
طبق گزارش ایسنا از راشاتودی، با این حال، اس‌اند‌پی اظهار کرد که در صورت حل مناقشه می‌تواند چشم‌انداز اعتباری رژیم صهیونیستی را به ثبات بازگرداند زیرا این مورد به معنای کاهش امنیت منطقه‌ای و خطرات داخلی است.

جستجو
آرشیو تاریخی