استخراج ۲.۸ میلیون تن فلزات در جهان

حدود ۲.۸ میلیارد تن فلز در سال ۲۰۲۲ میلادی در سراسر جهان استخراج شد و سنگ آهن با سهم ۹۳ درصدی از کل مواد استخراج‌شده، برتری داشت. به گزارش «ایران اقتصادی»، در سال میلادی گذشته، ۲.۶ میلیارد تن سنگ آهن استخراج شد که حاوی حدود ۱.۶ میلیارد تن آهن بود.
سنگ‌ آهن در محیط‌های جغرافیایی مختلف مانند سنگ‌های آذرین، دگرگونی یا رسوبی یافت می‌شود و می‌تواند حاوی بیش از ۷۰ درصد آهن باشند اما بسیاری از آنها، بین ۵۰ تا ۶۰ درصد آهن دارند. سنگ آهن در ترکیب با مواد دیگری مانند کک و سنگ آهک، عمدتاً در تولید فولاد استفاده می‌شود. در حال حاضر، تقریباً تمام (۹۸ درصد) سنگ آهن تولید شده، به فولادسازی اختصاص دارد.
سنگ آهن به طور معمول در حدود ۵۰ کشور استخراج می‌شود، اما استرالیا، برزیل، چین و هند، عامل ۷۵ درصد از تولید آن هستند. سنگ آهن به‌دلیل نقش اساسی که در توسعه زیرساخت‌ها دارد، یکی از مهم‌ترین مواد زیربنای شهرنشینی و رشد اقتصادی است.  فلزات صنعتی جایگاه دوم را در این فهرست دارند و ۶.۶ درصد از کل فلزات استخراج شده در سال ۲۰۲۲ را تشکیل دادند. این فلزات شامل مس، آلومینیوم، سرب و روی، در کاربردهای ساختمانی و صنعتی به کار می‌روند. آلومینیوم تقریباً ۴۰ درصد از تولید فلزات صنعتی در سال ۲۰۲۲ به حساب آمد. چین سهم ۵۶ درصدی از کل آلومینیوم تولید شده دارد.
 کروم که نقش اصلی را در مقاوم‌سازی فولاد ضد زنگ در برابر خوردگی دارد، در جایگاه دوم ایستاد. آفریقای جنوبی در تولید کروم پیشتاز است و سهمش از کل کروم استخراج شده در سال میلادی گذشته، ۴۴ درصد بود.
 فلزات فناوری با وجود اینکه کمتر از یک درصد از کل فلزات استخراج شده را تشکیل می‌دهند، در چند سال گذشته در اخبار بوده‌اند، زیرا کشورها و شرکت‌ها برای کاهش انتشار کربن و بهبود بهره‌وری، به‌دنبال این مواد هستند. این فلزات شامل لیتیوم و کبالت هستند که در وسایل نقلیه برقی و ذخیره باتری و عناصر نادر خاکی مورد استفاده در آهن‌رباها، آلیاژهای فلزی و محصولات الکترونیکی استفاده می‌شوند.
 بسیاری از آنها به‌دلیل نقشی که در فناوری‌های انرژی پاک و وابستگی به سایر کشورها برای تأمین تقاضای داخلی دارند، برای امنیت کشورها، حائز اهمیت به شمار می‌روند.
 طبق گزارش ایسنا از اویل پرایس، با این حال، با وجود افزایش علاقه به این فلزات، از نظر اندازه بازار همچنان از فلزات گرانبهایی مانند طلا و نقره عقب هستند. به‌عنوان مثال، بازار طلا در سال ۲۰۲۲، به ۱۹۶ میلیارد دلار رسید، در حالی که بازار عناصر خاکی نادر، ۱۰.۶ میلیارد دلار بود.

جستجو
آرشیو تاریخی