اخبار کوتاه
قیمت جهانی نفت برنت
۸۰ دلار و ۵۸ سنت شد
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال دیروز با ۸۴ سنت معادل ۱.۰۳ درصد کاهش به ۸۰ دلار و ۵۸ سنت رسید.
آزادسازی تعدادی از گروگانها در غزه مخاطرات ژئوپلیتیکی را کاهش داده و قیمت نفت را پایین آورده است. اما نفت اولین افزایش قیمت هفتگی خود را طی یک ماه گذشته در آستانه اجلاس اوپک پلاس برای تصمیمگیری در مورد کاهش تولید در 2024 میلادی، تجربه میکند.
نفت وست تگزاس اینترمدیت امریکا هم با 1 دلار و 56 سنت معادل 2.02 درصد کاهش 75 دلار و 54 سنت معامله میشود. اولین گروه از گروگانها در روز جمعه در اولین روز از آتشبس 4 روزه مبادله شدند. این اقدام برای کاهش مخاطرات ژئوپلیتیکی بسیار قابلملاحظه بود. هر دوی این شاخصهای نفتی اولین افزایش قیمت هفتگی خود را طی 5 هفته گذشته تجربه میکنند، آن هم در شرایطی که اعضای ائتلاف اوپک پلاس آماده اجلاسی برای تصمیمگیری در مورد سطح تولید خود میشوند. قیمت نفت اخیراً به خاطر نگرانی در مورد تقاضا و افزایش عرضه مخصوصاً از سوی تولیدکنندگان غیر اوپک پایین آمده است. ائتلاف اوپک پلاس که از سازمان کشورهای صادر کننده نفت و متحدانش از جمله روسیه تشکیل شده، در روز چهارشنبه بازار را با به تعویق انداختن اجلاس 26 نوامبر تا 30 نوامبر شوکه کرد. به نظر میرسد تولیدکنندگان این گروه نتوانستهاند در مورد سطح تولید به توافق برسند. طبق گفته برخی منابع اوپک پلاس، این ائتلاف توانسته به توافق با تولیدکنندگان آفریقایی در مورد سطح تولید در 2024 میلادی نزدیک شود.
رشد ۱۰ درصدی حجم مخازن سدهای کشور
سخنگوی صنعت آب گفت: تا انتهای آبان ماه، ورودی سدهای کشور به حدود ۲.۸ میلیارد مترمکعب رسیده که نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد رشد داشته است.
فیروز قاسمزاده اظهار داشت: با برنامهریزیهای انجام شده به منظور ذخیرهسازی رواناب حاصل از بارشهای اخیر و استفاده حداکثری از بارشها برای نیازهای بهنگام، امکان بهبود ذخایر سدها فراهم شد.
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه فعالیت مناسب سامانه بارشی در هفته جاری و روانابهای ناشی از آن، موجب بهبود نسبی در وضعیت مخازن سدهای کشور شد، خاطرنشان کرد: آخرین آمار دریافتی از سدهای کشور نشان میدهد تا انتهای آبانماه، ورودی سدهای کشور به حدود ۲.۸ میلیارد مترمکعب رسیده که نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد رشد داشته است.
وی افزود: خروجی از سدهای کشور نیز در همین بازه زمانی، حدود ۴.۷ میلیارد متر مکعب بوده است که نسبت به سال گذشته ۲۹ درصد رشد داشته و این نشانگر تأمین آب بیشتر از محل سدها، برای مصارف مختلف، نسبت به سال گذشته است.
قاسمزاده موجودی حال حاضر مخازن سدهای کشور را با ۴۰ درصد پرشدگی، معادل ۱۹.۸ میلیارد متر مکعب خواند و گفت: این میزان نشانگر ۱۰ درصد رشد نسبت به سال گذشته است.