صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گزارش
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • بین الملل
  • صنعت و تجارت
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره صد و سی و شش - ۰۶ آذر ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره صد و سی و شش - ۰۶ آذر ۱۴۰۲ - صفحه ۱۳

عملیات روانی علیه اقتصاد ایران

معاندان اقتصاد ایران تلاش می‌کنند با آمارسازی، انتظارات تورمی را در سطح جامعه تهییج کنند. به‌عنوان نمونه‌ای از روایت‌سازی‌های خلاف واقع می‌توان به خبرسازی برخی‌ رسانه‌ها در موضوعاتی همچون «عبور نقدینگی از 7 هزار همت» در اواخر تابستان امسال اشاره کرد

بر پایه آخرین آمارهای ارائه شده توسط رئیس کل بانک مرکزی از وضعیت رشد اقتصادی که در جلسه هیأت دولت اعلام شد، نرخ رشد بخش نفت در سال‌جاری در صورت تداوم روند موجود، به 15.2 درصد خواهد رسید که بیشترین نرخ رشد در بخش‌های مختلف اقتصادی خواهد بود. نرخ رشد بخش کشاورزی در سال گذشته 1.1 درصد به ثبت رسید که پیش‌بینی بانک مرکزی، تحقق رشد دو درصدی این بخش در سال‌جاری است و تحقق رشد مطلوب 11 درصدی برای صنعت دارو، گواه تداوم روند مثبت رشد اقتصادی در سایر بخش‌های مختلف اقتصاد است.
اقتصاد ایران طی دهه 90، به طور میانگین رشد اقتصادی نزدیک به صفر درصد را تجربه کرد و موجب شد تا فرصت‌های توسعه اقتصاد از دست برود، با عبور از این دهه و تغییر ریل سیاستگذاری اقتصادی، تسهیل مسیر رشد اقتصادی و رونق تولید در بخش‌های مختلف فعالیت‌های اقتصادی در کشور در دستور کار قرار گرفت و نتایج این تغییر مسیر در تداوم رشد اقتصادی بخش‌های مختلف قابل مشاهده است.
تداوم رشد اقتصادی در بخش‌های گوناگون، نشانه‌های عبور از رکود دهه 90 را به فعالان اقتصادی مخابره می‌کند و همزمان با روند بهبود سایر متغیرهای بنیادین اقتصاد، همچون کاهش نرخ رشد نقدینگی، روند نزولی نرخ تورم، بهبود روند سرمایه‌گذاری و تشکیل سرمایه، آزادسازی منابع ارزی مسدود شده ایران در سایر کشورها، افزایش درآمدهای نفتی دولت، افزایش صادرات کالاها و محصولات تولید داخل و توافق‌های بانکی با کشورهای منطقه، مسیر مثبت شرایط اقتصاد کلان را گواهی می‌دهد.
در چنین شرایطی معاندان اقتصاد ایران، افراد و گروه‌هایی که تحمل بهبود شرایط اقتصاد ایران را ندارند، بی‌تفاوت نخواهند بود و دست به روایت‌سازی، آمارسازی، خبرسازی‌های کذب و ارائه تحلیل‌های سوگیرانه و مغالطه‌آمیز می‌کنند تا اذهان جامعه را نسبت به وضعیت حقیقی اقتصاد غبارآلود کنند تا فعالان اقتصادی و عموم مردم نتوانند در وضعیتی شفاف، نسبت به آینده تصمیم‌گیری کنند. روایت‌سازی این گروه از افراد برای افزایش نااطمینانی در ذهن فعالان اقتصادی، چالش‌هایی را در تصمیم‌گیری برای بنگاه‌ها در سطح خُرد برای تدوین و اجرای طرح‌های توسعه و پروژه‌های عمرانی ایجاد می‌کند و منجر به توقف رشد اقتصادی می‌شود.
معاندان اقتصاد ایران تلاش می‌کنند با آمارسازی، انتظارات تورمی را در سطح جامعه تهییج کنند. به‌عنوان نمونه‌ای از روایت‌سازی‌های خلاف واقع می‌توان به خبرسازی برخی‌ رسانه‌های داخلی در موضوعاتی همچون «عبور نقدینگی از 7 هزار همت» در اواخر تابستان اشاره کرد. در آن مقطع زمانی حجم نقدینگی موجود با 7 هزار همت فاصله چشمگیری داشت و بانک مرکزی موفق شده بود نرخ رشد نقدینگی را به کانال 26 درصد کاهش دهد که موجی علیه این توفیق سیاستگذار پولی با این خبرسازی ایجاد شد. همچنین در شرایطی که بخش قابل توجهی از منابع ارزی بلوکه شده کشور آزاد شده است، مرتباً از سوی رسانه‌های معاند خارجی خبرسازی‌هایی در رابطه با «مسدودسازی دوباره منابع ارزی ایران» منتشر می‌شود.
این نمونه‌ها تنها بخشی از عملیات روانی دشمنان اقتصاد ایران در ماه‌های گذشته است که قصد ایجاد اخلال در روند بهبود وضعیت اقتصادی را دارند. این بخش قابل توجهی از تمرکز عملیات روانی دشمنان در بازار ارز است که با ایجاد التهاب در این بازار، انتظارات تورمی در جامعه تهییج شود و آرامش موجود در سایر بازارهای مالی و دارایی نیز از بین برود. بنابراین اطلاع عموم مردم از وضعیت حقیقی اقتصاد ایران، توجه فعالان اقتصادی به آمارهای مراجع رسمی کشور و اعتماد عمومی به نهادهای سیاستگذار اقتصادی، امری حیاتی در تداوم روند رشد اقتصادی، مهار تورم و شکست پروژه روایت‌سازی‌ها و عملیات روانی معاندان داخلی و خارجی اقتصاد ایران است.

جستجو
آرشیو تاریخی