صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • بین الملل
  • صنعت و تجارت
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره صد و سی و نه - ۰۹ آذر ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره صد و سی و نه - ۰۹ آذر ۱۴۰۲ - صفحه ۳

دکتر رئیسی در جلسه هیأت دولت: ‌

دولت به‌دنبال انتخاباتی پرشور، رقابتی، سالم و امن است

 رئیس‌جمهور با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: دولت به دنبال انتخاباتی پرشور، رقابتی، سالم و امن است و در موضوع تأیید صلاحیت‌ها نیز معتقد است اصل بر صلاحیت است مگر آنکه دلیل معتبری بر عدم صلاحیت فرد وجود داشته باشد.
دکتر سیدابراهیم رئیسی در جلسه صبح روز چهارشنبه هیأت دولت، با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، بر نقش هیأت‌های اجرایی و نظارت در رقابتی بودن و همچنین میزان مشارکت مردم در انتخابات پیش‌رو تأکید و تصریح کرد: دولت به‌دنبال انتخاباتی پرشور، رقابتی، سالم و امن است و در موضوع تأیید صلاحیت‌ها نیز معتقد است اصل بر صلاحیت است مگر آنکه دلیل معتبری بر عدم صلاحیت فرد وجود داشته باشد.
رئیس‌جمهور در ادامه ضرورت امیدآفرینی واقعی در جامعه با اقدامات دولت، وضع قوانین مناسب در مجلس و داوری‌های صحیح در قوه قضائیه را یادآور شد و تصریح کرد: گزارشات بسیار خوب رئیس سازمان انرژی اتمی از توسعه نیروگاه‌های اتمی برای رفع نیازهای کشور در بخش‌های مختلف‌، اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت برای برقی کردن ناوگان حمل و نقل شهری، حل مشکل خلیج گرگان و خالی شدن صف انتظار مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی ازجمله اقدامات امیدوارکننده و شایسته تقدیر در این زمینه است که باید با قوت ادامه یابد.
دکتر رئیسی با اعلام خبر ارائه لایحه بودجه به مجلس شورای اسلامی بر ضرورت تبیین دلالت‌های لایحه بودجه امسال در عدالت اقتصادی و اجتماعی تأکید کرد.
رئیس‌جمهور همچنین از دستگاه‌های اجرایی خواست با پیش‌بینی دقیق و بموقع معیشت مردم و ملزومات آن از غافلگیری و عملکرد انفعالی در مقاطع خاص و ضروری جلوگیری کنند.
دکتر رئیسی در ادامه با اشاره به جنایات صهیونیست‌ها در غزه و حمایت و مشارکت دولت امریکا در قتل عام مردم مظلوم فلسطین، هرگونه تلاش امریکا برای دخالت در تصمیم‌گیری برای آینده غزه را بشدت محکوم و تصریح کرد: آینده غزه به دست مردم این منطقه و به واسطه دولت قانونی برآمده از آرای مردم آن یعنی حماس رقم خواهد خورد و هر اقدام دولت امریکا در این رابطه محکوم به شکست است.
رئیس‌جمهور در ابتدای جلسه دیروز همچنین به مناسبت 15 جمادی‌الاول سالروز ولادت امام سجاد(ع) بنا بر برخی روایت‌ها، به بیان سیره عملی این امام همام پرداخت و تمسک به صحیفه سجادیه را در موفقیت امور بسیار مؤثر عنوان کرد.
پیش از سخنان رئیس‌جمهور، وزیر راه و شهرسازی از بهره‌برداری دو طرح بزرگ متروی پرند و نهضت ملی مسکن در این منطقه با حضور دکتر رئیسی خبر داد و گفت‌: با بهره‌برداری از این طرح‌ها روزانه تا 14 هزار مسافر با متروی پرند جابه‌جا خواهند شد و 4 هزار و 380 واحد مسکونی نهضت ملی مسکن نیز تحویل مردم خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی همچنین از رشد ترانزیتی کشور طی 8 ماه گذشته به 28.5 درصد خبر داد و افزود: این رشد نشانگر اثرگذاری سفرهای رئیس‌جمهور و مذاکرات دوجانبه با کشورهای همسایه در میدان اقدام و عمل است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور نیز در گزارشی از توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان، از امضای 21 قرارداد با فولاد مبارکه و 5 قرارداد با شرکت ملی مس به ارزش 860 میلیارد تومان و همچنین امضای 21 قرارداد در بخش هوشمندسازی کشاورزی و زیست‌فناوری به ارزش 800 میلیارد تومان خبر داد.
راه‌اندازی خط تولید کاتالیست نانو ساختار، خبر دیگر دکتر دهقانی فیروزآبادی در این جلسه بود که محصولی مهم و بااهمیت در صنایع پالایش است و دستیابی به این تکنولوژی فرصت 40 درصدی کاهش قیمت و یک‌میلیارد دلاری ظرفیت صادرات برای کشور ایجاد کرده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی از کاهش مدت زمان رسیدگی به شکوائیه‌های مالیاتی خبر داد و افزود: پیرو دستورات مؤکد رئیس‌جمهور در زمینه مبارزه با مفاسد اقتصادی، رویه‌های گذشته اصلاح و با اعمال نفوذ در رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی مقابله شده و مدت زمان رسیدگی به شکوائیه‌های مالیاتی از 400 روز به 60 روز کاهش یافته است.
رئیس سازمان انرژی اتمی نیز از آغاز تولید 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای خبر داد و گفت‌: تا پایان دولت به همت متخصصان صنعت هسته‌ای کشور دو نیروگاه جدید به مدار خواهد آمد.
کسب مجوز بین‌المللی مرجعیت ای.پی.سی.پی که هفته قبل با تلاش دوساله سازمان ملی بهره‌وری در حوزه فنی و دیپلماسی اداری برای اولین‌بار به مدت چهار سال به جمهوری اسلامی ایران تعلق گرفت، خبر رئیس سازمان اداری و استخدامی کشو در این جلسه بود. «ای.پی.سی.پی» نهاد صدور گواهینامه بین‌المللی متخصصین بهره‌وری است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با اعلام افتتاح نخستین خط تولید اتوبوس برقی در شرکت ایران‌خودرو دیزل از پیوستن ایران به کشورهای تولیدکننده خودروی برقی در جهان خبر داد و گفت: دستیابی به فناوری تولید وسایل حمل و نقل برقی، مزایای اقتصادی و زیست‌محیطی گسترده‌ای برای کشور خواهد داشت، به نحوی که صدهزار تاکسی برقی سالانه حداقل بیست‌ویک همت، چهار هزار اتوبوس برقی سالانه دو و نیم همت و دویست هزار موتورسیکلت سالانه پنج همت و در مجموع بیست‌ونه هزار میلیارد تومان برای دولت و کشور صرفه‌جویی مالی خواهد داشت و علاوه بر این نقش مهمی در بهداشت و سلامت جامعه، کاهش آلودگی هوا، رفع آسیب‌های زیست‌محیطی و بهبود کیفیت زندگی مردم ایفا خواهد کرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز از رشد شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در بخش سلامت خبر داد و گفت‌: در دولت مردمی استفاده از ظرفیت شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در بخش سلامت رشد 35 درصدی داشته است و تجهیز بسیاری از مراکز درمانی و بیمارستان‌ها توسط این شرکت‌ها صورت می‌گیرد. در حال حاضر هزار و سیصد و نود شرکت دانش‌بنیان و فناور در بخش سلامت فعالیت دارند، پانزده مرکز رشد و پانزده پارک علم و فناوری در یک‌سال اخیر در این زمینه فعال شده‌اند و 40 درصد تجهیزات پیشرفته پزشکی و 99 درصد داروهای مورد نیاز کشور به تولید داخلی رسیده‌اند.

 

بـرش

نگاه تحولی رئیس جمهور برای رفع آسیب‌های اجتماعی
رئیس جمهور با بیان اینکه رفع آسیب‌های اجتماعی با رویه‌های گذشته و اقدامات معمول امکان‌پذیر نیست بر ضرورت بازنگری در فرایند تصمیم تا اقدام و عمل در این حوزه تأکید و تصریح کرد: لازمه جبران عقب‌ماندگی‌های گذشته، حرکت تحولی توأم با کار جهشی و جهادی است. دکترسیدابراهیم رئیسی در جلسه بررسی آسیب‌های اجتماعی که عصر روز سه‌شنبه برگزار شد، انگیزه دغدغه‌مندانه، شناخت مسأله و احصا تخصصی و روشمند راهکارها را لازمه مقابله مؤثر با آسیب‌های اجتماعی دانست و بر نظارت ویژه بر چگونگی اجرای راهکارها به‌عنوان ضمانت اجرایی آنها تأکید کرد. رئیس جمهور همچنین با بیان اینکه رفع آسیب‌های اجتماعی با رویه‌های گذشته و اقدامات معمول امکان‌پذیر نیست بر ضرورت بازنگری در فرایند تصمیم تا اقدام و عمل در این حوزه تأکید و تصریح کرد: لازمه جبران عقب‌ماندگی‌های گذشته، حرکت تحولی توأم با کار جهشی و جهادی است. رئیس جمهور همچنین وزیر کشور را مکلف کرد میزان اثربخشی و کارآمدی قوانین مربوط به مقابله با آسیب‌های اجتماعی را بررسی کند تا در صورت لزوم نسبت به اصلاح آنها اقدامات لازم صورت گیرد. دکتر رئیسی طرح نهضت سلامت اجتماعی در کشور را از جمله مهمترین برنامه‌های دولت در جهت رفع مشکلات و آسیب‌های اجتماعی برشمرد و تحقق آن را نیازمند کار جهادی دانست. رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اهمیت مردمی‌سازی مقابله با آسیب‌های اجتماعی، بهره‌گیری از کارکرد و ظرفیت‌های کم‌نظیر مساجد را در راستای رفع آسیب‌های اجتماعی خواستار شد. دکتر رئیسی همچنین با بیان اینکه همه دستگاه‌های اجرایی در مقابله با آسیب‌های اجتماعی دارای سهم، نقش و مأموریت هستند و سیاست‌های نظام و دولت برای مقابله با این آسیب‌ها باید اولویت دستگاه‌های مذکور باشد، سازمان اجتماعی کشور را مکلف نمود که پیگیری جدی انجام وظایف دستگاه اجرایی را در رفع آسیب‌های اجتماعی از آنها مطالبه‌گری کرد.

جستجو
آرشیو تاریخی