تحقق ۷۰ درصدی مصوبات شورای عالی اشتغال در دولت سیزدهم
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی متوسط درصد تحقق مصوبات شورای عالی اشتغال در دولت سیزدهم را ۷۰ درصد اعلام کرد.
محمود کریمی بیرانوند در گفتوگو با ایسنا، درباره تشکیل نشست آتی شورای عالی اشتغال نیز گفت: قبل از تشکیل شورای عالی اشتغال، جلسه ۸۷ کمیسیون تخصصی اشتغال را برگزار کردیم که مصوبات آن نهایی شده و منتظر هستیم ظرف هفتههای آینده جلسه شورای عالی اشتغال برگزار و مصوبات تأیید و ابلاغ شود.
کریمی بیرانوند با بیان اینکه جلسات شورای عالی اشتغال، جلسات سیاستگذاری است، متوسط درصد تحقق مصوبات شورای عالی اشتغال در دولت سیزدهم را ۷۰ درصد نسبت به دورههای قبل ذکر کرد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره افزایش نرخ مشارکت اقتصادی زنان در دولت سیزدهم گفت: نرخ مشارکت اقتصادی در دولت سیزدهم بهبود یافته و بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران در تابستان ۱۴۰۲ نرخ مشارکت اقتصادی ۰.۶ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی متغیرهای مؤثر در بهبود نرخ مشارکت اقتصادی را افزایش جمعیت فعال، کاهش جمعیت بیکار و افزایش جمعیت شاغل عنوان کرد و گفت: اگر این سه متغیر مثبت باشند نرخ مشارکت اقتصادی افزایش مییابد. معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی درباره اثرگذاری مشاغل خانگی در افزایش نرخ مشارکت اقتصادی زنان، تأکید کرد: مشاغل خانگی یکی از موضوعاتی است که در دولت سیزدهم رونق چشمگیری یافته است. طی هشت ماه اخیر حدود ۹۰ هزار شغل خانگی جدید ایجاد شده که نشان میدهد مشاغل خانگی به یکی از ارکان اصلی ایجاد اشتغال در کشور تبدیل شده است. کریمی بیرانوند افزود: در هفتههای گذشته با همکاری بانک مرکزی ۱۰۰۰ میلیارد تومان دیگر به مشاغل خانگی اختصاص یافت که خبر خوبی بود و مجموع اعتبارات مشاغل خانگی به ۵ همت رسید.
وی ادامه داد: اولین بار بود که بانک مرکزی در میانه سال مجدد برای حوزه اشتغال تخصیص جدید در نظر گرفت که آبان ماه ابلاغ شد و ما نیز در وزارت کار به استانها ابلاغ کردیم. افزایش تسهیلات مشاغل خانگی به رقم ۵۰۰۰ میلیارد تومان تاکنون بیسابقه بوده است. تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، مانعزدایی و پشتیبانی از اشتغال، اختصاص تسهیلات ارزانقیمت برای کارآفرینان و مجموعههای دانشبنیان، پرداخت تسهیلات کم بهره به متقاضیان کسب و کارهای خانگی، پیشبینی مشوقهایی برای کارفرمایان برای جذب فارغ التحصیلان، طراحی زیستبوم ملی اشتغال، طراحی اطلس الگوهای اشتغال همه دستگاهها به تفکیک مناطق جغرافیایی، اجرای طرح کارورزی و پرداخت یارانه دستمزد، معافیت مالیاتی کارفرمایان، ساماندهی اتباع غیرمجاز خارجی، ساماندهی فعالیت دفاتر مشاوره شغلی و کاریابی، اجرای طرح نخلستان ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی و طرح آموزش در محیط واقعی کار توسط سازمان آموزش فنی و حرفهای از مهمترین اقدامات وزارت کار در حوزه ساماندهی بازار کار و بهبود شرایط کار فارغ التحصیلان و تحقق اهداف اشتغال دولت به شمار میرود.