اخبار
افق ۵ میلیارد دلاری تجارت ایران و پاکستان
اگرچه سند پایه تجارت آزاد با پاکستان سالها قبل نهایی شده بود، اما در کارگروههای مشترک، مشغول بررسی فهرست کالاهای قابل معامله در قالب تجارت آزاد هستیم.
محمدصادق قنادزاده، معاون ارتقای کسب و کارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت گفت: در این راستا مذاکرات با پاکستان شروع شده و قرار است در کارگروههای مشترکی بررسیهای لازم را در خصوص فهرست کالاها انجام دهیم.
وی افزود: تعیین فهرست کالاها موضوع سختی است زیرا هر صنعتی دنبال این است که حداقل امتیاز را به طرف مقابل دهد بنابراین کار کردن روی فهرست کالاها، فرایند دشواری محسوب میشود؛ البته ما به مدل خوبی رسیدهایم پیشبینی این است تجارت آزاد با پاکستان هر چه زودتر نهایی شود.
قنادزاده با بیان اینکه قرار است مراکز تجاری طی ماههای آینده در پاکستان افتتاح شود، اظهارداشت: تاکنون بیشترین سطح تجارت دو کشور نزدیک به ۲.۵ میلیارد دلار بوده است که میتوان این عدد را تا ۵ میلیارد دلار هم افزایش داد.
ظرفیت یک میلیارد دلاری بازار اسباببازی
صادرات اسباب بازی سال ١٣٩٩ زیر ٣٠ میلیون دلار بود که در سال ١۴٠١ به ٣٨ میلیون دلار رسید و هدفگذاری امسال ۵٠ میلیون دلار است.
محمدرضا زارع سرپرست مرکز ملی صنایع خلاق و فرش ایران گفت: برنامه پنج ساله، صنعت اسباب بازی را با بهرهبرداری از نقطه نظرات بخش دولتی و خصوصی تدوین کردیم که چهار هدف کلان از جمله فرهنگسازی، حمایت از تولید جلوگیری از قاچاق و واردات و توسعه صادرات دارد. وی با اشاره به اینکه فقط تجهیزات اولیه صنعت اسباببازی وارد کشور میشود افزود: در سال ١۴٠٠ بالغ بر ۱۷.۴ میلیون دلار سهم واردات بود که در سال ١۴٠١ به ١۵.٣ میلیون دلار رسید. زارع عنوان کرد: در سال ١٣٩٩ معادل ٣٧۶ میلیون دلار قاچاق اسباببازی که از این رقم ١۵٢ میلیون دلار قاچاق اسباب بازی الکترونیکی بود ضمن اینکه ٢۴ نهاد در صنعت اسباببازی وظیفه دارند که جلوی قاچاق و سایر موارد را بگیرند.
روحالله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیسجمهور گفت: برای رشد صنعت اسباب بازی ظرفیت بالایی از طریق شرکتهای خلاق و دانش بنیان وجود دارد. دهقانی با بیان اینکه بازار اسباببازی در ایران از ظرفیت یک میلیارد دلاری برخوردار است، افزود:گردش مالی جهانی بازار اسباب بازی ١٠٠ میلیارد دلار است که سهم این گردش مالی در ایران ٣٠٠ میلیون دلار است.