دکتر رئیسی در نشست مشترک دولت و مجلس:
تسهیل معیشت مردم اولویت جدی دولت و مجلس است
رئیس جمهور تعامل و تبادلنظر نمایندگان مردم با دولتمردان در رفع مشکلات کشور و نیازهای مردم را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: همگی ما یک مسئولیت مشترک داریم، به نحوی که اگر موفقیتی به دست آید به پای همه ثبت خواهد شد و اگر خدای ناکرده کاستی وجود داشته باشد نیز تقصیر آن متوجه همه خواهد بود.
دکتر سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر روز سهشنبه در نشست مشترک دولت و مجلس، ضمن تبریک روز مجلس به نمایندگان مردم در خانه ملت، ابراز امیدواری کرد که جایگاه این نهاد برآمده از رأی مردم که تحقق جمهوریت نظام است، روز به روز ارتقا یابد.
رئیس جمهور در ادامه ضمن گرامیداشت یاد شهید آیتالله مدرس، سلوک عارفانه، عالمانه، انقلابی و مردمدارانه او را برای دولتمردان و نمایندگان سیره و الگو دانست و با بیان اینکه رمز بقای شهید مدرس خداباوری اوست، گفت: تجلیل از شهید مدرس، تجلیل از اخلاص او، فریادش بر سر تبهکاران و دفاعش از حقوق مردم برای رضای خداست. دکتر رئیسی تعامل و تبادلنظر نمایندگان مردم با دولتمردان در رفع مشکلات کشور و نیازهای مردم را بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: همگی ما یک مسئولیت مشترک داریم و بر یک کشتی سواریم و قضاوت و داوری مردم نیز در عملکردها همینگونه است، به نحوی که اگر موفقیتی به دست آید به پای همه ثبت خواهد شد و اگر خدای ناکرده کاستی وجود داشته باشد نیز تقصیر آن متوجه همه خواهد بود.
رئیس جمهور واقعی دیدن نیازها و راهکارهای رفع آنها را در برنامهها و اهداف دولت و مجلس بسیار مهم دانست و اظهار داشت: گاهی ممکن است ما در شناسایی نیازها ناچار به اولویتبندی باشیم و گاهی اقدام مدیران دولت در میدان نیازمند مجوز مجلس است که قانون در این زمینه فوریت را پیشبینی کرده و باید این مسائل از سوی نمایندگان مورد توجه قرار گیرد.
دکتر رئیسی با بیان اینکه در نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه بنبستی وجود ندارد، بر ضرورت مسألهشناسی و شناخت راهکارهای حل مسأله برای رفع مشکلات کشور تأکید و تصریح کرد: دولت سیزدهم معتقد است اگر چالهای در مسیر مشاهده شد، باید برایش چارهاندیشی کرد و نباید از کنار این مسائل به سادگی عبور کرد چرا که وقتی مردم بدانند مسئولان مصمم به حل مشکلات آنها هستند، امیدوار خواهند شد.
رئیس جمهور نهضت به سامان رساندن پروژههای نیمهتمام را از جمله اقدامات دولت برای رفع مشکلات مردم و ایجاد امیدواری در جامعه برشمرد و افزود: بر اساس یک اصل عقلانی و منطقی وقتی زیرساختها و تأسیسات یک کارخانه یا کارگاه وجود دارد، اما بهدلیل وجود پارهای مشکلات خط تولید آن دچار وقفه شده، باید به جای ایجاد یک مجموعه جدید، ابتدا مشکل آن واحد تولیدی را رفع کرد که هم به رونق تولید کمک کند و هم موجب افزایش اشتغال شود. دکتر رئیسی پایهریزی و ایجاد یک نظام عادلانه پرداخت در کشور را از جمله انتظارات بحق اقشار مختلف مردم از دولت و مجلس دانست و گفت: ما باید در برنامهریزیها و طراحیها همه 85 میلیون جمعیت کشور را مورد توجه قرار دهیم.
رئیس جمهور بر ضرورت توجه ویژه نمایندگان و دولتمردان به موضوع کسری بودجه بهعنوان علت و ریشه همه مشکلات کشور اشاره کرد و گفت: باید در برنامهریزیها، طرحها و لوایح تلاش کنیم به نحوی عمل شود که کشور با کسری بودجه مواجه نشود چرا که موجب افزایش تورم و بسیاری مشکلات دیگر برای کشور خواهد شد. دکتر رئیسی همچنین بر ضرورت تصویب طرحها و لوایح در زمان مناسب تأکید کرد و گفت: تصویب و اجرای هر مصوبهای باید در زمان مناسب خود صورت گیرد چرا که اگر بموقع تصویب نشده و دقیق اجرا نشود ممکن است موجب شیرین شدن کام مردم نشود. بهعنوان مثال اجرای قانون رتبهبندی معلمان با توجه به تعداد معلمان کشور نیاز به زمان مناسب و کافی دارد، اگر نه اجرای آن در زمان ناکافی خود میتواند باعث ایجاد نارضایتی شود. رئیس جمهور در ادامه الگوی مناسب بین دولت و مجلس را الگوی همکاری، همگرایی و هماهنگی دانست و افزود: البته معنای این حرف آن نیست که اگر یک نماینده مجلس نقدی اصلاحگرانه نسبت به دولت یا دستگاهی دیگر دارد آن را مطرح نکند، این نقد حتماً به اصلاح امور در دولت و دیگر دستگاهها کمک میکند. دکتر رئیسی اظهار داشت: بسیاری بهدنبال این هستند که چالش و مسألهای بین مجلس و دولت پدیدار شود که آنها بگویند اینها با همدیگر دچار اختلاف و بگومگو شدهاند. این را گفتهام و باز هم عرض میکنم، ضمن حفظ جایگاه نمایندگان مجلس و دولت و دستگاههای مختلف، حسرت اینکه روزی ببینند اختلافی بین دولت و مجلس و دستگاههای کشور ایجاد شده را بر دل آنها خواهیم گذاشت.
رئیس جمهور با بیان اینکه ما با هم گفتوگو، نشست و صحبت داریم و ممکن است جایی اختلافنظری هم باشد که اشکالی ندارد، تصریح کرد: با نشست، گفتوگو و تعامل بسیاری از مسائل حل میشود و ما مصمم هستیم کار مردم را به عقب نیندازیم؛ امروز اراده دوستان ما در مجلس و دولتمردان همین خواهد بود.
دکتر رئیسی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در خطبههای نماز عید سعید فطر درباره پرهیز از اختلاف و تأکید بر اتفاقنظر در اداره امور کشور خاطرنشان کرد: معتقدیم قطار پیشرفت کشور در حال حرکت است و آنهایی که نمیتوانند حرکت آن را ببینند، هیچ وقت پیشرفت را ندیدند و نمیخواهند ببینند. مشکلاتی داریم اما معتقدیم مشکلات با عنایت حضرت حق، رهنمودهای رهبری فرزانه انقلاب و با اراده پولادین مردم رفع خواهد شد و کارها پیش خواهد رفت.
رئیس جمهور با اشاره به مسائل مطرح شده در این نشست درباره توجه توأمان به مسائل اقتصادی و مسائل فرهنگی، علمی و آموزشی گفت: این مسأله مورد توجه دولت بوده و در قانون بودجه هم دیده شده است. حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نیز جزو سیاستهای مصوب و مورد توجه دولت و مجلس است که در لایحه بودجه 1403 مورد توجه قرار گرفته است.
دکتر رئیسی با تأکید بر اینکه حتماً مهار تورم را از طریق رشد تولید دنبال میکنیم و نه با ایجاد رکود افزود: رهبر معظم انقلاب نیز حکیمانه تأکید کردند که مهار تورم نباید موجب رکود شود بلکه باید همراه با رشد تولید محقق شود. البته در طرح مباحث اقتصادی لازم است این ملاحظه رعایت شود که این مباحث برای بازار و فعالان اقتصادی انتظارات تورمی ایجاد نکند. طرح نظرات مختلف و متنوع مفید است، اما این مباحث باید در جلسات تخصصی مطرح شده و نتیجه آن به مردم منتقل شود؛ دولت باید با یک نظر اداره شود نه نظرات مختلف، آن هم نظری که در قالب سیاستهای کلی، اسناد بالادستی و قوانین موضوعی برای دولت قانون و دستور شده است.
رئیس جمهور در ادامه درباره بخشی دیگر از نظرات مطرح شده در این نشست اظهار داشت: دولت مجری و شورای نگهبان ناظر برگزاری انتخابات هستند. بررسی صلاحیتها نیز بر عهده هیأتهای اجرایی و هیأتهای نظارت است. بخشداران، فرمانداران و استانداران دخالتی در مورد صلاحیت افراد ندارند و باید این امر از سوی این هیأتها انجام شده و اگر هم کسی اعتراضی دارد باید از طریق مبادی ذیربط مطرح و مورد رسیدگی قرار گیرد.
دکتر رئیسی ادامه داد: از نظر ما اصل بر صلاحیت افراد است مگر خلاف آن از سوی این مراجع ذیصلاح اعلام شود که کار قانوناً در دست آنهاست. رئیس جمهور در ادامه درباره مسأله مطرح شده در نشست درباره موضوع معیشت مردم با تأکید بر اینکه دولت سفره و زندگی مردم را یکی از اولویتهای جدی خود میداند، تصریح کرد: نمایندگان مجلس نیز در این زمینه محل مراجعه مردم هستند لذا قطعاً معیشت مردم جزو اولویتهای آنهاست. محور نگاه و عمل دولت این است که معیشت مردم چنان سهل شود که برای مردم کاملاً محسوس و ملموس باشد. امیدوارم مجموع اقداماتی که ما و شما و همه دستاندرکاران در سراسر کشور انجام میدهیم به این بینجامد که انشاءالله وضع معیشتی مردم روز به روز بهتر و زندگی بر مردم آسانتر شود.
قالیباف: مجلس و دولت اختلافی با هم ندارند
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه همراه با اداره کشور، تحول مهم است، گفت: برخی میخواهند اختلاف سلیقه بین دولت و مجلس را به اختلاف بین قوا تبدیل کنند، در حالی که چنین موضوعی وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، محمدباقر قالیباف روز سهشنبه در جلسه مشترک مجلس و دولت که با حضور آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور و اعضای کابینه دولت سیزدهم به مناسبت گرامیداشت روز مجلس برگزار شد، در سخنانی اظهار داشت: یکی از ویژگیهای دولت و رئیسجمهور حضور در جلسات مختلف مجلس است که قدردانی ویژه دارم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: امروز همدلی و همیاری بین دولت و مجلس یک ضرورت است و این خواست رهبر معظم انقلاب و مردم در این شرایط است. البته اختلاف سلیقه وجود دارد ولی برخی میخواهند این اختلاف سلیقه و مباحث کارشناسی را به اختلاف بین قوا تبدیل کنند، در حالی که چنین موضوعی وجود ندارد و هرگز چنین چیزی در جبهه انقلاب رخ نخواهد داد.
قالیباف با بیان اینکه امروز برای کشور فقط اداره کردن آن مطرح نیست بلکه همراه با اداره، تحول نیز مهم است، تصریح کرد: این خواسته مردم و رهبر انقلاب است. بر همین اساس باید برنامه هفتم توسعه را میثاق کاری خود قرار داده و منابع لازم را برای آن در نظر بگیریم.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: همه دوستان در مجلس شاهد هستند عدم اختلاف را وظیفه اخلاقی و دینی خود قرار دادیم. البته شاید این رویکرد سبب شد در مقطعی برخی از دوستان از ما دلخور شوند ولی این رویه وظیفه همه ماست.
قالیباف در ادامه به وقایع اخیر غزه اشاره کرد و یادآور شد: از جهت بینالمللی و جهان اسلام با فاجعه بزرگ جنایت امریکا و رژیم صهیونیستی در غزه مواجه هستیم که نباید از آن به آسانی گذشت و شرایط خطیری در این خصوص است که باید به آن توجه کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامه هفتم توسعه که مراحل نهایی خود را طی میکند، ابراز امیدواری کرد در شورای نگهبان برخی از ایرادات رفع شود. البته از زمان ارسال لایحه دولت به مجلس تا زمان تصویب آن در صحن، بررسی آن بر اساس مسائل کارشناسی و هماهنگی بین نمایندگان در صحن و کمیسیون تلفیق، انجام شده است.
وی تأکید کرد: لایحه بودجه ۱۴۰۳ توسط رئیسجمهور به مجلس آمد ولی باید بدانیم که هنوز اول کار هستیم و حدود ۲۰ درصد کار رسیده و باید گام نخست را محکم برداریم.
قالیباف یادآور شد: در کشور فقط اداره کردن آن مطرح نیست بلکه باید هم کشور را خوب اداره کنیم و هم اینکه سبب ایجاد تحول در کشور شویم و این تحول، خواسته رهبر معظم انقلاب، نمایندگان و مردم است.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه باید برنامه هفتم توسعه را میثاق کاری خود قرار دهیم، تأکید کرد: باید عهد کنیم که خارج از برنامه کاری انجام ندهیم و دیگر اینکه ما نیازمند منابع لازم برای این موضوع هستیم چرا که به سرانجام رساندن برنامههای پیشبینی شده نیازمند منابع لازم است.
وی تأکید کرد: فراهم کردن منابع هم در گرو افزایش همکاری مجلس و دولت است و نباید برای تأمین منابع دست در جیب مردم کرد. البته مجلس و دولت به عدم انجام این موضوع اتفاقنظر دارند و در آینده هم چنین کاری انجام نمیشود.
رئیس قوه مقننه تأکید کرد: در برخی از بخشها مانند انرژی ناترازی داریم و آن را تهدیدی بزرگ میدانیم، اما همانجا مهمترین فرصت برای تأمین منابع است که هم مردم و هم دولت برای اجرای پروژهها منتفع شوند. همچنین در بخش مولدسازی قرار نیست همه پروژههای نیمهتمام را تمام کنیم چرا که ضرورتی برای اتمام برخی از پروژههای نیمهتمام وجود ندارد.
قالیباف تأکید کرد: منابع را باید در بخشی هزینه کنیم که برای کشور آورده داشته باشد و این جزو وظایف همه ما است چرا که مطمئن هستم آنقدر منابع در کشور وجود دارد که برای تأمین منابع لازم جهت اتمام پروژهها مشکلی نخواهیم داشت.
وی ابراز امیدواری کرد که اجرای دقیق برنامه هفتم توسعه سبب بهبود شرایط مردم و رشد اقتصادی کشور شود تا آیندهای روشن برای ملت ایران اسلامی و جوانان را رقم بزند.