دیدار رؤسایجمهور ایران و روسیه در مسکو
رشد 20 درصدی تجارت ایران و روسیه
آیتاللهرئیسی، رئیسجمهور روز پنجشنبه در سفری فشرده و یکروزه به دعوت ولادیمیر پوتین به مسکو سفر کرد. دیدار و گفتوگوی دوجانبه با ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه و تبادلنظر درباره مسائل مشترک و موردعلاقه دو کشور بویژه درباره مسائل اقتصادی و تحولات غزه و نشست هیأتهای عالیرتبه، محور برنامههای سفر دکتر رئیسی به روسیه بود. وزاری امورخارجه، راه و شهرسازی، نفت، رئیس سازمان انرژی اتمی و رئیس کل بانک مرکزی، دکتر رئیسی را در این سفر همراهی کردند.
رئیسجمهور بااشاره به همکاریهای خوب ایران و روسیه در بخشهای انرژی، کشاورزی و شرکتهای دانشبنیان، بر فراهمبودن زمینه برای برداشتن گامهایی مؤثرتر در توسعه همکاریها در راستای منافع دو کشور و دو ملت تأکید کرد.
دکتر سیدابراهیم رئیسی در دیدار با «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه، ضمن ابراز خرسندی از روابط روبهرشد دو کشور، همکاری با روسیه را در راستای سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران حائزاهمیت دانست.
دکتر رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آنچه موجب رنج بشریت شده، یکجانبهگرایی و نظم ناعادلانه جهانی است که یکی از جلوههای آن امروز در غزه قابل مشاهده است.
رئیسجمهور جنایات رژیم غاصب صهیونیستی علیه مردم بیدفاع غزه را نسلکشی و جنایت علیه بشریت توصیف کرد و افزود: شهادت بیش از 6 هزار کودک به دست رژیم جنایتکار صهیونیستی باعث رنج و تأسف است، اما تأسفبارتر این است که این جنایات موردحمایت امریکا و کشورهای غربی قرار میگیرد یا با سکوت و بیتفاوتی سازمانهای بینالمللی و تشکلهای مدعی حقوقبشر مواجه شده و ناکارآمدی آنها را به رخ میکشد.
دکتر رئیسی بااشاره به اینکه در حال حاضر در غزه در هر 10 دقیقه یک کودک مظلوم به شهادت میرسد، بر ضرورت توقف هرچه سریعتر بمبارانها و جنایات علیه فلسطینیهای غزه بهعنوان مهمترین دغدغه امروز جهان بشریت تأکید کرد. «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه نیز ضمن ابراز خرسندی از سفر رئیسجمهور اسلامی ایران به مسکو تصریح کرد: روابط دو کشور در بهترین سطح در جریان است و معتقدیم با حمایتهای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، این روابط وسیعتر و پویاتر خواهد شد.
رئیسجمهور روسیه استقبال چشمگیر تجار روسیه از نمایشگاههای تجاری ایران و رشد 20 درصدی تجارت دو کشور با گردش مالی 5 میلیارد دلاری طی یک سال گذشته را نشاندهنده عزم و اراده تهران-مسکو برای گشودن فصلی جدید از روابط دانست و افزود: پروژههای حمل ونقل جادهای و ریلی با پیشرفت خوبی میان دو کشور در حال انجام است و همکاریهای قبلی ایران و روسیه در بخش انرژی، شرایط رو به رشدی را تجربه میکند.
پوتین همچنین بااشاره به اشتراک نظر دو کشور نسبت به مسائل منطقه، بحث و تبادل نظر درباره مسأله فلسطین و غزه را از جمله محورهای مذاکره دوجانبه میان ایران و روسیه عنوان کرد.
برگزاری نشست مشترک هیأتهای عالیرتبه ایران و روسیه
نشست هیأتهای عالیرتبه اقتصادی و سیاسی ایران و روسیه با حضور رؤسایجمهور دو کشور برگزار شد. پس از برگزاری دیدار دوجانبه دکتر سیدابراهیم رئیسی و ولادیمیرپوتین، هیأتهای عالیرتبه اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران و روسیه در نشست مشترک به گفتوگو و تبادل نظر درباره موضوعات موردعلاقه دو کشور پرداختند. در این نشست که با حضور وزرای امور خارجه، راه و شهرسازی، نفت، رئیس سازمان انرژی اتمی و رئیسکل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با همتایان روسی برگزار شد، طرفین در حضور رؤسایجمهور دو کشور در خصوص موضوعات دوجانبه و موردتوافق از جمله در حوزه انرژی، بانکی و پولی، حمل و نقل و کشاورزی گفتوگو و تبادل نظر کردند و ابتکارات جدیدی نیز برای تسریع در اجرای توافقات صورتگرفته مطرح شد.
بررسی و پیگیری توافقات دو کشور در بخش تجاری و اقتصادی از محورهای دیدار با رئیسجمهور روسیه بود
رئیسجمهور بررسی و پیگیری توافقات دو کشور در بخشهای اقتصادی و تجاری و همچنین بحث و تبادلنظر درباره آخرین وضعیت غزه با تأکید بر ضرورت توقف فوری حملات و رفع محاصره این منطقه را از جمله مهمترین محورهای دیدار خود با رئیسجمهور روسیه عنوان کرد. دکتر سیدابراهیم رئیسی پس از سفر فشرده کاری یکروزه به روسیه حوالی ساعت 3 بامداد روز جمعه به تهران بازگشت و در سخنانی به تشریح نتایج این سفر پرداخت و گفت: این سفر فرصت خوبی برای دیدار و مذاکره با رئیسجمهور محترم و مسئولان عالیرتبه روسیه بود و در جریان این دیدارها درباره مسائل موردنظر دو کشور بویژه در بخشهای انرژی، کشاورزی، ترانزیت و همکاریهای مسیر شمال-جنوب بهعنوان مهمترین محورهای همکاری میان دو کشور بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
رئیسجمهور همچنین موضوع فلسطین را از جمله مهمترین محورهای مذاکرات با طرف روسی در این سفر عنوان کرد و گفت: اقدام فوری در جهت توقف سریع بمبارانها علیه مردم مظلوم غزه، رفع محاصره این منطقه و احقاق حقوق ملت فلسطین بهعنوان نکات اشتراکی و مورد تأکید طرفین در این مذاکرات مطرح شد.