دکتر رئیسی در نشست مشترک شورای برنامهریزی و توسعه و فعالان اقتصادی استان البرز:
افزایش سرمایهگذاری و بهرهوری، رشد و رونق تولید و اقتصاد را به دنبال دارد
رئیسجمهور با اشاره به اینکه اگر افزایش سرمایهگذاری و بهرهوری نباشد، شاهد رشد اقتصادی نخواهیم بود، افزود: در این زمینه مسئولیت مدیران دستگاههای اجرایی به عنوان بخشی که باید از فعالان بخش خصوصی و کارآفرینان نیز حمایت و پشتیبانی کنند، سنگینتر است.
دکتر سید ابراهیم رئیسی در ادامه برنامههای دومین سفر دولت مردمی به استان البرز، در «نشست مشترک شورای برنامهریزی و توسعه و فعالان اقتصادی استان»، با بیان اینکه افزایش سرمایهگذاری و بهرهوری 2 پایه رشد اقتصادی است، تصریح کرد: فراهم آوردن زمینه تحقق این دو هم بر عهده فعالان اقتصادی و کارآفرینان و هم بر عهده مدیران بخشهای اجرایی مختلف است.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه اگر افزایش سرمایهگذاری و بهرهوری نباشد، شاهد رشد اقتصادی نخواهیم بود، افزود: در این زمینه مسئولیت مدیران دستگاههای اجرایی به عنوان بخشی که باید از فعالان بخش خصوصی و کارآفرینان نیز حمایت و پشتیبانی کنند، سنگینتر است.
دکتر رئیسی ایجاد اشتغال، تحقق اقتصاد مقاومتی و رونق تولید را در گرو افزایش سرمایهگذاری و بهرهوری دانست و اظهار داشت: رشد تولید به عنوان بستر و محور رونق اقتصادی منوط به افزایش سرمایهگذاری و بهرهوری است.
رئیسجمهور با اشاره به برخی آمارهای مربوط به افزایش تولید بویژه در زمینه محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی از جمله گندم، گفت: هم تأمین و تضمین استقلال و امنیت کشور وابسته به خودکفایی در تولید محصولات اساسی است و هم کشور زمینه رسیدن به خوداتکایی در این زمینه را دارد و لذا باید در این عرصه تلاش جدیتری داشت.
دکتر رئیسی با تأکید بر اینکه بنای ما در دولت مردمی بر این است که با افعال ماضی و از نتایج اقدامات انجام شده با مردم سخن بگوییم، خاطرنشان کرد: در دولت مردمی تأکید داریم که وقتی میخواهیم از کار و اقدامی سخن بگوییم، از آنچه انجام شده بگوییم، نه از آنچه میخواهیم انجام دهیم، چرا که این رویه باعث امیدواری مردم میشود.
رئیسجمهور با قدردانی از استاندار و دیگر مسئولان استان البرز برای اجرای خوب مصوبات سفر اول دولت مردمی به استان، گفت: کشور و به تبع آن استان البرز ظرفیتهای زیادی دارد که اجرایی شدن این ظرفیتها نیاز به یک نگاه و روحیه تحولی و اقدام جهادی دارد.
دکتر رئیسی در ادامه به ظرفیتهای گردشگری البرز اشاره کرد و افزود: استان البرز علاوه بر اینکه مسیر و محل عبور بخش قابل توجهی از گردشگران کشور است، خود نیز ظرفیتهای گردشگری قابل توجهی دارد که باید تلاش کنیم بالفعل شوند.
رئیسجمهور با اشاره به برخی اقدامات قابل تقدیر در استان از جمله در زمینه کشت گلخانهای و نیز برخی تجارت مثبت و منفی در واگذاری واحدهای اقتصادی به بخش خصوصی، اظهار داشت: باور داریم که با وجود اهمیت بالای بودجه و برنامه، مدیریت باکفایت و کارآمد تأثیر بسیار بیشتر و جدیتری در موفقیت عملکردها دارد. در زمینه واگذاریها هر جا این کار به شکل صحیح انجام شده و واحدها به افراد باکفایت سپرده شده، شاهد موفقیت و شکوفایی واحدهای واگذارشده بودهایم.
رئیسجمهور با بیان اینکه تجربه ثابت کرده تصدیگری دولتی در بخش اقتصادی جواب نمیدهد، وظیفه دولت را هدایت، حمایت و نظارت در این بخش دانست و گفت: یکی از اشکالات اجرای اصل 44 قانون اساسی این بود که مدیران دولتی وظیفه خود را صرفاً واگذاری شرکتهای دولتی به بخش خصوصی تعریف کرده بودند در حالی که اتفاقاً وظایف دولت در بخش حمایتی و نظارتی بعد از واگذاری آغاز شده و اساساً توانمندسازی بخش خصوصی از جمله مأموریتهای اصلی دولت در این رابطه محسوب میشود.
دکتر رئیسی استفاده از ظرفیتهای قانونی کشور برای حمایت از امر تولید را حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: قوانینی همچون اقتصاد مقاومتی، رفع موانع تولید و حمایت از شرکتهای دانشبنیان از جمله ظرفیتهای بسیار خوب قانونی برای حمایت از تولید است که اگر کنار هم گذاشته شوند با تکیه بر آنها کارهای بسیار بزرگی میتوان انجام داد.
رئیسجمهور در ادامه پیشرفتهای چشمگیر کشور در صنایع نظامی، هستهای و پزشکی و دست برتر ایران در منطقه و جهان در این حوزه را نشانه ناکارآمدی تحریمها دانست و گفت: جوانان بااراده و باانگیزه ما ثابت کردهاند، تحریمها برای توقف رشد و پیشرفت کشور کارساز نیست.
دکتر رئیسی با تأکید بر اینکه در مسیر توسعه و پیشرفت کشور نباید موانع را به رسمیت بشناسیم، تصریح کرد: در هر عرصهای که با ایمان و اراده وارده شدهایم با موفقیت جمهوری اسلامی ایران همراه بوده است و امروز در عرصه اقتصادی که مسأله اصلی کشور است باید به همین شیوه عمل کنیم.
رئیسجمهور در ادامه با اشاره به اذعان سران بسیاری از کشورها به قدرتافزایی روزافزون جمهوری اسلامی ایران، گفت: قدرت امروز کشور مرهون تلاش کارآفرینان، دغدغهمندی سرمایهگذاران، انگیزه و اراده جوانان، حضور مردم در صحنه و با فداکاری شهدا به دست آمده است.
دکتر رئیسی مدیریت جهادی امیدوارانه و تولید کمی و کیفی با تکیه بر کار دانشبنیان را وظیفه همه مدیران و مسئولان دستگاههای اداری و اجرایی کشور دانست و اظهار داشت: منطق دولت باور «ما میتوانیم» است و این عبارت تنها یک شعار نیست، چرا که تحقق آن امروز در عرصههای مختلف قابل مشاهده است.
رئیسجمهور در ادامه کاهش نرخ بیکاری در استان البرز از 10 به 7 درصد را از جمله خبرهای خوب و امیدوارکننده در این استان دانست و بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای بالقوه استان البرز از جمله تنوع قومیتی و نزدیکی به مرکز به عنوان فرصتهایی برای رفع کامل بیکاری و دیگر مشکلات استان تأکید کرد.
«بررسی استفاده چندمنظوره از فرودگاه پیام استان البرز»، «توجه ویژه به تمرکززدایی و عدم احاله تصمیمگیریها به تصمیمسازی مرکز»، «ضرورت جسارت و شجاعت مدیران برای به سامان رساندن اهداف دولت» و «اهتمام ویژه همه مدیران استانی به نهضت به سامان رساندن پروژههای نیمهتمام و انجام کارها در زمان مناسب» از دیگر توصیهها و نکات مطرح شده از سوی رئیسجمهور در نشست مشترک شورای برنامهریزی و توسعه و فعالان اقتصادی استان البرز بود.
دکتر رئیسی افزود: دولت مردمی مفتخر به دریافت نشان «دولت کار و فعالیت» از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، از همه مدیران و مسئولان میخواهد با تلاش بیشتر شیرینی و ثمره این کارها و فعالیتها را به کام مردم بنشانند.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه انجام کارهای بزرگ نیازمند خطرپذیری و اقدام جهادی است، بر ضرورت خنثیسازی خواست دشمنان در توقف رشد و توسعه کشور و ناامیدسازی جوانان با کار و تلاش مضاعف تأکید کرد و گفت: ما به آینده بسیار خوشبین هستیم و تردید نداریم موفقیت برای این کشور حتمی است.
بــــرش
روایت رئیسجمهور از تحسین اقدام شرکت ملی نفت ایران توسط روسها
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه آغاز تولید از فاز ۱۱ پارس جنوبی از دستاوردهای مهم وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران در این دولت است، گفت: آغاز تولید از این فاز به مدد ریسک پذیری و توان و دانش متخصصان ایرانی رقم خورد. به گزارش شرکت ملی نفت ایران، سید ابراهیم رئیسی در نشست با فعالان اقتصادی در سفر به استان البرز، افزود: فردی در سفر روسیه به من گفت، کاری که در فاز ۱۱ انجام شد اقدام بزرگ و ریسک بزرگی بود که به سرانجام رسید. وی بیانداشت: این یک اقدام و ریسک بزرگی بود. جابهجایی سکو زمان را کوتاه کرد و باعث شد به تولید برسیم، زیرا شرکتهای خارجی سالها آمدند و رفتند و کار به دست متخصصان ایرانی سپرده شد. آیتالله رئیسی تصریحکرد: جابه جا کردن این سکو کار آسانی نبود، ریسک کردند و پای آن ایستادند و امروز شاهد تولید از فاز ۱۱ پارس جنوبی هستیم. وی ادامهداد: یکی از مؤلفههای قدرت این است که مدیر ما و جوان ما نترسد و خطرپذیر باشد، برای کارهای بزرگ باید خطرپذیری کرد، مدیر ما برای کارهای بزرگ باید ریسک پذیر باشد و وارد میدان شود. بر پایه این گزارش، ششم شهریورماه ۱۴۰۲ با حضور رئیس جمهور در سکوی فاز ۱۱ پارس جنوبی، بهرهبرداری از این میدان پس از ۲۰ سال با تصمیم و ریسک پذیری مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره و متخصصان شرکت ملی نفت ایران رقم خورد.