شوک تورم امریکا به قیمت نفت
قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه بازار آسیا تحتتأثیر نگرانیها نسبت به مازاد عرضه در بازار نفت و تقاضای ضعیف، سیر کاهشی روز قبل خود را حفظ کرد. به گزارش «ایران اقتصادی»، بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در فوریه با یک سنت کاهش، به ۷۳ دلار و ۲۳ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت امریکا برای تحویل در ژانویه با دو سنت کاهش، به ۶۸ دلار و ۵۹ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز سهشنبه با ۳.۷ درصد کاهش و شاخص نفت امریکا با ۳.۸ درصد کاهش بسته شده بود.
سقوط قیمتها پس از انتشار آمار تورم امریکا روی داد که انتظارات برای عدم کاهش نرخهای بهره در سال میلادی آینده را تقویت کرد. شاخص قیمت مصرفکننده امریکا در نوامبر، رشد غیرمنتظرهای داشت و احتمال کاهش نرخهای بهره در سال ۲۰۲۴ را ضعیف کرد.
در این بین، تحلیلگران گروه بانکی ANZ اعلام کردند میانگین صادرات هفتگی نفت روسیه به بالاترین میزان از ژوئیه صعود کرده و نگرانیها نسبت به مازاد عرضه را تشدید کرده و تردیدهایی را درباره توافق اخیر اوپکپلاس برای کاهش تولید بیشتر، برانگیخته است.
اداره اطلاعات انرژی امریکا در جدیدترین گزارش دورنمای انرژی کوتاهمدت خود، پیشبینی میزان عرضه در سال ۲۰۲۳ میلادی را به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز نسبت به گزارش قبلی، بالا برد و ۱۲.۹۳ میلیون بشکه در روز تخمین زد. این دورنمای بدبینانه، قیمت نفت را هفته جاری در مسیر کاهش قرار میدهد و به روند کاهشی که در ۷ هفته گذشته داشته است، ادامه میدهد.
اداره اطلاعات انرژی امریکا همچنین پیشبینی خود از میانگین قیمت نفت برنت در سال میلادی آینده را بازبینی کرد و از برآورد ۹۳ دلار در هر بشکه در گزارش ماه قبل خود، به ۸۳ دلار تنزل داد.
تینا تِنگ، تحلیلگر شرکت «سیامسی مارکتس» اظهار کرد: نشست سیاست پولی بانک مرکزی امریکا، مسیر بازارها را مشخص میکند. مواضع موافق افزایش بیشتر نرخهای بهره، باعث کاهش بیشتر قیمت نفت خواهد شد.
طبق گزارش ایسنا از رویترز، انتظار میرود بانک مرکزی امریکا نرخهای بهره را ثابت نگه دارد. با این حال، سرمایهگذاران به این تمرکز خواهند کرد که مقامات فدرال رزرو، اقتصاد را چطور میبینند و چه سطحی را برای نرخهای بهره در ماههای آینده پیشبینی میکنند.