در حافظه موقت ذخیره شد...
تصویب احداث ۱۵ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در شورای عالی انرژی
محمود کمانی در نشست هماندیشی شرکتهای توزیع برق برای ساخت 550 هزار سامانه خورشیدی حمایتی در کشور خاطرنشان کرد: قرار است ساخت ۱۱۰ هزار نیروگاههای خورشیدی انشعابی برای خانوادههای تحت پوشش نهادهای حمایتی تا پایان امسال به نتیجه برسد و طی پنج سال ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی حمایتی ایجاد شود.
وی ادامه داد: بر این اساس انتظار میرود که شرکتهای توزیع در سراسر کشور حمایت کنند و تسهیلگر نصب سامانههای خورشیدی خانگی در خانهها باشند.
کمانی بر لزوم اصلاح ساختارهای توزیع نیروی برق در بخش انرژیهای تجدیدپذیر، تأکید و عنوان کرد: با صحبتهایی که با وزیر نیرو شده، قرار است ساختار بخش توزیع نیرو برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر ایجاد شود.
معاون وزیر نیرو با اشاره به حمایت مالی برای تأمین منابع مالی ساخت سامانه خورشیدی حمایتی تصریح کرد: در صورتی که پرونده مالی ارجاعی به بانکها در موضوع توسعه نیروگاههای خانگی حمایتی زیاد شود، برای آن در سطح ملی جلسه برگزار میشود تا مسائل بانکی حل شود.
رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) افزود: برای تأمین منابع مالی ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر، چند قانون خوب در برنامه هفتم توسعه و ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید دیده شده است.
وی با بیان اینکه کشور به این تصمیم رسیده است که انرژیهای تجدیدپذیر در کشور توسعه پیدا کند و برای این منظور عمده زیرساختها ایجاد شده است، عنوان کرد: در برنامه پنجم و ششم توسعه مصوبهای برای توسعه تجدیدپذیر دیده شد، اما برنامهای برای آن تا پیش از حضور مهندس محرابیان، وزیر نیرو، در وزارت نیرو تعریف نشده بود و تنها دستگاههای نظارتی پیگیر این موضوع بودند.
وی ازعزم جدی دولت سیزدهم و وزارت نیرو برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور خبر داد و گفت: در سالهای پیشین با عزم ملی فعالیتهایی در ساتبا برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر انجام شده بود، اما نه برنامهای برای توسعه تجدیدپذیرها وجود داشت و نه سازکارهای اجرای کار و نه منابع مالی و قوانین برای پیشبرد کارها تعریف شده بود.
معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه توسعه ۱۵ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در جلسه شورای عالی انرژی با حضور معاون اول رئیسجمهور و امضای رئیسجمهور مصوب شده است، خاطرنشان کرد: در مجموع با جلساتی که با هماهنگی وزارت نیرو، سازمان برنامه و شورای اقتصاد، پیوسته در حال برگزاری است، برای ساخت ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه انرژی تجدیدپذیر طی پنج سال برنامهریزی شده است.
کمانی درباره مدلهای توسعه انرژی تجدیدپذیر اظهار کرد: با مدل خرید تضمینی برق نمیتوانستیم تولید انرژیهای تجدیدپذیر را توسعه دهیم، بنابراینمدلهای مختلفی تعریف شد تا در قالب آن بخش صنعت، خانگی و خانوادههای تحت پوشش و کم برخوردار بتوانند از آن بهره ببرند و در این زمینه کار بزرگی انجام شده است. علاوه بر آن، روشهای جدید برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در حال پیگیری است تا خلأهای موجود، برطرف و تنوع بیشتری به مدلهای موجود داده شود؛ در حال حاضر اما مصوبههای موجود را اجرا میکنیم.
وی با اشاره به مشکلات بخش اجرا و ساخت نیروگاهها تصریح کرد: مسائل و مشکلاتی چون موضوعات مرتبط با استعلامهای واگذاری زمین و اتصال به شبکه سراسری برق وجود دارد که اصلاح آییننامههای آن با هماهنگی سازمان امور اراضی و سازمان حفاظت محیط زیست در حال انجام است و در سطح ملی نیز با حضور معاون اول رئیسجمهور در کمیته ملی انرژی تجدیدپذیر، گرههای کار، مطرح و حل میشود. وی از ابلاغ دستور وزیر نیرو به شرکتهای برق منطقهای سراسر کشور برای اتصال تولیدات نیروگاههای خورشیدی مشمول طرح ساخت ۴۵۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی توسط سرمایهگذاران داخلی خبر داد و اظهار کرد: قرار است با استقبالی که از سوی سرمایهگذارها صورت گرفته، ظرف مدت کوتاهی نیروگاهها ساخته شوند.
وی ابزار امیدواری کرد با مدلهای ترسیم شده برای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر، ناترازی سوخت و برق در کشور در مدت کوتاهی حل شود.
پرنده مطلق، معاون فنی و مهندسی ساتبا نیز در این نشست گفت: برای رفع ناترازیهای برق در کشور راهی جز توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر وجود ندارد.
وی افزود: مصرف برق در کشور در حال افزایش است، بنابراین توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر باید در مدت کوتاهی اتفاق بیفتد.
مطلق افزود: پروژههای مهمی در سطح توزیع برق کشور تعریف شده است که از جمله آن میتوان به طرح ساخت ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی حمایتی ۵ کیلوواتی در مدت پنج سال اشاره کرد. اجرای این طرح تأثیر زیادی بر زندگی خانوادههای تحت پوشش نهادهای حمایتی خواهد داشت و باقی الصالحات مجریان این طرح خواهد شد.
وی با گلایه از اجرای کند ساخت سامانههای خورشیدی حمایتی در سطح کشور گفت: در موضوع ساخت سامانه خورشیدی حمایتی خوب عمل نکردیم و باید سهمیه ساخت این سامانهها در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به نتیجه برسد. قطعاً در این راه مشکلاتی وجود دارد و شرکتهای توزیع برق به عنوان یکی از عوامل اصلی در اجرای این طرح نباید به انتظار هماهنگی سایر بخشهای ذیربط همچون کمیته امداد و ساتبا بنشینند و باید خود پای کار بیایند.