صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • صنعت و تجارت
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره صد و پنجاه و هفت - ۰۳ دی ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره صد و پنجاه و هفت - ۰۳ دی ۱۴۰۲ - صفحه ۷

کوچک‌ها جذاب‌تر شدند

در نخستین روز هفته در حالی که شاخص کل با افت یک هزار و 784 واحدی همراه شد، شاخص کل هم‌وزن 444 واحد رشد کرد

در جریان معاملات نخستین روز بورس اوراق بهادار تهران، بر خلاف شاخص کل که با افت بیش از یک هزار و 800 واحدی همراه شد، شاخص کل هم‌وزن همچنان به روند صعودی خود ادامه داد و 444 واحد رشد کرد.
در حالی که در محاسبه شاخص کل بورس هر چه شرکت‌ها بزرگ‌تر باشند، سرمایه بالاتری داشته باشند و تعداد سهام بیشتر و شناوری سهام بیشتری داشته باشند وزن و تأثیر بیشتری در محاسبه شاخص کل دارند، اما شاخص کل هم‌وزن، وزن یکسانی را برای کلیه شرکت‌ها در نظر می‌گیرد.
بدین ترتیب مثبت شدن شرکت‌های کوچک بورسی و اقبال سهامداران از این شرکت‌ها باعث شد شاخص کل هم‌وزن در روند خلاف جهت شاخص کل و قرمزپوشی سهم‌های بزرگ، با رشد همراه شود. گفتنی است بررسی شاخص کل هم‌وزن طی هفته‌های اخیر نشان می‌دهد این شاخص از محدوده 600 هزار واحدی در ابتدای آبان‌ماه اکنون به بالای 760 هزار واحد رسیده است.
جزئیات عملکرد بورس اوراق بهادار تهران در روز گذشته نشان می‌دهد شاخص کل بورس با افت یک هزار و 784 واحدی به ارتفاع ٢ میلیون و ٢٠٨ هزار و ٣٤٢ واحد و شاخص‌ هم‌وزن اما با افزایش ٤٤٤ واحدی به سطح ٧٦١ هزار و ٨٠٢ واحد رسید.
ارزش بازار در بورس تهران به بیش از 7 میلیون و 708 هزار میلیارد تومان رسید. معامله‌گران در این روز بیش از 8.5 میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب 382 هزار فقره معامله و به ارزش 6 هزار و 285 میلیارد تومان داد‌وستد کردند.
شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی نسبت به روز قبل معاملاتی 0.8 درصد کاهش یافت. این دو شاخص با معیار هم‌وزن 6 صدم درصد رشد کرد. شاخص آزاد شناور هم 6 صدم درصد کاهش یافت. شاخص بازار اول بورس 0.14 درصد کاهش یافت و شاخص بازار دوم بورس 2 صدم درصد افت کرد.
روز گذشته نمادهای بانک ملت و پتروشیمی خلیج‌‌فارس بیشترین اثر افزایشی را در شاخص بورس داشتند و برعکس نمادهای ملی مس، فولاد مبارکه، پالایش نفت اصفهان، کشتیرانی و مپنا، بیشترین اثر کاهشی را در شاخص بورس از خود به جای گذاشتند.
در فرابورس ایران هم شاخص کل با یک واحد کاهش به رقم 26 هزار و 577 واحد رسید. ارزش روز بازار اول و دوم فرابورس بیش از یک میلیون و 460 هزار میلیارد تومان و ارزش بازار پایه فرابورس هم 397 هزار میلیارد تومان برآورد شد.
معامله‌گران در فرابورس بیش از 5.7 میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب 247 فقره معامله و به ارزش 4 هزار و 426 میلیارد تومان دادوستد کردند. شاخص کل و شاخص قیمت در فرابورس یک‌صدم درصد کاهش یافت. این دو شاخص با معیار هم‌وزن 42 صدم درصد رشد کردند. شاخص بازار اول فرابورس 16 صدم درصد و شاخص بازار دوم فرابورس نیز 5 صدم درصد کاهش یافت.
نمادهای فولاد هرمزگان، صنعتی مینو و مالی سپهر صادرات بیشترین اثر افزایشی را در شاخص فرابورس داشتند و نمادهای انتخاب الکترونیک، آریا ساسول، پتروشیمی زاگرس و بانک گردشگری بیشترین اثر کاهشی رادر شاخص فرابورس از خود به جای گذاشتند.
 
رشد 1.2 درصدی شاخص هم‌وزن
در هفته گذشته
طبق آمار ارائه شده از معاملات بازار سهام در هفته گذشته، سهم حقیقی‌ها، حقوقی‌ها و صندوق توسعه و تثبیت بازار از گردش معاملات خرد سهام و حق تقدم به ترتیب ۳۰۸ هزار و ۵۷۸ میلیارد ریال (۷۴.۶ درصد)، ۴۸ هزار و ۲۸۸ میلیارد ریال (۱۱.۷ درصد) و ۱۳ هزار و ۸۲ میلیارد ریال (۳.۲ درصد) بود.
در هفته‌ معاملاتی منتهی به بیست‌و نهم آذرماه، شاخص کل «بورس تهران» با ۲.۴ درصد افزایش نسبت به هفته قبل، معاملات خود را در کانال ۲ میلیون و ۲۱۰ هزار و ۲۱۷ واحد به پایان رساند.
در این بازه زمانی شاخص کل «هم‌وزن بورس»، شاخص کل «فرابورس» و شاخص کل «هم‌وزن فرابورس» هر یک ۱.۲ درصد رشد را تجربه کردند.
گفتنی است سه صنعت فلزات اساسی، انبوه‌سازی، املاک و مستغلات و خودرو و ساخت قطعات جزو سه صنعت پرگردش در معاملات بازار سهام بودند. ارزش معاملات این سه صنعت در مجموع حدود ۲۶.۸ درصد از ارزش کل معاملات این بازار را در معاملات هفته گذشته به خود اختصاص دادند.
همچنین تعداد سهامداران فعال در بازار اعم از حقیقی و حقوقی (بدون احتساب کدهای دارای معامله در عرضه‌های اولیه) رقمی بالغ بر ۳۴۶ هزار و ۴۹۱ هزار نفر است که به تفکیک ۳۴۵ هزار و ۲۷ نفر شامل سهامداران حقیقی و یک هزار و ۴۶۴ نفر مربوط به حقوقی‌ها می‌شود.
جستجو
آرشیو تاریخی