اخبار
ساعت کاری ادارات13 شد
سازمان اداری و استخدامی با صدور بخشنامهای به دستگاههای اجرایی (موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری)، بانکها، شهرداریها و سایر نهادهای عمومی اعلام کرد:دستگاههای مشمول تا ۱۵ شهریورماه، پایان ساعت کار خدمت حضوری تمام کارکنان خود و سایر افراد شاغل را حداکثر تا ساعت 13 قرار داده و مابقی ساعات کار موظفی را از طریق دورکاری جبران کنند. به گزارش ایرنا، در این بخشنامه آمده است:در راستای حفظ پایداری شبکه سراسری برق و کاهش ناترازی تولید و مصرف برق، با هدف آسایش شهروندان و عدم وقفه در خدمترسانی و در اجرای مصوبه هیأت وزیران، خاموش کردن تمام دستگاههای سرمایشی از ساعت ۱۲ ظهر مورد انتظار است.همچنین ساعت آغاز به کار مادران شاغل دارای فرزند زیر ۶ سال، افراد دارای معلولیت و افراد ساکن در حومه شهرهای محل خدمت، با انجام تمهیدات لازم به منظور حفظ تداوم خدمترسانی دستگاه، به مدت یک ساعت شناور تعیین میشود. رؤسای دستگاههای مشمول این بخشنامه میتوانند به تشخیص خود، سایر مصادیق را در همین چهارچوب تدبیر کنند.
صادرات ۱۲.۵ میلیارد دلار کالای ایرانی در بهار ۱۴۰۲
گمرک ایران آمار تجارت خارجی کشور را در بهار امسال منتشر کرد که بر اساس این آمار، صادرات غیرنفتی به ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار رسید و حجم تجارت خارجی ایران ۲۶.۵ میلیارد دلار شد.
به گزارش گمرک ایران، در بهار امسال ۳۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار به استثنای نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و تجارت چمدانی از کشور صادر و 8 میلیون و ۶۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۱۴ میلیارد دلار سهم واردات کشور شده است. در این مدت صادرات غیرنفتی ایران به لحاظ وزنی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۴.۴۲ درصد افزایش و از نظر ارزش ۸.۸۴ درصد کاهش داشته و واردات به لحاظ وزن و ارزش به ترتیب یک درصد و ۵.۷۹ درصد افزایش یافته است که به دلیل کاهش قیمتهای جهانی برخی از کالاهای صادراتی از جمله محصولات پتروشیمی که از نظر وزنی ۱۶ درصد افزایش اما از نظر ارزش ۱۸ درصد کاهش داشته، میزان کلی صادرات غیرنفتی ایران با چنین تغییرات وزنی و ارزشی مواجه شده است. در بهار امسال ذرت، دانه سویا، روغن دانه آفتابگردان، برنج، گندم و جو عمدهترین اقلام اساسی وارداتی به کشورمان بودهاند که در مجموع از نظر وزنی ۵۶/۱۵ درصد و از نظر ارزشی ۱۹.۷۹ درصد از کل واردات کشور را به خود اختصاص دادهاند و چین، عراق، ترکیه، امارات متحده عربی و هند، پنج کشور اول مقصد کالاهای صادراتی بودهاند که به ترتیب سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار، ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار، یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار، یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار و ۴۸۹ میلیون دلار صادرات به این کشورها انجام شده است.