شناسایی بنگاههای متخلف ادامه دارد
در دو ماه گذشته ۹۵۰ مشاور املاک غیرمجاز در شهر تهران شناسایی شده است
ساماندهی بنگاههای املاک بخشی از برنامه ساماندهی بازار مسکن و اجاره است که از اواسط اردیبهشت در تهران و سپس در مناطق و شهرهای دیگر شروع شده است. با توجه به نقش مشاوران املاک بر تحولات قیمتی در بازار مسکن، شناسایی بنگاههای متخلف که در بازار تأثیر منفی دارند، در اولویت برنامه ساماندهی بازار مسکن قرار گرفته است. دستگاههای مختلف بهصورت همزمان بر عملکرد مشاوران املاک نظارت دارند و تخلف آنها را به مراجع قانونی و قضایی گزارش میدهند.
دبیر اتحادیه مشاوران املاک در خصوص اجرای برنامه ساماندهی مشاوران املاک از شناسایی ۹۵۰ مشاور املاک غیرمجاز در شهر تهران خبر داد و گفت: برای برخورد قانونی، اسامی این واحدها به اداره اماکن اعلام شده است.
سعید لطفی با اشاره به فعالیت غیرمجاز واحدهای مشاور املاک در شهر تهران، اظهار کرد: اتحادیه املاک زیر نظر قانون نظام صنفی است و رأساً نمیتوانیم واحد صنفی- متخلف- را پلمب کنیم، بر این اساس بنگاههای املاک غیرمجاز را شناسایی و آنها را به اداره اماکن معرفی میکنیم.
وی تصریح کرد: برخی از این بنگاههای املاک بزرگ هستند، بنگاه دوطبقه با مساحت 180 مترمربع، وقتی بنگاههایی به این بزرگی را میبینیم، میگوییم مگر میشود این جواز نداشته باشد؟!
وی بیان کرد: مردم باید از مشاوران املاک درخواست جواز کنند و بعد ببینند آیا به همان آدرس است که در جواز نوشته شده است و بعد تاریخ انقضا باید چک شود، ضمن اینکه کسی که صاحب جواز است باید در بنگاه حضور داشته باشد.
دبیر اتحادیه مشاوران املاک گفت: بنگاههایی که بدون مجوز هستند تخلفاتی مانند اضافهدریافت، اجاره مال غیر، فروش مال غیر و... دارند که طبق ماده 28 قانون نظام صنفی با آنها برخورد میشود و پلمب میشوند.
مهمترین تخلف بنگاههای معاملات املاک نداشتن مجوز و عدم ارائه کد رهگیری است. بر اساس ماده 18 قانون جهش تولید مسکن، بنگاههای مشاور املاک و موجران و مالکان مکلف به دریافت کدرهگیری از سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات هستند. بنگاههای معاملات املاک غیرمجاز یکی از دلایل افزایش غیرواقعی و سوداگرانه قیمت مسکن هستند. به گفته سیاستگذاران بخش مسکن، با هدف جلوگیری از ارائه قیمتهای کاذب در بخش مسکن و اجاره بها، شناسایی بنگاههای غیرمجاز و ساماندهی بنگاههای مشاور املاک مجاز ادامه دارد.