صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • صنعت و تجارت
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره صد و شصت و دو - ۰۹ دی ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره صد و شصت و دو - ۰۹ دی ۱۴۰۲ - صفحه ۷

رئیس اداره دعاوی بازار و تشکل‌های خودانتظام سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد

دسترسی برخط مشتریان پرمخاطره مسدود می‌شود

رئیس اداره دعاوی بازار و تشکل‌های خودانتظام سازمان بورس و اوراق بهادار از تأیید مفاد ماده ۱۲ «دستورالعمل اجرایی معاملات برخط»، توسط دیوان عدالت اداری خبر داد که براساس آن شرکت‌های کارگزاری می‌توانند دسترسی برخط مشتریان پرمخاطره را مسدود کنند.
محسن تفرشی در گفت‌وگو با پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، اعلام کرد: در پی شکایت مطرح شده در دیوان عدالت اداری، به خواسته ابطال ماده ۱۲ دستورالعمل اجرایی معاملات برخط مصوب ۶ شهریور ماه ۱۳۹۸ هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، پس از طی فرایند رسیدگی، هیأت تخصصی اداری و امور عمومی دیوان، مفاد ماده مزبور را مغایر با قانون ندانسته و درخواست ابطال آن‌ را رد کرد.
رئیس اداره دعاوی بازار و تشکل‌های خودانتظام سازمان بورس و اوراق بهادار در تشریح این خبر گفت: مطابق ماده ۱۲ دستورالعمل مذکور در صورت وجود شواهد و قرائنی مبنی بر نقض قوانین و مقررات  یا ایجاد مخاطره در شفافیت و منصفانه بودن بازار، «کارگزار یا کارگزار/ معامله‌گر» می‌تواند اقدامات پیشگیرانه‌ای از قبیل محدود کردن دسترسی مشتریان یا سفارش‌های آنها را به عمل آورد.
وی در ادامه تصریح کرد: براساس این ماده، اقدامات مربوطه به همراه شرح علت و جزئیات آن باید توسط «کارگزار یا کارگزار/ معامله‌گر»، مستند و نگهداری شده و حداکثر ظرف یک روز کاری به سازمان بورس ارائه شود و بر مبنای تبصره ذیل ماده مذکور«کارگزار یا کارگزار/ معامله‌گر» مکلف است پس از اعلام سازمان بورس و اوراق بهادار، اقدامات پیشگیرانه موضوع این ماده را انجام دهد.» بر این اساس، یکی از اقدامات شرکت‌های کارگزاری طبق اختیار حاصله از ماده فوق، محدودکردن دسترسی برخط مشتریان پرمخاطره و اعلام آن به سازمان بورس و اوراق بهادار است.
به گفته تفرشی، هیأت تخصصی اداری و امور عمومی دیوان عدالت اداری با پذیرش اینکه به موجب قانون بازار اوراق بهادار اتخاذ تدابیر ضروری لازم برای پیشگیری از وقوع تخلفات در این بازار و انجام اقدامات لازم به منظور حمایت از حقوق و منافع سرمایه‌گذاران، در حیطه وظایف و اختیارات هیأت‌مدیره این سازمان ذکر شده و مقرره مورد شکایت در همین راستا تصویب و رأی به رد شکایت شاکی صادر کرده است.
 
 
کلاهبرداری در فضای مجازی از طریق سوء‌استفاده از تصاویر مجوزهای نهادهای مالی
رئیس اداره پیشگیری از ناهنجاری‌ها و ارتقای سلامت بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار نسبت به کلاهبرداری در فضای مجازی از طریق سوء‌استفاده از تصاویر مجوزهای نهادهای مالی تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار هشدار داد.
محمدمهدی منتظری گفت: برخی از افراد در فضای مجازی، با نشان دادن تصاویر مجوزهای نهادهای مالی تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار و انتساب مجوز به خود، اعتماد مخاطبان را جلب و اقدام به کلاهبرداری از آنها کرده‌اند.
رئیس اداره پیشگیری از ناهنجاری‌ها و ارتقای سلامت بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار در تشریح موضوع گفت: مشاهده شده که برخی از هموطنان با عضویت در کانال‌ها و گروه‌های تلگرامی به منظور سرمایه‌گذاری، وجوه خود را به شماره حساب‌ها یا شماره کارت‌های بانکی ارائه شده در تلگرام واریز می‌کنند که در نهایت سوء‌استفاده‌کنندگان با مسدود کردن دسترسی کاربران از آنها کلاهبرداری می‌کنند.
وی در ادامه افزود: افرادی در تلگرام با تبلیغ مشاوره سرمایه‌گذاری و سبدگردانی و مشارکت دادن سرمایه‌گذاران در افزایش سرمایه شرکت‌های بورسی، وجوهی را از آنها دریافت می‌کنند، پس از آن به دلیل غیر قابل شناسایی بودن و فقدان مشخصات هویتی و شماره تماس از این کلاهبرداران، بعضاً از طریق اقدامات پلیسی و نظارتی نیز قابل شناسایی و رهگیری نیستند و حتی برخی از این کلاهبرداران در ایران نیز اقامت ندارند که این موضوع امید تعقیب آنها را برای مال‌باختگان از بین می‌برد.
منتظری افزود: مانور متقلبانه‌ای که این افراد به کار می‌گیرند و باعث فریب و جلب اعتماد مردم می‌شود، عبارت است از «ارائه تصویر مجوز یک نهادمالی رسمی و قانونی» در کانال خود، در حالی که مدیران این نهادهای مالی از سوء‌استفاده از نام و نشان خود توسط افراد مذکور بی‌اطلاع هستند. به عنوان مثال، اخیراً کانال‌هایی با نشان دادن تصاویر مجوز رسمی یک شرکت مشاوره سرمایه‌گذاری و یک صندوق سرمایه‌گذاری، از مردم کلاهبرداری کرده‌اند.
رئیس اداره پیشگیری از ناهنجاری‌ها و ارتقای سلامت بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین خطاب به نهادهای مالی تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: به موجب دستورالعمل ضوابط فعالیت اشخاص تحت نظارت در فضای مجازی، مصوب ۱۹ دی ماه ۱۴۰۱ سازمان بورس و اوراق بهادار، کلیه ناشران اوراق بهادار، نهادهای مالی ثبت شده و تشکل‌های خود انتظام موظف هستند تارنمای رسمی خود را از طریقی که توسط واحد نظارتی مربوط در سازمان اعلام می‌شود، معرفی کنند و بسترهای انتشار اخبار و اطلاعات و انجام فعالیت‌ها و رسانه‌های اجتماعی و خبری و ابزارهای تعامل الکترونیکی خود را از طریق تارنمای فوق به عموم معرفی و برای به‌روزرسانی آن اقدام کنند.
منتظری در پایان افزود: پیش از این سازمان بورس و اوراق بهادار فهرست مشخصات کامل نهادهای مالی دارای مجوز، به همراه آدرس محل دفاتر و شعبات ارائه خدمات را در تارنمای نهادهای مالی دارای مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار به آدرس
https://cfi.seo.ir/fa ارائه کرده است.
جستجو
آرشیو تاریخی