در حافظه موقت ذخیره شد...
مدیر بازارهای مالی بورس کالا اعلام کرد
گواهی شمش؛ دروازه ورود امن به بازار طلا با حداقل سرمایه
جواد فلاح، در گفتوگو با پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، درباره معاملات گواهی سپرده شمش طلا و استقبال سرمایهگذاران از این ابزار مالی، اظهار داشت: تا پایان آذرماه سالجاری، بیش از ۲/۲ تن شمش طلا در قالب اوراق گواهی سپرده در بورس کالا معامله و بیش از ۳/۷ همت نقدینگی جذب این بازار شد.
وی افزود: تاکنون روی این اوراق به صورت مستقیم و غیرمستقیم از طریق صندوقهای سرمایهگذاری، ۳۰۰ هزار نفر سرمایهگذاری کردهاند و سه خزانه بانکهای«ملت، صادرات و سپه» به عنوان انبار بورسی برای شمش طلا پذیرش شدهاند و ۵۳۵۰ کیلوگرم ظرفیت پذیرش شمش طلا در سه خزانه مذکور ایجاد شده است. فلاح تصریح کرد: شمش طلایی که از سوی معادن داخلی تولید و یا شمش طلایی که از سوی واردکنندگان وارد کشور شده در این بازار عرضه میشود.
مدیر بازارهای مالی بورس کالا با بیان اینکه بازار شمش طلا، نخستین بازار رسمی و متشکل طلا در کشور است، عنوان کرد: اوراق گواهی سپرده کالایی باتوجه به قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید از شمول قانون مزایده و مناقصه معاف است، در نتیجه شرکتهای دولتی که شمش طلا تولید میکنند به راحتی طلای تولیدی خود را با معافیتی که از تشریفات مناقصه و مزایده دارند، در این بازار عرضه میکنند.
وی توضیح داد: طبق قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید و همچنین طبق قانون مالیات بر ارزش افزوده، معاملات گواهی سپرده کالایی، ۱۰۰ درصد معافیت از مالیات بر درآمد و ارزش افزوده دارد.
فلاح ادامه داد: سرمایهگذاران در این بازار از نگهداری و اصالت طلایی که معامله میکنند، اطمینان خاطر دارند و اینها از جمله جذابیتهایی است که بازار شمش طلا برای سرمایهگذار در بورس و بازار سرمایه ایجاد کرده است.
مدیر بازارهای مالی بورس کالا گفت: درحال حاضر، این بازار درحال بزرگتر و شناختهتر شدن است و با اعتمادی که مردم به آن پیدا کردهاند، به نظر میرسد همانند مابقی کشورهای توسعهیافته دنیا بتوانیم از این بازار به عنوان یکی از ابزارهای جذب سرمایه مردم برای توسعه تولید طلا در کشور بهرهمند شویم. بازار گواهی سپرده شمش طلا ابزاری مطمئن برای مردم در مقابل کاهش ارزش پسانداز آنها است که ریسکهای سرمایهگذاری در بازار آزاد طلا نیز در این معاملات وجود ندارد.
فلاح در ادامه درباره وضعیت صندوقهای سرمایهگذاری طلا به عنوان بازیگر اصلی بازار گواهی سپرده طلا از نظر معاملاتی، اظهار داشت: ۱۳صندوق سرمایهگذاری پشتوانه طلا در بازار سرمایه راهاندازی شده که بیش از ۵/۵ همت نقدینگی از سوی این صندوقها جذب شده است.
وی بیان کرد: صندوقهای سرمایهگذاری تا قبل از راهاندازی بازار شمش طلا، تنها میتوانستند روی اوراق گواهی سپرده کالایی سکه طلا سرمایهگذاری کنند که با راهاندازی معاملات شمش طلا، مسیر برای صندوقها باز شد که بتوانند در حوزه شمش طلا هم سرمایهگذاری کنند. البته غیر از صندوقهای سرمایهگذاری طلا، سایر صندوقهای بازار سهام هم میتوانند روی گواهی شمش طلا سرمایهگذاری کنند و تاکنون ۱۸ صندوق سرمایهگذاری غیرطلا با استفاده از این ابزار اقدام به سرمایهگذاری کردهاند.
مسیر سرمایهگذاری با سرمایههای خرد
جواد فلاح در رابطه با راهاندازی معاملات شمش طلا با واحدهای معاملاتی کوچک ۱۰۰ سوتی طلا و همچنین توسعه صندوقهای کالایی پشتوانه طلا، گفت: معاملات شمش طلا روی طلای با عیار ۹۹۵ تعریف شده و اندازه هر ورقه بهادار ۱۰۰ سوت طلا یا همان یک دهم گرم طلا است و با قیمتهای موجود بازار هر ورقه حدود ۳۳۰ هزار تومان ارزش دارد. مدیر بازارهای مالی بورس کالا با اشاره به عدد ۳۳۰ هزار تومان به عنوان رقمی که با آن میتوان در یک بازار مطمئن سرمایهگذاری کرد، گفت: سرمایه مذکور عدد خردی است که افراد با کوچکترین پسانداز خود میتوانند در این بازار سرمایهگذاری کنند. مدیر بازارهای مالی بورس کالا درباره استفاده از اوراق گواهی سپرده طلا به عنوان وثیقه دریافت وام، عنوان کرد: در بحث مربوط به توثیق اوراق گواهی سپرده کالایی، به دنبال آن هستیم که مسیر توثیق الکترونیک را برای بانکها فراهم کنیم. البته علاوه بر اینکه زیرساخت توثیق الکترونیک باید از سمت ما برای بانکها فراهم شود، بانکها هم باید برخی مصوبات داخلی را فراهم کنند تا براساس آن، مجوزهای لازم برای توثیق اوراق گواهی سپرده کالایی برای افرادی که خواهان تسهیلات هستند، باز شود.