اقتصاد بینالملل
اعتراف امریکا به سرقت روزانه نفت ایران
آمارهای وزارت انرژی امریکا نشان میدهد این کشور در 10 ماهه سال 2023 میلادی معادل 6 هزار بشکه در روز نفت ایران را سرقت کرده و بیش از نیم درصد واردات نفت خود از اوپک را با مصادره نفت ایران تأمین کرده است. به گزارش «ایران اقتصادی»، اداره اطلاعات انرژی امریکا در جدیدترین گزارش خود از واردات 752 هزار بشکه نفت خام ایران توسط این کشور در دهمین ماه سال 2023 خبر داده است.
این آمار مربوط به محموله سرقتی نفت ایران توسط امریکاست که به بهانه تحریمها توقیف شده است. در ماه سپتامبر نیز 530 هزار بشکه و در ماه آگوست 447 هزار بشکه نفت ایران در آمار رسمی واردات نفت امریکا ثبت شده بود. بر این اساس، به اذعان این نهاد وابسته به وزارت انرژی امریکا کل نفت سرقتی ایران توسط امریکا در ماههای ژانویه تا اکتبر سال 2023 بالغ بر یک میلیون و 729 هزار بشکه معادل 6 هزار بشکه در روز بوده است.
سهم نفت ایران از کل نفت صادراتی اوپک به امریکا در 10 ماهه 2023 بیش از 0.5 درصد بوده است. به عبارت دیگر امریکا بیش از نیم درصد نیاز وارداتی خود به نفت اوپک را با سرقت نفت ایران تأمین کرده است. کل نفت دزدی ایران توسط امریکا در این دوره بیشتر از واردات رسمی نفت دو عضو دیگر اوپک یعنی گینه استوایی و گابن توسط امریکا بوده است. همچنین امارات فقط 2.5 برابر بیشتر از نفت سرقتی ایران به امریکا نفت صادر کرده است.
رشد 18 درصدی ورشکستی امریکاییها
پروندههای ورشکستگی در امریکا در سال ۲۰۲۳ میلادی بهدلیل نرخ بالای بهره، وام دهی سختتر و قطع کمکهای دوران همهگیری کرونا، ۱۸ درصد افزایش یافته است. به گزارش «ایران اقتصادی»، با این حال، حجم پروندههای ورشکستگی بسیار کمتر از سطح مشاهده شده قبل از شیوع کروناست. بر اساس آمار Epiq که ارائهدهنده آمار ورشکستگیهاست، در مجموع تعداد پروندههای ورشکستگی شامل ورشکستگیهای تجاری و شخصی در سال گذشته به 445 هزار و 186 رسیده است که در سال 2022 برابر با 378 هزار و 390 مورد بود. تعداد ورشکستگیها در آخرین ماه سال گذشته به 34 هزار و 447 مورد رسیده که 16 درصد از سال 2022 بیشتر است. بر اساس این گزارش انتظار میرود، روند افزایش ورشکستگیها در سال 2024 با توجه به توقف ارائه محرکهای دوره همهگیری، افزایش هزینه داراییها، نرخ بهره بالاتر، افزایش نرخ بهره بدهیهای معوق و رکوردزنی سطوح بدهی خانوارها ادامه داشته باشد. آمارهای فدرال رزرو نیویورک نشان میدهد، سطح بدهی خانوارها در پایان سه ماهه سوم سال گذشته به رقم بیسابقه 17.3 تریلیون دلار رسیده است. این آمار همچنین نشان میدهد که نرخ بزهکاری نیز در حال افزایش است.