صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • صنعت و تجارت
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره صد و هفتاد - ۱۸ دی ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره صد و هفتاد - ۱۸ دی ۱۴۰۲ - صفحه ۷

کشمکش خودرویی در بازار شیشه ای

درحالی که اغلب صاحبنظران بازار سرمایه، این بازار را پربازده‌ترین بازار برای سرمایه‌گذاری بلندمدت معرفی می‌کنند و معتقدند که ارزش ذاتی آن بالاست، به نظر می‌رسد که سهامداران خرد تحت تأثیر شرایط روز برای ماندگاری دراین بازار تصمیم می‌گیرند و به نوعی دچار تردید هستند. اما به گفته کارشناسان، اجرایی شدن تجدید ارزیابی دارایی‌های شرکت‌های بزرگ بورسی و افزایش سرمایه آنها خون تازه‌ای به رگ‌های بازار تزریق خواهد کرد و بازدهی قابل قبولی برای سهامداران آنها به ارمغان خواهد آورد.
با این حال بررسی شاخص‌های بازار سهام ایران در روز گذشته که به رشد بیش از هزار واحدی شاخص کل منجر شد نشان می‌دهد که از خروج پول حقیقی از بازار کاسته شده است. در روز گذشته خودرویی‌ها همچنان در افت و خیز شاخص لیدر اصلی بازار بودند به طوری که دو نماد اصلی این صنعت یعنی سایپا و ایران خودرو نبض بازار را دردست داشتند و با توجه به اخباری که طی روزهای اخیر درباره احتمال آزادسازی قیمت خودرو و سپس تکذیب آن منتشر شد سهامداران با تردید اقدام به خرید و فروش می‌کردند.
در معاملات روز یکشنبه شاخص کل بورس با رشد هزار و 105 واحدی به ارتفاع ٢ میلیون و ١٥٤ هزار و ٨١٦ واحد رسید. براین اساس؛ شاخص‌ هم وزن نیز با افزایش ۲هزارو ۹۳۱ واحدی به سطح ٧٦٠ هزار و ٢٨ واحد رسید. همچنین؛ ارزش کل معاملات دراین روز بازار ۲۵.۳۴۶ میلیارد تومان بوده که از این مبلغ ۴هزار و ۲۶۵ میلیارد تومان آن مربوط به معاملات خرد سهام و صندوق‌های قابل معامله سهامی بود. افزون براین؛ «فولاد و وکغدیر» بیشترین تأثیر مثبت و «کچاد، همراه و کگل» بیشترین تأثیر منفی را بر بازار سهام داشتند. از سوی دیگر؛ نمادهای «داتام، خودرو و خگستر» نیز پرتراکنش‌ترین نمادهای امروز بازار سهام بودند. براین اساس؛ شاخص کل فرابورس (آیفکس) نیز ٦١ واحد افزایش داشت و به محدوده ٢٦ هزار و ٢٤١ واحد رسید. درعین حال؛ نمادهای «وسپهر، سرچشمه و سمگا» بیشترین تأثیر را بر شاخص فرابورس داشتند و نمادهای «نخریس، زماهان، نطرین و وآوا» پرتراکنش‌ترین نمادهای این بازار بودند.
 
وضعیت مثبت و منفی‌های بازار
در پایان معاملات دیروز ارزش معاملات خرد عدد 4 هزار و 356 میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، 8 درصد و نسبت به میانگین ماهانه 17 درصد کاهش داشته است.
در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش یک هزار و ۲۶۶ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. دیروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی برای ششمین روز متوالی با ثبت رقم ۷۰ میلیارد تومان همچنان ادامه داشت. این درحالی است که در یک هفته گذشته از شدت خروج نسبت به میانگین ماهانه کاسته شده است.
برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۳۱۰ میلیارد تومان ورود نقدینگی حقیقی به این صندوق‌ها است.
اما دیروز برای دومین روز متوالی ۱۳۰ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت خارج شده است.
در یک هفته گذشته شیب خروج از این صندوق‌ها هم نسبت به میانگین ماهانه افزایشی بوده است.
ارزش صف‌های خرید ۳۶۴ میلیارد تومان است که نسبت به میانگین هفتگی ۸۸ میلیارد تومان افزایش داشته است. از سوی دیگر ارزش صف‌های فروش با کاهش ۲۸ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۱۷۳ میلیارد تومان قرار دارد. همچنین سرانه خرید ۲۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و سرانه فروش ۲۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتومان بود.
روزیکشنبه ۵۲ درصد بازار یعنی ۴۰۵ نماد مثبت و ۴۸ درصد بازار یعنی ۳۶۹ نماد کار خود را با منفی به پایان رساندند. بیشترین ورود پول مربوط به صنعت نساجی با ۳۰ میلیارد تومان و بیشترین خروج پول مربوط به صنعت محصولات شیمیایی با ۳۱ میلیارد تومان خروج پول بود.
بیشترین ارزش معاملات را گروه خودرویی با ثبت رقم ۵۷۳ میلیارد تومان (۱.۴ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داد. پس از آن گروه‌های سرمایه‌گذاری‌ها با ارزش معاملات ۳۲۵ میلیارد تومان (۱.۴ برابر میانگین هفتگی) و شیمیایی با ارزش معاملات ۳۱۵ میلیارد تومان (۰.۸ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه زغال سنگ با ارزش معاملات ۲۰ میلیارد تومان (۱.۹ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسبت به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه منسوجات با ارزش معاملات ۸۲ میلیارد تومان (۱.۸ برابر میانگین هفتگی) و گروه ماشین‌آلات برقی با ارزش معاملات ۶۷ میلیارد تومان (۱.۵ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
جستجو
آرشیو تاریخی