اخبار
ضرورت مراجعه
به سامانه نهادهای مالی دارای مجوز «CFI»
رئیس اداره امور کارگزاران سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: اشخاص حقیقی و حقوقی با مراجعه به سامانه «CFI» و با جستوجوی نام شرکت کارگزاری مدنظر از معتبر بودن مجوزهای فعالیت کارگزاری مطمئن شوند.
نوید خالقی، در گفتوگو با پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، با بیان اینکه با هدف اطلاعرسانی به فعالان بازار سرمایه و عموم مردم و پیشگیری از ایجاد برخی ناهنجاریها، فهرست شرکتهای کارگزاری دارای مجوز معتبر از سازمان بورس و اوراق بهادار در سامانه نهادهای مالی دارای مجوز به نشانی cfi.seo.ir قابل استفاده است، اظهار داشت: در صفحه اختصاصی شرکت کارگزاری اطلاعات مرتبط با مجاری ارتباطی، نشانی دفاتر و شعب، تأییدیههای فنی سامانه، سرمایه و سایر مشخصات شرکت کارگزاری قابل مشاهده است.
وی افزود: تمامی مشتریان شرکتهای کارگزاری، بانکها و سرمایهگذاران و هر شخصی که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم با شرکت کارگزاری در ارتباط است، میتواند با مراجعه به سامانه «CFI» و با جستوجوی نام شرکت کارگزاری مدنظر از معتبر بودن مجوزهای فعالیت کارگزاری اطمینان پیدا کند.
خالقی گفت: عموم مردم نیز برای جلوگیری از مخاطرات و سوءاستفادههای احتمالی و همچنین اطمینان از صحتسنجی اطلاعات، به سامانه «CFI» مراجعه کنند و آن را با محتوای مندرج در این سامانه تطبیق دهند.
رئیس اداره امور کارگزاران سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان تأکید کرد: با توجه به اینکه امکان دارد برخی از افراد سودجو با معرفی خود به عنوان کارگزاری اقدام به کلاهبرداری و دریافت پول از مردم کنند، لازم است مردم با مراجعه به این سامانه و تطبیق آن، گرفتار این اشخاص نشوند.
۶۰ هزار قرارداد آتی
در بورس کالا منعقد شد
بررسی معاملات هفتگی بازار مشتقه بورس کالای ایران نشان میدهد ۶۰ هزار و ۵۹۹ قرارداد آتی به ارزش ۶۴۵ میلیارد تومان و ۲۲ هزار و ۴۴۵ قرارداد اختیار معامله به ارزش ۳.۸ میلیارد تومان در هفته سوم دی منعقد شد. به این ترتیب در بازار مالی شاهد رشد حجم و ارزش معاملات بودیم به گونهای که رشد ۱۰۹.۷ درصدی در حجم و ۱۱۷.۸ درصدی در ارزش معاملات قراردادهای آتی به ثبت رسید. در حوزه اختیار معامله نیز رشد ۹۷.۸ درصدی در حجم و ۵۰.۸ درصدی در ارزش رقم خورد.
۶۰ هزار و ۵۹۹ قرارداد آتی به ارزش بیش از ۶۴۵ میلیارد و ۷۵۲ میلیون تومان در بازار مشتقه در هفته سوم دی منعقد شد. بیشترین سهم معاملات بازار قراردادهای آتی به لحاظ حجم و ارزش متعلق به زعفران با ۳۸ هزار و ۷۹۲ قرارداد به ارزش ۳۱۵ میلیارد تومان بود.
بعد از زعفران بیشترین سهم معاملات بازار قراردادهای آتی به لحاظ حجم و ارزش متعلق به صندوق طلا با ۱۳ هزار و ۹۷۲ قرارداد به ارزش ۲۹۸ میلیارد و ۸۵۸ میلیون تومان بود. شمش طلا نیز شاهد انعقاد ۶ هزار و ۸۱۹ قرارداد به ارزش بیش از ۲۷.۵ میلیارد تومان بود. نقره با انعقاد ۸۷۶ قرارداد به ارزش بیش از ۳ میلیارد و ۶۷۴ میلیون تومان روبهرو بود و پسته بادامی هم با انعقاد ۱۴۰ قرارداد ارزش ۶۰۵ میلیون تومان را به ثبت رساند.