اخبار
۵۳ هزار نفر از چک دیجیتال استفاده میکنند
معاون بانک مرکزی ضمن اعلام اینکه در حال حاضر ۵۳ هزار نفر در کشور از چک دیجیتال استفاده میکنند، گفت: ۱۱ بانک چک دیجیتال را عملیاتی کردند و چهار بانک دیگر هم آزمونهایشان را با موفقیت به اتمام رساندند و همین روزها عملیاتی خواهند کرد.
مهران محرمیان در گفتوگو با ایسنا، درباره چک دیجیتال گفت: محصول چک دیجیتال در بانکها بهتدریج در حال نهایی شدن و استفاده توسط مشتریان است و روز به روز تعداد مشتریانی که از این محصول استفاده میکنند، در حال افزایش است. بانکها هم فرایندها و سامانههای خود را بهتدریج کامل میکنند که مردم بتوانند استفاده راحتتری از این محصول داشته باشند که واقعاً میتواند خدمات حوزه چک را یک پله دیگر ارتقا داده و بهخصوص بحث نقد شدن چک را بهصورت غیرحضوری پوشش دهد.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۵۳ هزار نفر در کشور از چک دیجیتال استفاده میکنند و این ۵۳ هزار نفر ۱۸۴ هزار برگ دیجیتال صادر کردند. البته برگ چک اینجا حالت مجازی است و در واقعیت دیگر برگ چکی وجود ندارد. ۱۵۹ هزار فقره از این چکها در شبکه بانکی نقد شده و ۳۳۴ فقره برگشت خورده است.
بانکها ۳۲ هزار میلیارد تومان وام قرضالحسنه اشتغال پرداخت کردند
در راستای حمایت از تولید و ایجاد اشتغال در کشور، از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از ۳۱.۸ هزار میلیارد تومان وام قرضالحسنه به متقاضیان تسهیلات اشتغال پرداخت شده است.
به گزارش ایسنا، از ابتدای سالجاری تا ۲۴ دی ماه با توجه به منابع قرضالحسنه در اختیار بانکهای عامل، مبلغ ۳۱.۸ هزار میلیارد تومان به متقاضیان تسهیلات قرضالحسنه اشتغال پرداخت شده است. از این میزان تسهیلات ۱۳.۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات جدید و از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه سالجاری بوده و مبلغ ۱۸.۱ هزار میلیارد تومان بابت تمدید تسهیلات اشتغال سال ۱۴۰۱ بوده است.
به گفته بانک مرکزی، پرداخت تسهیلات قرضالحسنه اشتغال بهدلیل انجام فرایند تقسیم سهمیه نهادی -بانکی و استانی- بانکی مربوط به جزء (۳) بند (ب) تبصره (۱۸) قانون بودجه سالجاری با تأخیر مواجه شده و پرداخت تسهیلات مزبور بعد از تاریخ هشتم آذر 1402 آغاز شده؛ براین اساس، بر حسب جزء (۸) بند (الف) تبصره (۱۸) قانون بودجه سالجاری انجام میشود و مقرر شده است ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه منابع بانکی مطابق اجزای (۳) و (۴) بند «ب» این تبصره به منظور توسعه اشتغال پرداخت شود که این تکلیف قانونی طی بخشنامههای مربوطه به همراه سهمیههای تعیین شده به بانکهای عامل ابلاغ شده است.
ضمن اینکه از ابتدای سالجاری تاکنون، همواره از طریق برگزاری جلسات با مدیران عامل بانکها و ارسال نامههای متعدد نسبت به تسریع و تسهیل در پرداخت تسهیلات مزبور تأکید شده و بهصورت مستمر نسبت به رصد عملکرد بانکهای عامل در خصوص پرداخت تسهیلات مزبور اقدامات لازم در حال انجام است.