افت 31 درصدی ارزش معاملات هفتگی بورس کالای ایران
پیشبینی رونق تقاضا برای کالاهای ایرانی از شرق و غرب کشور
در پایان معاملات هفته گذشته (منتهی به 9 تیرماه) بورس کالای ایران، ارزش کل معاملات انجامشده به بیش از 20 هزار و 738 میلیارد تومان رسید که در مقایسه با هفته گذشته 31 درصد کاهش یافته است.
در معاملات هفته گذشته بورس کالای ایران بازار فیزیکی با 19 هزار و 429 میلیارد تومان، بیش از 93 درصد ارزش معاملات را به خود اختصاص داد.
آمار اولیه بازار فیزیکی نشان میدهد، تالار صنعتی با یک میلیون و 627 هزار تن به ارزش 12 هزار و 496 میلیارد تومان بیشترین حجم و ارزش معاملات را به خود اختصاص داده است.
در تالار فیزیکی مطابق معمول بیشترین حجم عرضه به محصولات سیمانی تعلق میگیرد و بیشترین ارزش معاملات نیز در معاملات محصولات فلزی و فرآوردههای پالایشگاهی به ثبت رسیده است.
10 شرکت برتر بورس کالا در معاملات هفتگی
بنا بر آمار منتشر شده از طرف بورس کالای ایران، شرکت ملی صنایع مس ایران با ثبت معامله ۴ هزار و ۹۰۰ تن مس کاتد، مس کمعیار و سولفور مولیبدن به ارزش بیش از یک هزار و ۵۷۱ میلیارد تومان در رتبه نخست بیشترین ارزش معاملات هفته ایستاد.
فولاد روهینا جنوب با فروش ۳۵ هزار و ۲۴ تن میلگرد به ارزش بیش از ۹۳۶ میلیارد تومان، دوم شد.
ورق خودروی چهارمحال و بختیاری با فروش ۱۶ هزار تن ورق گالوانیزه به ارزش ۷۱۴ میلیارد تومان، سوم شد.
پالایش نفت اصفهان با ثبت معامله ۵۶ هزار و ۲۰۰ تن وکیوم باتوم، لوب کات سبک و آروماتیک سنگین به ارزش ۶۷۷ میلیارد تومان در رتبه چهارم ایستاد. فولاد خوزستان با ثبت معامله ۳۱ هزار و ۶۸۰ تن شمش بلوم، آهن اسفنجی و آرگون به ارزش بیش از ۶۳۸ میلیارد تومان پنجم شد.
پالایش نفت بندرعباس ۵۰ هزار تن وکیوم باتوم و لوب کات سنگین را به ارزش بیش از ۶۰۳ میلیارد تومان فروخت و ششم شد.
پتروشیمی تندگویان با فروش ۱۲ هزار و ۶۱۸ تن پلیاتیلن ترفتالات نساجی و بطری و نخ پلیاستر در گریدهای مختلف به ارزش بیش از ۵۷۶ میلیارد تومان، هفتم شد.
ذوبآهن اصفهان با ثبت معامله ۱۹ هزار و ۹۴۸ تن تیرآهن، میلگرد و ریل به ارزش ۴۷۲ میلیارد تومان، هشتم شد.
صنایع تولیدی دنیای مس کاشان با فروش یک هزار و ۲۰۰ تن مس مفتول به ارزش بیش از ۴۵۶ میلیارد تومان در رتبه نهم ایستاد.
مجتمع فولاد خراسان نیز با ثبت معامله ۲۰ هزار و ۱۶ تن میلگرد و شمش بلوم و ثبت ارزش بیش از ۴۴۵ میلیارد تومان، دهم شد.
پیشبینی افزایش قیمت و تقاضا از شرق و غرب ایران
در هفتهای که گذشت، با انتشار برخی آمارهای مربوط به شاخصهای اقتصادی چین ، شاهد رشد نسبی قیمت سنگ آهن و انواع فلزات پایه در این کشور بودیم. همچنین براساس گزارشات منتشر شده طی یک ماه گذشته روند تقاضا برای محصولات معدنی از طرف کشور چین افزایش یافته است. در بازار ایران نیز هر چند حجم معاملات در مقایسه با خردادماه کاهش یافته است، اما معاملات محصولات فلزی در مقایسه با فروردین و اردیبهشت رشد کرده که بخشی از آن مربوط به ثبات نسبی قیمتها و بهبود شرایط کلان برای سرمایه گذاری بوده است.
از طرفی تصویب بالاترین بودجه تاریخ در کشور عراق، به عنوان پیامی مثبت برای تقاضای کالاهای ایرانی ارزیابی میشود. درهفته گذشته شورای نمایندگان عراق بودجه 153 میلیارد دلاری را به تصویب رساند که بالاترین رکورد تاریخی برای این کشور است. این بودجه برای سالهای 2024 و 2025 یکسان خواهد بود مگر آنکه تغییراتی از طرف کابینه درخواست شود و مجلس آن را تصویب کند.
افزایش بودجه عراق میتواند تقاضا برای کالاهای ایرانی را در بخش انرژی، خدمات عمرانی، محصولات و فرآوردههای شیمیایی، کالاها و محصولات بهداشتی و محصولات غذایی افزایش دهد.