صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار
  • صنعت و تجارت
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره صد و نود و یک - ۱۴ بهمن ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره صد و نود و یک - ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ - صفحه ۹

راه اندازی سامانه جدید برای نظارت بر بازار شد

اجازه افزایش قیمت کالاها تا بعد از ماه رمضان داده نمی‌شود

مدیرعامل مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات گفت که شهروندان می‌توانند در سامانه جدید که برای نظارت بر بازار طراحی شده، قیمت‌های کف بازار کالاها و همچنین قیمت مصوب سازمان حمایت برای کالاهای مشمول قیمت‌گذاری را مشاهده کنند و در صورت گرانفروشی، شکایت خود و در صورت مشتری‌مداری، رضایت خود را در این سامانه درج کنند.
مهدی مظهری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به رونمایی از یک نرم افزار در زمینه نظارت بر بازار در همایش بازرسی، نظارت و کنترل بازار که از سوی سازمان حمایت برگزار شد، تصریح کرد: تاکنون اپلیکیشن‌هایی در حوزه نظارت وجود داشت، اما این اپلیکیشن جدید تفاوت‌هایی دارد. به گفته وی مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران، زیرمجموعه وزارت صمت است و وظیفه کلی کالا و خدمات را در کشور بر عهده دارد. در حال حاضر هفت میلیون و ۵۰۰ هزار کد در بانک اطلاعاتی وجود دارد، اما آنچه در فروشگاه‌ها به عنوان بارکد روی کالاهای فروشگاهی می‌بینیم، یک میلیون و ۵۰۰ هزار کد است. این کدها ابزاری برای سنجش اصالت کالا هستند و به محض اینکه بارکد اسکن می‌شود، مشخص می‌شود کالا توسط چه شرکتی و با چه مشخصاتی تولید شده است. مظهری با بیان اینکه در حال حاضر مردم می‌توانند در فروشگاه اینترنتی نظرات خود را درج کنند، تصریح کرد: در این نرم‌افزار مردم حتی می‌توانند در مورد فروشگاه‌های کوچک نظرات خود را درج کنند؛ در حقیقت افراد می‌توانند از این طریق صحت‌سنجی کنند. همچنین به گفته این مقام مسئول، مردم می‌توانند در این اپلیکیشن قیمت‌های کف بازار کالاها و همچنین قیمت مصوب سازمان حمایت برای کالاهای مشمول قیمت‌گذاری را مشاهده کنند. مدیرعامل مرکز ملی شماره‌گذاری کالا و خدمات ایران با بیان اینکه مردم می‌توانند در صورت گرانفروشی شکایت خود و در صورت مشتری‌مداری، رضایت خود را در این سامانه درج کنند، گفت: همچنین مردم می‌توانند در اپلیکیشن در نقشه محل را احصا کنند و با استفاده از تابلو یا نام فرد، شکایت یا رضایت خود را درج کنند. در مرحله بعدی قرار است کد موقعیت مکانی یا GLN تبدیل به یک QR کد شود و پشت شیشه مغازه‌ها درج شود اما اجرای این مرحله ممکن است مدتی زمان ببرد. وی درباره نحوه رسیدگی به شکایات در نرم‌افزار «کالا به فی» نیز گفت: شکایت مردم ابتدا به اتحادیه مربوطه ارجاع می‌شود. اگر آنجا رفع نشود به اتاق اصناف شهر ارجاع می‌شود و اگر باز هم رفع نشد، توسط بازرس سازمان صمت استان پرونده تشکیل می‌شود و وارد سامانه سیمبای سازمان حمایت خواهد شد و از آنجا به سازمان تعزیرات حکومتی ارجاع می‌شود.
 
سازمان حمایت: مشکلی در تأمین ارز کالاهای اساسی وجود ندارد
رئیس سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان گفت: مشکلی در تأمین ارز کالاهای اساسی وجود ندارد و هر گونه کمبود در عرضه، از نظر ما تخلف است. حسین فرهیدزاده در همایش ملی بازرسی نظارت و کنترل کالا که در مرکز همایش‌های سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد، با اشاره به نامگذاری سال به عنوان مهار تورم و رشد تولید، اظهار داشت: آنچه در حوزه تولید بسیار حائزاهمیت است موضوع تأمین کالا است، زیرا هر جا تولید کاهش می‌یابد، گرفتاری و وابستگی ایجاد می‌شود. رئیس سازمان حمایت تولید‌کنندگان و مصرف‌کنندگان اظهار داشت: در بحث مهار تورم نیز بخشی از آن به حوزه بازرسی و نظارت مرتبط می‌شود.
وی با بیان اینکه نگرش ما در سازمان حمایت، پیشگیری و نظارت است، گفت: براساس تغییراتی که اخیراً در وظایف سازمان حمایت صورت گرفته است، نظارت بر بازار به سازمان حمایت واگذار شد‌ اما در واقع این موضوع اتفاق جدیدی نیست و همان کارهای قدیمی سازمان با استانداردهای جدید است.
فرهیدزاده بیان داشت: در واقع مسئولیت تأمین اغلب کالاها بر عهده وزارت جهاد کشاورزی و نظارت بر توزیع بر عهده سازمان حمایت است و در بخش عرضه نیز مسئولیت بر عهده اصناف است؛ لذا با توجه به مسئولیت سازمان حمایت، معاونت‌های نظارت و بازرسی سازمان‌های صمت اگر کمبودی در کالایی وجود داشته باشد را باید گزارش دهند.
وی بیان داشت: در جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار تأکید شد که رئیس اتاق اصناف ایران باید در جلسات حضور داشته باشد؛ لذا این موضوع در خصوص جلسات ستاد تنظیم بازار استان‌ها نیز صادق خواهد بود. فرهیدزاده با تأکید بر اینکه در خصوص تأمین ارز کالاهای اساسی مشکلی وجود ندارد، گفت: ممکن است در تأمین برخی کالاها ازجمله گوشت مشکلاتی وجود داشته باشد زیرا حتی اگر ارز وارد این کالا موجود باشد، ممکن است فصل واردات نباشد و یا برخی مسائل دیگر ممکن است در واردات آن تأثیر‌گذار باشد. رئیس سازمان حمایت بیان داشت: برای تأمین مواد اولیه لاستیک مشکل تأمین ارز نداریم و به اندازه کافی ارز وجود دارد. رئیس سازمان حمایت ادامه داد: در کالاهای مختلف نباید با کمبود تولید و عرضه مواجه باشیم، کمبود تولید و عرضه از نظر ما تخلف است؛ لذا باید به این موضوعات در بخش جهاد و صنعت توجه شود زیرا اگر کسی کمبود تولید و عرضه انجام دهد، یا مشغول احتکار است یا کم‌فروشی. وی بیان داشت: البته براساس وظایف نظارتی که سازمان حمایت بر عهده دارد، اگر کمبود در تولید و عرضه براثر کمبود ارز به‌وجود آید، آن را نیز بررسی می‌کنیم ‌و قائل به اجحاف به تولید‌کننده نیستیم. رئیس سازمان حمایت تولید‌کنندگان و مصرف‌کنندگان اظهار داشت: ما پیگیری وظایف سایر دستگاه در بحث تنظیم بازار هستیم؛ به عنوان مثال سازمان برنامه و بودجه‌، سازمان امور استخدامی و وزارتخانه‌های مختلف در این رابطه وظیفه برعهده دارند. وی بیان داشت: اولین نظارت مردمی در بازار اصناف است زیرا اصناف جزئی از مردم هستند اما برای نظارت ابزارهایی لازم است که نرم‌افزاری در زمینه نظارت طراحی شده که از آن رونمایی شد.
 
اجازه افزایش قیمت کالاها تا بعد از ماه رمضان داده نمی‌شود
فرهید‌زاده با بیان اینکه براساس مصوبات ستاد تنظیم بازار، اجازه افزایش قیمت کالاها تا بعد از ماه رمضان داده نمی‌شود، گفت: ستاد تنظیم بازار در این باره مصوباتی دارد اما هنوز مصوبات آن به سازمان حمایت نرسیده است. وی بیان داشت: براساس دستور رئیس‌جمهور مسئولیت هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف در نظارت به سازمان حمایت واگذار شده است.‌

 

جستجو
آرشیو تاریخی