صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • صنعت و تجارت
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره صد و نود و چهار - ۱۷ بهمن ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره صد و نود و چهار - ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - صفحه ۴

رئیس سازمان امور مالیاتی:

بدهی مالیاتی از حساب فراریان مالیاتی برداشت می‌شود

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: این سازمان به‌صورت سیستمی صرفاً به همان میزان بدهی قطعی شده حساب بدهکار مالیاتی را بلوکه کرده و وصول مالیات انجام می‌دهیم. محمدهادی سبحانیان در نشست خبری، اظهار داشت: مهم‌ترین راهبرد ما در نظام مالیاتی، عدالت واقعی است که یکی از مصادیق این امر، مالیات‌ستانی از دانه‌درشت‌هاست و کاهش بار مالیاتی بر مؤدیان کوچک است. وی ادامه داد: استقرار نظام مالیاتی با سرعت خوبی در سازمان امور مالیاتی به پیش رفته است و شاهد تغییر ریل از نظام مالیات سالنی سنتی به سمت مالیات‌ستانی مبتنی بر داده و اطلاعات هستیم.
رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به مالیات در لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: در این بودجه موفق شدیم معافیت ۳ برابری سقف مالیاتی موضوع ماده ۱۰۰ را به تصویب برسانیم از ۴۷ میلیون تومان به ۱۴۴ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. سبحانیان گفت: همچنین مؤدیانی که تا سقف ۶ میلیارد و ۷۰۰ هزار تومان درآمد داشتند، می‌توانند از تبصره ماده ۱۰۰ استفاده کنند.

رشدهای مالیاتی با شناسایی فراریان مالیاتی
وی ابراز داشت: رشدهای مالیاتی با استفاده از ابزارهای مالیاتی در مبارزه با فرار مالیاتی صورت گرفته است، در این زمینه موفق شده‌ایم برای تکمیل ابزارها، احکامی را در مجلس تصویب کنیم تا با روش‌های داده کاوی جلوی فراریان مالیاتی را بگیریم، افرادی که با حساب‌های غیرتجاری فعالیت تجارتی می‌کنند را شناسایی کنیم.
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به فرار مالیاتی دانه‌درشت‌ها، گفت: بسیاری از دانه‌درشت‌ها از ارزش زمانی استفاده می‌کردند و پرداخت مالیات را به تأخیر می‌انداختند برای جلوگیری از این نوع فرار مالیاتی حکم خوبی در مجلس صادر شد تا بر‌اساس آن برداشت بدهی مالیاتی در راستای بهبود فضای کسب و کار صورت گیرد. سبحانیان عنوان کرد: به صورت سیستمی صرفاً به همان میزان بدهی قطعی شده حساب بدهکار مالیاتی را بلوکه کرده و وصول مالیات انجام دهیم.
وی با اشاره به اجرای قانون سامانه مؤدیان و پایانه‌های فروشگاهی گفت: بسیاری از شرکت‌ها و اشخاص حقوقی به این سامانه پیوسته‌اند و مالیات را از این طریق وصول خواهیم کرد.
رئیس سازمان امور مالیاتی ادامه داد: سازمان امور مالیاتی لایحه‌ای را با عنوان تسهیل سامانه مؤدیان به مجلس ارسال کرد که مورد تصویب قرار گرفت و تغییر از نظام سنتی به مدرن نیازمند اصلاحات است.
سبحانیان عنوان کرد: انجام تکالیف در سامانه مؤدیان نیازمند به‌کارگیری حسابدار، استفاده از تجهیزات و سایر موارد نیست؛ بلکه آموزش‌هایی به صورت گسترده ارائه می‌کنیم.
وی با اشاره به مالیات‌ستانی از خانه‌ها و خودروهای لوکس گفت: اکنون خانه‌هایی مشمول این نوع مالیات می‌شود که ارزش آنها بالای ۳۵ میلیارد باشد در سال ۱۴۰۰، ۱۲ هزار و ۳۰۰ واحد شناسایی شد که ارزش آن ۴۰۰ میلیارد تومان مالیات بود.
رئیس سازمان امور مالیاتی اظهار داشت: در سال ۱۴۰۱، ۴۰ هزار و ۵۰۰ واحد شناسایی شد که ۱.۲ هزار میلیارد تومان ارزش آن بود و در سال ۱۴۰۲ که هنوز شناسایی مالیاتی ادامه دارد ۱.۶ میلیارد تومان ارزش این خانه‌هاست که فقط ۱۵۰ میلیارد تومان وصول شده است ضمن اینکه بسیاری از مالکان در حال اعتراض هستند.

فراریان مالیاتی با حساب‌های غیرتجاری شناسایی شدند
رئیس کل سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: امروز نورافکن‌های بزرگی در مسیرهای فرار مالیاتی افکنده شده و برای نیل به این هدف، احکامی را در قانون بودجه ۱۴۰۳ درج کردیم که این امکان را برای فراریان بزرگ مالیاتی محدود کرد. کسانی که با حساب‌های غیرتجاری اقدام به فرار مالیاتی می‌کنند، شناسایی شدند.
وی با اشاره به بخشودگی دهه فجر گفت: اگر مؤدیان مالیاتی بدهی‌های خود را تا انتهای بهمن پرداخت کنند جرایم‌شان به صورت ۱۰۰ درصدی بخشوده می‌شد. برای اشخاص حقیقی تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان و اشخاص حقوقی دو میلیارد تومان است. این اقدام را انجام دادیم تا پرونده‌ها مختومه شود. همچنین امکان بخشودگی ۱۰۰ درصدی را برای کسانی که نسبت به مالیات اعتراض داشتند ایجاد کردیم. اگر انصراف الکترونیکی را تأیید کند ما تخفیف ۱۰۰ درصد را اعمال می‌کنیم. هدف این است که افراد با آسودگی خاطر به کسب‌و‌کار خود بپردازند.

از اشخاص و مشاغل برای کسری بودجه دولت کیسه ندوختیم
سبحایان یادآور شد: از اشخاص و مشاغل برای کسری بودجه دولت کیسه ندوختیم. ما فقط ۳۵ تا ۳۶ هزار میلیارد تومان مالیات برای مشاغل در نظر گرفتیم. حدود ۹۰ درصد مالیات‌ها زیر ۲۰ میلیون تومان است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی درخصوص آمار اخذ مالیات از بلاگرها و اینفلوئنسرها گفت: در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ کسانی که بالاتر از ۵۰۰ هزار دنبال کننده داشتند مورد بررسی مالیات بر درآمد قرار گرفتند که ۵۵۱ کاربر شناسایی شدند. از این تعداد مجموع تراکنش مالی بیش از ۱۲۳ اینفلوئنسر ۲۳۰۰ میلیارد تومان بود که در سال ۱۴۰۰ نسبت به صدور ۱۴۹ برگه تشخص مالیات با مجموع ۱۱۹ میلیارد تومان اقدام شد. در سال ۱۳۹۹ تعداد ۶۴ برگه مالیات با مجموع دو میلیارد تومان صادر شد. تاکنون ۷.۶ میلیارد تومان مالیات از این محل وصول شده است.

جستجو
آرشیو تاریخی