صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • صنعت و تجارت
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره صد و نود و شش - ۲۳ بهمن ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره صد و نود و شش - ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ - صفحه ۷

مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری خارجی سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران مطرح کرد:

چشم‌انداز تأمین مالی خارجی از مسیر بازار سرمایه

مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری خارجی سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران گفت: یکی از جنبه‌های سرمایه‌گذاری خارجی مربوط به بازار سرمایه «FPI» است، برای این امر دو دستورالعمل و مصوبه طی سنوات گذشته داشته‌ایم، که این امر نشان از اهمیت بورس در ایران در زمینه تأمین مالی خارجی از طریق این ساختار است.
ابوالفضل کوده‌ای در رابطه با جزئیات میزان سرمایه‌گذاری خارجی، موانع و چشم‌اندازهای سازمان سرمایه‌گذاری خارجی در سال ۱۴۰۳ با سنا به گفت‌وگو پرداخت:
 
 ظرفیت سرمایه‌گذاری خارجی طی سال‌جاری در ایران چه میزان بوده است؟
از ابتدای امسال تا پایان دی ماه به میزان چهار میلیارد و هفتصد میلیون دلار سرمایه‌گذاری مصوب معتبر صورت گرفت، منظور از این سرمایه‌گذاری‌ها در اصل سرمایه‌گذارانی هستند که مجوز را اخذ کرده و بخشی از سرمایه را به کشور آورده و مابقی را به مرور تزریق خواهند کرد.در دوسال اخیر بیشترین آمار سرمایه‌گذاری مربوط به کشورهای «روسیه، امارات متحده عربی، چین، ایرانیان مقیم خارج از کشور، ترکیه، عراق، هندوستان، عمان، افغانستان» و سایر کشورها بوده است.مهم‌ترین بخش‌های هدف سرمایه‌گذاران خارجی نیز شامل «نفت و گاز، صنعت، تأمین آب و برق و گاز، صنایع معدنی، خدمات، کشاورزی، ساختمان حمل و نقل و ارتباطات و غذا و دارو و تجهیزات پزشکی» بوده است.
 
 سازمان سرمایه‌گذاری خارجی در سال ۱۴۰۳ چه برنامه‌هایی دارد؟
در گام نخست رونمایی از اطلس سرمایه‌گذاری و در سال آینده فاز تحلیلی اطلس سرمایه‌گذاری در دستور کار قرار دارد تا سرمایه‌گذاران نسبت به «دسترسی به اطلاعات مربوط به داده‌های مکانی مرتبط با پروژه‌ها به عنوان مثال اطلاعات مرتبط با دسترسی به منابع انرژی، زیرساخت‌ها، فرودگاه‌ها، ریل و راه آهن، فاصله با بنگاه‌ها و طرح‌های قبلی موجود، حریم‌های تعریف شده جغرافیایی، فرونشست‌ها، میزان بارش، محدودیت‌های محیط زیستی و...» آگاه شوند، در مرحله بعدی نیز بحث تحلیل داده‌ها و محتوا را نیز دنبال خواهیم کرد. مساعدت در شرایط و فرایند سرمایه‌گذاری از طریق شناسایی و احصای فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تمهید مشوق‌های هدفمند برای سرمایه‌گذاری نیز یکی دیگر از برنامه‌های سازمان سرمایه‌گذاری است، یعنی اطلاعات مربوط به مسائل مالی، فنی، حقوقی، اقتصادی را شناسایی و علاوه بر آن بسته‌هایی را در قالب مشوق در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهیم. سال آینده تصمیم بر این است تا از خدمات و نظرهای مراکز خدمات سرمایه‌گذاری استان‌ها که نمایندگی سازمان سرمایه‌گذاری را در استان‌ها بر عهده دارند در راستای تسهیل و تسریع روند جذب سرمایه‌گذاری مؤثر و کارآمد بهره بگیریم به نحوی که این مراکز بتوانند نقش قابل توجهی در فرایند جلب و جذب سرمایه‌گذاری خارجی ایفا کند.
 
 نقش سازمان بورس و اوراق بهادار در حوزه جذب سرمایه‌گذار خارجی تا چه میزان می‌تواند پر رنگ باشد؟
یکی از جنبه‌های سرمایه‌گذاری خارجی مربوط به بازار سرمایه «FPI» است، برای این امر دو دستورالعمل و مصوبه طی سنوات گذشته داشته‌ایم که این امر نشان از اهمیت بورس در کشور در زمینه تأمین مالی خارجی از طریق این ساختار است. سازمان سرمایه‌گذاری خارجی و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران آمادگی دارد تا در صدور مجوز برای متقاضیان سرمایه‌گذاری خارجی به سازمان بورس و اوراق بهادار کمک و مساعدت قانونی کند، از سوی دیگر نیز انتظار می‌رود ساختارها در بازار سرمایه به نوعی باشد تا جذب و حضور سرمایه‌گذاران خارجی تسریع وتسهیل شود.
 
 آیا بورس بین‌الملل می‌تواند به جذب سرمایه‌گذار خارجی کمک کند؟
در صورت ساختارسازی مناسب، بهره‌گیری از ابزارهای مؤثر لازم، رعایت الزامات قانونی و هدفگذاری‌ مناسب این بازار می‌تواند نقش قابل توجهی در جذب سرمایه‌گذاران خارجی داشته باشد.
 
 مشارکت سرمایه‌گذاران خارجی حقیقی و حقوقی خارجی چه میزان بوده است؟
بیشترین مشارکت کشورهای همسایه چون «افغانستان و عراق» از جانب اشخاص حقیقی بوده در حالی که کشورهایی چون «چین و کره» که بعد مسافت قابل توجهی با ما دارند، بیشتر اشخاص حقوقی هستند که برای انجام این امر حاضر شده‌اند.
 
 مهم‌ترین بخش‌های سرمایه‌گذاری شامل کدام حوزه‌ها می‌شود؟
در سطح کلان و راهبردی جذب سرمایه‌گذاری خارجی نیز، موضوع مدیریت وهدایت گری قانونی و هدفمند سرمایه‌گذاری خارجی به سمت پروژه‌های دارای اولویت کشور، به نحوی که فرایند آن بر مبنای تکمیل زنجیره ارزش منطقه‌ای و ملی باشد نیز حائز اهمیت است، همچنین تشخیص و تعیین اولویت‌های سرمایه‌گذاری در کشور در بخش‌های مختلف اقتصادی، بر پایه زنجیره ارزش را موضوعی مهم در این راستا برشمردند.
جستجو
آرشیو تاریخی