اخبار
در جلسه شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا صورت گرفت
موافقت با تهاتر بدهی دولت به آستان قدس رضوی
شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به دولت اجازه داد از طریق روشهای قانونی نسبت به تهاتر بدهی خود به آستان قدس رضوی اقدام کند.
یکصد و هشتمین جلسه شورایعالی هماهنگی اقتصادی به ریاست دکتر سید ابراهیم رئیسی و با حضور سران قوای مقننه و قضائیه برگزار شد.درخواست موافقت با مجوز تهاتر مطالبات آستان قدس رضوی موضوع بحث این جلسه بود که براساس آن به دولت اجازه داده شد از طریق روشهای قانونی نسبت به تهاتر بدهی خود به این مجموعه اقدام کند.
همچنین رئیس سازمان برنامه و بودجه گزارشی از وضعیت 10 ماهه اجرای قانون بودجه 1402 و میزان تحقق درآمدها و هزینههای آن ارائه کرد.در این جلسه تصمیماتی نیز در جهت تکمیل تخصیص بودجههای عمرانی 1402 اتخاذ شد.
پرتاب ماهوارههای خارجی از ایستگاههای ایرانی تا ۲ سال آینده
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در طول ۲ سال گذشته به اندازه ۱۱ سال پیش از آن رویداد فضایی و پرتاب ماهواره داشتهایم، گفت: هدفگذاری کردهایم که تا ۲ سال آینده ماهواره کشورهای دیگر را نیز توسط ماهوارهبرهای ایرانی و از پایگاه پرتاب ایرانی در مدار قرار دهیم. به گزارش ایرنا، «عیسی زارعپور» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اینکه صنعت فضایی کشور به ریل پیشرفت پرشتاب خود بازگشته، گفت: در طول بیش از ۲ سال گذشته در حوزه فضایی شاهد تحولات بزرگی بودیم، به گونهای که در این ۲ سال به اندازه ۱۰ سال پیش از آن رویداد فضایی و پرتاب داشتیم. وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه در تلاش هستیم که صنعت فضایی کشورمان را به نقطهای برسانیم که با اطمینان خاطر ماهواره بقیه کشورها را از ایستگاههای پرتاب ایرانی به فضا بفرستیم، گفت: هدفگذاری کردهایم که تا ۲ سال آینده ماهواره کشورهای دیگر را نیز توسط ماهوارهبرهای ایرانی و از پایگاه پرتاب ایرانی در مدار قرار دهیم.
وی با اشاره به ظرفیتهای بالای کشورمان در صنعت فضایی، ادامه داد: در حوزه ساخت ماهوارههای تصویربرداری و سنجشی خودکفا هستیم و در حال کار روی افزایش دقت ماهوارههای ایرانی هستیم. زارعپور اذعان داشت: پرتابگرهای ایرانی امکان پرتاب ماهوارههای ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلویی را دارا هستند، ما ایستگاه پرتاب ماهواره و ایستگاههای زمینی دریافت سیگنالهای ماهواره را نیز دارا هستیم. همه اینها نشان میدهد که کاربردهای صنعت فضایی در کشورمان بومی شده است چراکه در حال استفاده از چرخه کامل صنعت و فناوری فضایی برای بهبود سطح زندگی مردم عزیزمان در بخشهای گوناگون هستیم.
وزیر ارتباطات با تأکید بر اینکه کشور نیازمند توسعه صنعت فضایی در بخشهای مختلف است، افزود: به عنوان مثال پرتابگر ایرانی تا ۷۵۰ کیلومتری پرتاب انجام میدهد و با پیگیریهای صورتگرفته و تلاش دانشمندان ما، به فضل الهی طی برنامه پنج ساله به لایه ژئو نیز دست پیدا خواهیم کرد. وی گفت: ماهوارههای متعددی در دست پرتاب داریم که با اتفاقات خوبی که اخیراً افتاد و پرتابگرهای ما تثبیت شدند، انشالله با اطمینان خاطر ماهوارههای ساخت جمهوری اسلامی ایران را یکی پس از دیگری در مدار قرار خواهیم داد.