چند هزار واحد صنعتی، مستعد دانشبنیان شدن
استفاده از توان شرکتهای دانشبنیان یکی از راهبردهایی به شمار میآید که طی چند سال گذشته روند مطلوبی به خود گرفته است. با توجه به این موضوع بخشهای مختلف اقتصادی سعی بر آن دارند که از این ظرفیت برای تسریع در تحقق برنامههایشان بهرهبرداری مناسب داشته باشند.
تدوین زیستبوم نوآوری و فناوری
سمیه خلوصی معاون برنامهریزی و توانمندسازی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در جشنواره ایدههای ارزشآفرین بخش معدن و صنایع معدنی گفت: در برنامه هفتم توسعه بیشترین رشد در معدن پیشبینی شده است و باید سالیانه ۱۳ درصد رشد در بخش معدن داشته باشیم که بر پایه فناورانه باشد.
وی عنوان کرد: افزایش سطح نوآوری کشور و رسیدن از رتبه جهانی ۶۴ به ۴۸، یکی دیگر از اقداماتی است که باید در دستور کار قرار گیرد. خلوصی افزود: با اشاره به اینکه زیستبوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی در راستای همافزایی و مزیتهای نسبی سطح ایده به صنعتیسازی تدوین شده افزود: اگرچه کشورهای منطقه در حوزه صنایع معدنی سرمایهگذاری میکنند، اما کشورمان نیز در این منطقه قرار دارد و برای حفظ تولید پایدار و دستیابی به اهداف اسناد بالادستی باید از حداکثر پتانسیلها استفاده کنیم.
سهم 5 درصدی
مجید وفاییفرد دبیر چهارمین جشنواره ایدههای ارزشآفرین هم با اشاره به اینکه نیازهای فناورانه معدنی احصا شده گفت: ۳۰۰ ایده نوآورانه از دانشگاهیان و متخصصان جذب کردیم که ۱۰۰ ایده وارد مرحله مصاحبه شدند و در نهایت ۲۰ ایده برتر شناخته و ۱۲ ایده شاخص معرفی شدند که موارد مذکور در راستای توسعه فناوریهای بخش صنعت و معدن بود.
وفاییفرد افزود: فقط پنج درصد شرکتهای دانشبنیان معدنی هستند که ۱۲۰ مورد از آنها فعال هستند که با توجه به گستردگی بخش معدن متناسب نیست؛ همچنین برنامههایی برای همرسانی در جذب شرکتهای دانشبنیان داریم. وی خاطرنشان کرد: شرکتهای دانشبنیان با ۲ چالش تأمین مالی و توسعه بازار روبهرو هستند که در رفع مشکلات آنها قدم خواهیم برداشت.
رونق حضور
طهمورث لاهوتی معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، گفت: در حال حاضر ۷۸۰ واحد دانشبنیان تولیدی در شهرکها و نواحی صنعتی کشور مستقر هستند و ۴۲۰ طرح نیز در مراحل مختلف ساخت و ساز قرار دارند.
لاهوتی افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۲ نیز تاکنون ۵۰ طرح صنعتی دانشبنیان در شهرکها و نواحی صنعتی مستقر شدهاند و قرارداد واگذاری عرصه به ۵۰ شرکت دانشبنیان با تسهیلات ویژه مصوب هیأتمدیره سازمان منعقد شده است. همچنین ۲۸۶۹ در شهرکها و نواحی صنعتی کشور شناسایی شدند و به دانشبنیان شدن ۱۱۲۳ واحد صنعتی کمک کردهایم.
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، ادامه داد: طی 6 ماهه نخست امسال نیز ۱۷۹ واحد صنعتی مستعد دانشبنیان در شهرکها و نواحی صنعتی کشور شناسایی شده که به دانشبنیان شدن ۹۱ واحد کمک شده است.
لاهوتی تصریح کرد: در راستای حمایت از توسعه فعالیتهای فناورانه وزارت صمت و فرهنگسازی برای ترغیب به افزایش سرمایهگذاری در این صنایع، برگزاری رویدادهایی تحت عنوان رویدادهای ملی صنعت دانشبنیان در سر فصل برنامهها قرار گرفته است.