اخبار
جذب ۳.۱ میلیارد یورو سرمایه در مناطق آزاد
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به تدوین ۱۰۰ بسته سرمایهگذاری حوزه گردشگری در مناطق آزاد گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۳.۱ میلیارد یورو سرمایه در مناطق آزاد جذب شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجتالله عبدالملکی با اشاره به اینکه مناطق آزاد در ماههای گذشته موتور محرک اقتصاد کشور بودهاند، افزود: امروز غالب مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور جاذبههای گردشگری و فرصتهای سرمایهگذاری خوبی دارند که هر کدام بهتنهایی میتوانند به یک قطب گردشگری تبدیل شوند. وی گفت: امسال با تدوین بستههای سرمایهگذاری، این فرصتها در معرض عموم قرار گرفت و بیش از یکهزار بسته سرمایهگذاری به ارزش ۲۰ میلیارد یورو تعریف و در ۱۲ رویداد داخلی و خارجی این بستهها عرضه شد.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی همچنین با اشاره به عرضه خوب بستههای سرمایهگذاری افزود: مناطق آزاد به عنوان بهشت سرمایهگذاری به متقاضیان معرفی و ۳.1 میلیارد یورو تقاضای سرمایهگذاری دریافت شده که حجم قابل توجهی از این تقاضاها وارد حوزه عملیاتی شده و تقاضاهای بیشتری برای سرمایهگذاری از سوی سرمایهگذاران داخلی دریافت شده است.
بیش از ۶۰۰۰ روستا به اینترنت متصل شدهاند
با اقدامات انجام شده طی دو سال گذشته و پیشرفت شبکه ملی اطلاعات و طبق آخرین آمار رسمی، تاکنون بیش از ۶۰۰۰ روستا به اینترنت متصل شدهاند و دسترسی حدود ۲۰۰۰ روستای باقی مانده تا پایان سال فراهم میشود.
به گزارش ایسنا، در دنیای آینده تمام زندگی مردم بر مدار دیجیتال پیش خواهد رفت و در چنین شرایطی کشورهایی که امکانات دیجیتال نداشته باشند از صحنه جغرافیایی دیجیتال دنیا حذف خواهند شد.
در این روند یکی از طرحهایی که میتواند روند دیجیتالی شدن را تسریع کند، اتصال روستاها به اینترنت و در سطح وسیعتر اتصال به شبکه ملی اطلاعات است چراکه یکی از مهمترین اهداف این شبکه برقراری عدالت اجتماعی با اتصال روستاها به اینترنت عنوان شده است و در این راستا یکی از وعدههای وزیر ارتباطات در سال ۱۴۰۰، دسترسی تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت پرسرعت بود.
عمده روستاهایی که پوشش اینترنت در آنها برقرار شده است، جزو روستاهایی هستند که از نظر وجود زیرساختهایی مانند جاده، برق و زیرساخت شبکه که الزامات ایجاد پوشش اینترنت است، در مضیقه بودهاند که این موضوع هم سختی و هم هزینه اجرای پروژه را به طرز قابل توجهی افزایش داده است.
با اقدامات انجام شده در دو سال گذشته و پیشرفت شبکه ملی اطلاعات، بنا بر آخرین آمار اعلامی تاکنون بیش از ۶۰۰۰ روستا به اینترنت متصل شدهاند و حدود ۲۰۰۰ روستای باقی مانده تا پایان سال دسترسی به اینترنت برایشان فراهم میشود. البته در کنار شبکه ملی اطلاعات، خدمات اینترنت ماهوارهای هم با هدف تقویت و توسعه زیرساخت ارتباطی کشور بویژه در مناطق صعبالعبور و ارائه سرویس مقرون به صرفه و باکیفیت در مناطق روستایی و دور افتاده، میتواند در پیشبرد این هدف مهم تأثیرگذار باشد.