تولید ۱.۸ میلیون تن آبزیان در برنامه هفتم توسعه
رئیس سازمان شیلات ایران گفت: تولید یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن آبزیان با رویکرد توجه بیشتر به آبزیپروری در مقایسه با صید در برنامه هفتم توسعه پیشبینی شده است.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، «سیدحسین حسینی» در برنامه کمیسیونهای عالی مدیریت بهرهبرداری ذخایر آبزیان، به قانون حفاظت از منابع آبزیان اشاره کرد و افزود: با توسعه عمودی و پرورش گیاهان و سایر آبزیان، پیکره آبی به مزارع تبدیل میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: براساس سند امنیت غذایی در افق ۱۴۱۱ تولید ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تنی آبزیان برنامهریزی شده و سهم استانها ابلاغ شده است. وی با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلان توسعه دریامحور و نقشآفرینی حوزه شیلات، در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب، تصریح کرد: این سیاستها در ۹ بند و ۳۶ سیاست در ستاد توسعه دریامحور ابلاغ شد و توسعه رو به دریا با محورهای رشد تولید، پایداری و تابآوری و خوداتکایی مدنظر قرار گرفت. حسینی ادامه داد: نقشآفرینی شیلات در حوزههای توسعه کشت گیاهان آبزی، جانوران، آبزیپروری، صید و صیادی، بازسازی ذخایر و توسعه کشت عمودی و غیره برنامهریزی شده است. وی گفت: بهرهبرداری یک طرفه امکانپذیر نبوده و باید پیکره آبی را به مزارع آبزیپروری تبدیل کنیم. حسینی اضافه کرد: ظرفیت دریا برای تولید نهادههای دامی نباید مغفول بماند، زیرا ظرفیتهای بسیاری برای تولید گیاهان آبزی وجود دارد. رئیس سازمان شیلات ایران بر فرهنگسازی و ارزانسازی آبزیان تأکید و تصریح کرد: سازمان شیلات در انجام دو مقوله فوق نقشآفرینی مؤثری دارد.
وی ادامهداد: علاوه بر توسعه، عامل سرمایهگذاری در برداشتن سقف تولید بسیار مؤثر است. حسینی از جذب ۱۵ همت (هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری) تا پایان سالجاری خبر داد و گفت: در سال آینده، حجم سرمایهگذاری با آورده بخش خصوصی به ۲۰ همت خواهد رسید. وی به تولید و صادرات تشویق و خاطرنشان کرد: نگاه تولید با هدف افزایش صادرات در اولویت قرار گیرد.