صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بورس
  • بازار
  • صنعت و تجارت
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره دویست و هجده - ۲۱ اسفند ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره دویست و هجده - ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ - صفحه ۷

افت 3400 واحدی شاخص در غیاب فرابورس

شاخص کل بورس به ۲ میلیون و ۱۶۰ هزار واحد رسید

درحالی که به دلیل مشکل فنی معامله‌ای در بستر فرابورس ایران انجام نشد، شاخص کل بورس تهران با افت بیش از 3 هزار و 400 واحدی مواجه شد. در روز گذشته، شاخص کل بورس با کاهش سه هزار و ۴۹۴ واحدی به ۲ میلیون و ۱۶۰ هزار و ۲۵۵ واحد رسید.آمار معاملات بازار سهام نشان می‌دهد که در پایان دادوستدهای روز یکشنبه ۲۰ اسفند، همه شاخص‌های بورس‌ با افت مواجه شدند و به طور میانگین ۰.۱۶ درصد کاهش را به ثبت رساندند.
بر اساس آمارهای معاملاتی، روز گذشته همه شاخص‌های‌ بورس با افت مواجه شدند، به طوری که شاخص کل با (۳۴۹۴) واحد افت معادل (۰.۱۶) درصد به ۲ میلیون و ۱۶۰هزار و ۲۵۵ واحد، شاخص‌ قیمت «وزنی - ارزشی» با (۷۲۸) واحد افت معادل (۰.۱۶) درصد به ۴۵۰ هزار و ۲۸۶ واحد، شاخص کل «هم وزن» با (۹۵۸) واحد افت معادل (۰.۱۳) درصد به ۷۳۸ هزار و ۸۱۲ واحد، شاخص قیمت «هم وزن» با (۵۳۹) واحد افت معادل (۰.۱۳) درصد به ۴۱۵ هزار و ۷۷۹ واحد، شاخص آزاد شناور با (۶۵۴۰) واحد افت معادل (۰.۲۳) درصد به ۲ میلیون و ۷۸۸ هزار و ۴۸۷ واحد، شاخص بازار اول با (۶۶۶) واحد افت معادل (۰.۰۴) درصد به یک میلیون و ۶۶۱ هزار ۹۱۳ واحد و شاخص بازار دوم با (۱۲۵۶۲) واحد افت معادل (۰.۳۰) درصد به ۴ میلیون و ۱۰۷هزار و ۶۶۴ واحد رسید.
از سویی دیگر، دیروز نمادهای «وامید با ۱۸۹۶، ومعادن با ۸۰۲، فملی با ۶۷۳ و خودرو با ۶۵۹» واحد بیشترین تأثیر مثبت و در مقابل «فولاد با (۱۱۸۰)، فارس با (۷۰۳) و تاپیکو با (۵۸۳)» واحد تأثیر منفی را در روند شاخص کل بورس بر جای گذاشتند. این گزارش می‌افزاید، ۷ نماد پرتراکنش شامل «خودرو، خساپا، فولاد، فملی، کاما، شپنا و شتران» بودند و در پایان دادوستدهای روز جاری بورس، در ۳۳۳ هزار ۸۰۶ نوبت معاملاتی مجموع ارزش معاملات «سهام و حق تقدم، صندوق سهامی و صندوق درآمد ثابت» به چهار هزار و ۶۵ میلیارد تومان رسید که به تفکیک ارزش سهام و حق تقدم شامل «۲۳۰۸» میلیارد تومان، صندوق سهامی شامل «۷۷۹» میلیارد تومان و صندوق درآمد ثابت شامل «۹۷۸» میلیارد تومان بود.
افزایش فشار فروش میان سهامداران با قطعی سامانه معاملاتی
درهمین خصوص کارشناس بازار سرمایه گفت: قطعی سیستم معاملات فرابورس ریسک بزرگی برای بازار بود و دیروز فشار فروش را میان سهامداران افزایش داد.
مهسا بهوندنژاد در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بازار سرمایه در حالی شمارش معکوس خود برای پایان سال را شروع کرده است که شاخص کل بورس با وجود رشد‌های قابل توجه در هفته گذشته همچنان بازدهی جالبی را برای سرمایه‌گذاران رقم نزده است و علی‌رغم بالا رفتن دلار، بازار بورس مانند سال‌های گذشته چندان در تحرک نیست.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: امسال ۹۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سرمایه خارج شده که در بازار‌های موازی سرمایه‌گذاری شده است. دیروز معامله‌گران در شرایطی به استقبال بازار رفتند که برای دومین روز متوالی هسته معاملاتی فرابورس به سبب مشکلات سخت‌افزاری با اختلال مواجه بود و تا پایان ساعت معاملات این اختلال رفع نشد و در نهایت اعلام شد معاملات فرابورس امروز در ساعت دیگر برگزاری می‌شود. این قطعی سیستم معاملات فرابورس ریسک بزرگی برای بازار بود و امروز فشار فروش را میان سهامداران افزایش داد.
او می‌گوید: روزگذشته شاخص کل بورس با ریزش بیش از ۳ هزار واحدی مواجه شد و به ارتفاع ۲ میلیون و ۱۶۰ هزار واحدی رسید. شاخص کل هم وزن نیز با ریزش بیش از ۹۰۰ واحدی همراه شد همچنین امروز حدود ۷۸ درصد بازار به عبارتی ۲۹۰ نماد در دامنه منفی به کار خود پایان دادند.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: ارزش کل معاملات بورس به حدود ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسید و ارزش معاملات خرد نیز ۲ هزار و ۹۹۸ میلیارد تومان ثبت شد. فولاد، فارس و تاپیکو سه نماد قرمز پوش با بیشتر تأثیر منفی بر شاخص کل بورس بودند.

جستجو
آرشیو تاریخی