توسعه بازارهای صادراتی راهبرد جهش تولید

حذف یا اصلاح قوانین دست و پاگیر همراه با  تسهیل و توسعه بازارهای صادراتی برای صنعتگران و تولیدگران یک راهبرد اساسی برای تحقق شعار سال جاری به شمار می‌آید.
سهراب شرفی عضو خانه صنعت، معدن و تجارت درخصوص نامگذاری سال جاری با  عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، اظهار داشت: امسال تنها سالی نیست که رهبر فرزانه به موضوع اقتصاد می‌پردازند، بلکه ۱۱ سال است که به جهش و رونق تولید تأکید می‌کنند.
عضو خانه صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در دولت‌های گذشته به شعار سال توجهی نشد و کسی بررسی نکرده که چه مقدار از منویات رهبر معظم انقلاب در تحقق شعار سال محقق شده است. وی با بیان اینکه دولت و مجلس باید اراده در تحقق شعار سال داشته باشند، گفت: حذف دستورالعمل‌های خلق‌الساعه، قوانین دست و پاگیر، تسهیل در صادرات، پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش، تسهیلات ارزی و ریالی از جمله مواردی است که باعث می‌شود مشکلات صنعتگران و تولیدکنندگان برطرف شده و بتوانند با جهش تولید در مسیر توسعه صادرات قدم بردارند. شرفی تأکید کرد: بعد از پیروز انقلاب اسلامی تاکنون تعداد اقتصاددانان در مجلس شورای اسلامی کم بوده است؛ از این رو بعضی از قوانین به جای اینکه کمک به بخش خصوصی در جهش تولید و تقویت صادرات باشد، به صورت برعکس موانعی را ایجاد می‌کرد که انگیزه را برای بخش خصوصی کم می‌کند.
وی اضافه کرد: بخش خصوصی ابزار توسعه‌ای اقتصاد است و آن چیزی که می‌تواند منجر به صعود این بخش شود، حذف قوانین دست و پاگیر است؛ در این صورت با تعامل بخش خصوصی و بدنه دولت می‌توانیم شاهد بهره‌وری دوچندان در اقتصاد شویم. عضو خانه صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه اکنون روابط برای توسعه بازارهای هدف صادراتی فراهم شده است، گفت: همه باید کمک کنند تا با رفع مشکلات ارزی و صادراتی، به سمت کالاهای با کیفیت و عرضه در بازارهای هدف حرکت کنیم.
شرفی تأکید کرد: بخش خصوصی بازوی توانمند بخش دولتی است و مردم به عنوان قوه محرکه‌ای هستند که می‌تواند تحول و رونق اقتصادی را ایجاد کنند. اکنون کشورهای توسعه یافته به دنبال جهش بازار و توسعه بازارهای صادراتی هستند. وی با تأکید بر اینکه امسال باید سهم بازار جهانی را افزایش دهیم، گفت: شهرک‌های صنعتی‌ای داریم که با ظرفیت پایین کار می‌کنند؛ با داشتن ظرفیت‌ها و منابع موجود در کشورمان باید گره مسیر توسعه‌ای را باز و مشارکت‌های مردمی و بخش خصوصی را جذب کنیم.
عضو خانه صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: مردم منتظر هستند تا مسیر باز شود، هر ملتی علاقه‌مند است تا برای تقویت و رونق اقتصادی کشور در عرصه‌های مختلف مشارکت کند.

جستجو
آرشیو تاریخی