صفحات
  • صفحه اول
  • کلان
  • گزارش
  • انرژی
  • تولید
  • زیرساخت
  • بازار
  • صفحه آخر
شماره دویست و چهل و شش - ۲۷ خرداد ۱۴۰۳
روزنامه ایران اقتصادی - شماره دویست و چهل و شش - ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - صفحه ۷

اخبار

تحقق برنامه توسعه کشاورزی
در بکارگیری فناوری‌های نو
وزیر جهاد با تأکید برعزم وزارت جهاد در بکارگیری دانش‌بنیان‌ها در جهش تولید گفت: دانش‌بنیان‌ها در استفاده از ظرفیت‌های مغفول مانده و جبران خلأها نقش اساسی دارند.
محمدعلی نیکبخت در جریان بازدید از نمایشگاه آباد‌ایران، دستاوردهای دانش‌بنیان نخبگان را عامل حرکت روبه جلوی کشور در گذر از موانع و مشکلات خواند و گفت: نخبگان و دانش و فناوری‌های تولیدی آنان عامل پیشران برنامه‌های توسعه‌ای هستند. او با تأکید برعزم وزارت جهاد کشاورزی در بکارگیری دانش‌بنیان‌ها در جهش تولید افزود: در جهت‌گیری و رویکردهای جدید وزارت جهاد کشاورزی که با نگاه تحولی به استفاده از ظرفیت‌های مغفول و جبران خلاها متمرکز شده است، دانش‌بنیان‌ها، نقش اساسی دارند. نیکبخت با اشاره به اولویت‌های سیاست‌گذاری در دولت گفت: در حوزه تولید در حوزه‌هایی که بخش خصوصی و شرکت دانش‌بنیان حضور دارند و اعلام آمادگی کرده‌اند، بخش دولتی مجاز به رقابت با شرکت‌ها نیستند و صرفاً باید نقش حمایتی داشته باشند. وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: سازمان تات موظف به حمایت و پشتیبانی از شرکت‌های دانش‌بنیان در سه مرحله تولید دانش، انتقال دانش و بکارگیری و مصرف است.
 
۲۰۰ میلیون اصله نهال در عرصه کاشت می‌شود
 معاون سازمان امور جنگل گفت: در سال دوم طرح کاشت یک میلیارد درخت ۲۵۰ میلیون اصله نهال تولید و ۲۰۰ میلیون آن در عرصه کاشت می‌شود. نقی شعبانیان در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: طرح کاشت یک میلیارد درخت به بخش‌های مختلف احیا و غنی‌سازی جنگل‌ها، کنترل بیابان، فضای سبز و زراعت چوب اختصاص دارد اما تولید این میزان به گونه‌ای نیست که پاسخگوی تقاضای مردم در بخش‌های مختلف باشد. به گفته او، در بخش زراعت چوب عمدتاً با مشارکت مردمی و بخش خصوصی نهال تولید می‌شود و بخش دیگر هم خود سازمان در نهالستان‌های دولتی تولید را انجام و دراختیار مردم قرار می‌دهد. شعبانیان ادامه داد: در قالب طرح یک میلیارد درخت در ابتدای کار قرار بود در مجموع ۳۰ درصد کار معادل ۳۰۰ میلیون اصله نهال در ۴ سال به زراعت چوب تخصیص داده شود که در سال اول بدلیل استقبال بالا بیش از ۱۲۰ میلیون اصله نهال به این طرح تخصیص داده شد و در سال دوم طرح هم قرار است ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیون از مجموع ۲۵۰ میلیون اصله نهال به زراعت چوب تخصیص داده شود. معاون سازمان امور جنگل‌ها با بیان این‌که سال گذشته ۶۰ میلیون نهال در بخش معاونت باغی تولید و کاشته شد، افزود: تولید نهال در بخش معاونت باغبانی را جزو تولید یک میلیارد درخت محاسبه نکردیم و برای سال دوم طرح هم پیش‌بینی می‌شود که ۲۵۰ میلیون اصله نهال تولید شود که ۲۰۰ میلیون آن در عرصه کاشت خواهد شد، همچنین ۲۰ میلیون نهال از سال گذشته که در نهالستان‌ها نگهداری شد به عرصه منتقل می‌شود. به گفته او، برآورد‌ها حاکی از آن است که بعد از گذشت ۴ سال و به ثمر نشستن نهال‌ها، ۵۰ تا ۶۰ درصد نیاز کشور از طریق حوزه زراعت چوب تأمین شود.
جستجو
آرشیو تاریخی