در راستای ارتقای دیپلماسی اقتصادی با قاره آفریقا
رئیسی به سه کشور آفریقایی میرود
رئیسجمهور به منظور تقویت روابط با کشورهای دوست و همسو و در راستای تنوعبخشی به مقاصد صادراتی و ایجاد زمینههای همکاری سیاسی و تجاری، به دعوت رسمی رؤسای جمهور کنیا، اوگاندا و زیمباوه، صبح سهشنبه عازم سفری سه روزه به این سه کشور خواهد شد.
به گزارش ایرنا، آیتالله سیدابراهیم رئیسی به دعوت رسمی رؤسای جمهور کنیا، اوگاندا و زیمباوه و به منظور تقویت روابط و گسترش همکاریها با کشورهای دوست و همسو، صبح سهشنبه تا پایان وقت پنجشنبه به این سه کشور سفر خواهد کرد.
استقبال رسمی از رئیسجمهور، دیدار دوجانبه رؤسای جمهور، برگزاری نشستهای مشترک هیأتهای عالی رتبه دو کشور، امضای اسناد همکاری و تشریح نتایج رایزنیهای رسمی در نشست مطبوعاتی مشترک بخشی از برنامههای آیتالله رئیسی در سفر به کشورهای کنیا، اوگاندا و زیمباوه است.
رئیسجمهور در این سفرها همچنین در راستای معرفی متقابل ظرفیتهای اقتصادی و تجاری ایران و این کشورها، نشستهایی را با حضور تجار، فعالان بازرگانی و مقامات اقتصادی ایران و کشورهای میزبان برگزار خواهد کرد.
این نخستین سفر یک رئیسجمهور ایران به قاره آفریقا پس از ۱۱ سال است که در راستای سیاست خارجی جامع، متوازن و مبتنی بر همگرایی در عین چندجانبهگرایی اقتصادی دولت سیزدهم، با هدف افزایش حضور ایران در اقتصاد حدود ۶۰۰ میلیارد دلاری قاره آفریقا صورت میگیرد.
در همین راستا اولین اجلاس همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای غرب آفریقا در ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ در تهران برگزار و شرکتکنندگان با رئیسجمهور کشورمان نیز دیدار و گفتوگو کردند.
قاره آفریقا با ۵۴کشور از نظر تعداد کشورها، اولین قاره جهان و از لحاظ وسعت و جمعیت دومین قاره کره خاکی است. برخلاف اغلب کشورهای توسعهیافته که با چالش نرخ پایین رشد جمعیت مواجه هستند، نرخ رشد جمعیت در این قاره بالاتر از میانگین جهانی است.
نرخ بالای رشد جمعیت در کنار ظرفیتهای عظیم و متنوع اقتصادی و تجاری و معادن گسترده باعث شده است علاوه بر کشورهای غربی که سابقه حضور استعماری در این قاره را دارند، کشورهای چین، هند و ترکیه نیز سرمایهگذاریهای عظیمی در دو دهه گذشته به منظور افزایش مشارکت خود در توسعه اقتصادی این قاره انجام دهند.