اخبار

تکمیل ۵ تصفیه‌خانه فاضلاب استان تهران تا پایان سال
معاون بهره‌برداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب استان تهران از تکمیل ۵ طرح تصفیه‌خانه فاضلاب در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: این تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در صورت تأمین منابع تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد.
احمدرضا محمدی‌‌ده‌چشمه افزود: امسال عملیات اجرایی هفت تصفیه‌خانه فاضلاب دیگر شامل تصفیه‌خانه‌های فاضلاب ورامین، قرچک، پاکدشت، خرگوش‌دره، شهر آفتاب، فاز جدید شهرک غرب و باغ گیاه‌شناسی در استان تهران آغاز خواهد شد.
وی مجموع ظرفیت اسمی ۳۱ تصفیه‌خانه فاضلاب در مدار بهره‌برداری استان تهران را حدود ۵۵۰ میلیون مترمکعب در سال عنوان و خاطرنشان کرد: در برخی از تصفیه‌خانه‌های فاضلاب مانند اسلامشهر و فیروزبهرام ظرفیت خالی وجود دارد که با تکمیل شبکه‌های جمع‌آوری، این ظرفیت کامل خواهد شد ضمن آنکه با بهره‌برداری از پنج تصفیه‌خانه هدفگذاری شده برای سال ۱۴۰۳، مجموع ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در سطح استان به حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب در سال خواهد رسید.
محمدی‌ده‌چشمه با بیان اینکه پروژه‌های فاضلاب، پروژه‌های هزینه‌بری هستند و پیچیدگی‌های تکنولوژیک بسیاری در بخش‌های تصفیه فاضلاب وجود دارد، گفت: در حال حاضر قیمت تمام شده برای اجرای یک متر طول شبکه فاضلاب حدود ۱۰ میلیون تومان بوده و برای تصفیه یک مترمکعب فاضلاب  حدود ۴۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است.
وی خاطرنشان کرد: برای تکمیل طرح‌های فاضلاب باقی‌مانده استان تهران، افزون ‌بر ۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیاز است.
این مقام مسئول با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۴۵۰ میلیون مترمکعب پساب تصفیه ‌شده در تصفیه‌خانه‌های فعال تولید می‌شود، گفت: طبق سند تخصیص ابلاغی از وزارت نیرو، حجم پسابی که در انتهای دوره طرح یعنی پایان‌ ساخت همه تصفیه‌خانه‌ها در سطح استان تهران تولید خواهد شد، سالانه حدود ۹۶۰ میلیون مترمکعب خواهد بود و برای تولید این حجم از پساب باید ۵۱ واحد تصفیه‌خانه فاضلاب داشته باشیم که تاکنون ۳۱ واحد احداث شده و در مدار بهره‌برداری قرار گرفته است.

ایران سی‌اُمین کشور دنیا در تولید برق هسته‌ای شد
ایران در سال میلادی گذشته ۶.۶ تراوات ساعت برق هسته‌ای تولید کرد و سی‌اُمین کشور دنیا در این زمینه شد. مؤسسه انرژی در «گزارش مرور آماری انرژی جهان» که جدیداً منتشر کرده از رشد یک درصدی تولید برق هسته‌ای در ایران طی سال ۲۰۲۳ خبر داده است. ایران در این سال ۶.۶ تراوات ساعت برق هسته‌ای تولید کرده که این رقم نسبت به سال قبل رشد یک درصدی داشته است.  تولید برق هسته‌ای ایران در دولت سیزدهم حدود ۵ درصد رشد داشته است. ایران در سال ۲۰۲۰ یعنی در سال آخر دولت دوازدهم ۶.۴ تراوات ساعت برق هسته‌ای تولید کرده بود. ایران در میان معدود کشورهایی در جهان است که از تولید برق هسته‌ای برخوردار هستند. در سال ۲۰۲۳ تنها ۳۳ کشور جهان از جمله ایران برق هسته‌ای تولید کرده‌اند.

جستجو
آرشیو تاریخی