وضعیت بارشها در استان تهران کافی نیست
مدیرکل هواشناسی استان تهران گفت: مقدار بارش اتفاق افتاده در استان تهران تاکنون ۷۰ درصد بارش سال آبی جاری را تأمین کرده است.
مازیارغلامی گفت: براساس جدیدترین خروجی مدلهای پیشبینی فصلی، حتی در بهترین شرایط و خوشبینانهترین حالت، در صورتیکه بارشهای استان تهران در حد نرمال باشد، نمیتواند کاهش بارش نسبت به بلند مدت را جبران کند و کماکان مدیریت منابع و مصارف آب در بخشهای مختلف بویژه بخشهای کشاورزی، صنعتی و حتی خانگی و بهطور کلی صرفهجویی در مصرف آب با تأکید بیشتر توصیه میشود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره وضعیت آبوهوایی تهران در بهار سالجاری گفت: تجزیه و تحلیل آمارهای دریافتی از ایستگاههای هواشناسی استان مربوط به بهار ۱۴۰۳ بیانگر آن است که در این فصل ۸۶.۷ میلیمتر باران بهصورت پهنهای در استان تهران به طوراتفاق باریده که نشان دهنده آن است که مقدار بارش نزدیک به میانگین بلندمدت (وضعیت نرمال) و تنها ۲.۸ درصد کمتر از متوسط بلند مدت بوده است.
مدیرکل هواشناسی استان تهران تصریح کرد: میانگین بلندمدت بارش استان تهران در این فصل ۸۹.۲ میلیمتر است .این در حالیاست که متوسط بارش خرداد ماه استان تهران ۳۴.۶ میلی متر بوده که افزایش قابل توجه نسبت به بلند مدت (۱۰.۶ میلیمتر) داشته است. بارش استان تهران بهصورت پهنهای از ابتدای سال زراعی (مهر ۱۴۰۲) تا پایان خرداد ۱۴۰۳، ۱۹۷ میلیمتر بود که نسبت به سال قبل افزایش حدود ۲۵ درصدی اما نسبت به بلندمدت ۲۴ درصد کاهش داشته است.
وی اضافه کرد: مقدار بارش اتفاق افتاده در استان تهران تاکنون ۷۰ درصد بارش سال آبی جاری را تأمین کرده است. استان تهران سومین استان در سطح کشور است که بیشترین کاهش بارش را نسبت به بلند مدت دارد. بنابراین افزایش بارش نسبت به سال قبل نمیتواند مسأله کاهش بارش انباشته شده را جبران کند و کماکان صرفهجویی و مدیریت منابع و مصارف آب توصیه میشود.
به گفته مدیرکل هواشناسی استان تهران از نظر توزیع مکانی در تمام شهرستانهای استان در خرداد ماه، افزایش بارش نسبت به بلند مدت را تجربه کردند.